11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΕλένη Καπλάνη-Καλαπαδοπούλου: "Γιατί κατεβαίνω με το Γιώργο Παπανδρέου"

Ελένη Καπλάνη-Καλαπαδοπούλου: “Γιατί κατεβαίνω με το Γιώργο Παπανδρέου”

- Advertisement -

Ονομάζομαι Ελένη Καπλάνη –Καλαπαδοπούλου. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο γιούς, 34 και 28 ετών αντίστοιχα. Έχω γεννηθεί και έχω μεγάλωσει στα Άνω Λιόσια. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι με την συγγραφή μυθιστορημάτων στον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. Έχω εκδόσει τρια βιβλία και ετοιμάζω το τέταρτο. Μέλημα μου οι ανθρώπινες σχέσεις.

- Advertisement -

Από μικρή μου άρεσε να παρακολουθώ τους ανθρώπους και τις αντιδράσεις τους. Αυτή μου η ανάγκη με οδήγησε στην συγγραφή. Η φθίνουσα πορεία των συναισθημάτων, ο εγωκεντρισμός, τα λάθη που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι στις σχέσεις μας είτε είναι φιλικές, ερωτικές, μάνας κόρης ή γιου, με παρέσυραν να καταγράψω στο χαρτί τους προβληματισμούς μου και να προβληματίσω. Πάντα όμως μέσα από μια ωραία ερωτική ιστορία.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τώρα θα μου πείτε η πολιτική που κολλάει; Και όμως. Τα πάντα στην ζωή είναι πολιτική. Η ζωή μας εξαρτάται απο την πολιτική. Κάθε βήμα που κάνουμε είναι συναρτώμενο με την πολιτική. Πας στην εφορία βλέπεις τα λάθη της πολιτικής. Πας το παιδί σου στο σχολείο; Πολιτική. Πας στο νοσοκομείο; Πολιτική. Στην δουλειά σου; Πολιτική. Τελικά η ζωή μας εξαρτάται από την πολιτική.

Έτσι αποφάσισα, όπως ακριβώς εξωτερίκευσα την ανάγκη μου για συνομιλία με τους ανθρώπους μέσω των βιβλίων μου, ότι μπορώ με την συμμετοχή μου στην πολιτική να αγωνιστώ για τα πιστεύω μου. Να γίνω συμμέτοχος. Να γίνω ένα κομμάτι του παζλ της καινούριας Ελλάδας που έχουμε όλοι ανάγκη.

Γιατί όμως με τον Γιώργο Παπανδρέου; Γιατί, τον ακολουθώ;

  • Διότι πρεσβεύει ένα άλλο ήθος και ύφος.
  • Διότι μου απέδειξε ότι δεν το βάζει στα πόδια στα δύσκολα. Οι Κινέζοι έχουν ένα γνωμικό: οι μεγάλοι ηγέτες πορεύονται με γνώμονα το καλό της χώρας ενώ οι μικροί με γνώμονα τις επερχόμενες εκλογές.
  • Με τη μικρή θητεία που είχε ως πρωθυπουργός, έκανε πράξη αυτά που έλεγε, για μια άλλη διακυβέρνηση. Μέσα στην λαίλαπα της πτώχευσης, (γιατί μην γελιέστε, στην ουσία πτωχεύσαμε) προσπάθησε να φτιάξει ένα πλαίσιο ώστε να προφυλάξει όσο ήταν δυνατόν τους αδύναμους (νόμος Κατσέλη), φορολόγησε τις offshore για πρώτη φορά στα χρονικά, δημιούργησε τον θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα για να χτυπήσει την φοροδυαφυγή των πλουσίων, έκανε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ώστε να μην μπορούν οι δημόσιες υπηρεσίες να κατασπαταλούν τον ιδρώτα όλων μας, έφτιαξε τον Καλλικράτη, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και εξοικονόμησε εκατομμύρια. Ζήτησε και πήρε κοινές μετοχές (δηλαδή τα χρήματα που έδωσε το κράτος ως εγγυήσεις, τα πήρε σε μετοχές ώστε να καταστεί το κράτος μεγαλομέτοχος) άρα οι τράπεζες είναι δημόσιες. Φτάνει να βάλεις δημόσιες διοικήσεις. Έτσι τα χρήματα θα έφταναν και στους μικρούς επιχειρηματίες.

Και σε κείνη την κρίσιμη στιγμή, ανετράπη. Και ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας προσπαθούσε να διαπραγματευτεί το δημοψήφισμα, δηλαδή την υπέρτατη δημοκρατική πράξη, ο κύριος Βενιζέλος με τον κύριο Σαμαρά συνομοτούσαν πίσω από την πλάτη του με τους ξένους για να τον ρίξουν.

Γι αυτό λοιπόν στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον Γιώργο, γιατί πιστεύω ότι το όραμα που έχει για την χώρα μας και μπορεί και θέλει να το πραγματοποιήσει. Και επειδή έχει αποδείξει ότι είναι αλτρουιστής, είμαι σίγουρη ότι είναι ο μόνος που τις ψήφους που θα πάρει θα τις χρησιμοποιήσει για το καλό και μόνο της χώρας.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -