11.4 C
Athens
29 Νοεμβρίου 2023
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΚώστας Παπαιωάννου - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: "Η...

Κώστας Παπαιωάννου – υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: “Η ευημερία της περιοχής εξαρτάται από τον κάθε δημοτικό σύμβουλο”

- Advertisement -

Μετρά ξανά τις δυνάμεις του στην πολιτική αρένα του Δήμου Φυλής με τον Χρήστο Παππού και την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Ο Κώστας Παπαϊωάννου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων, χαρακτηρίζει χρήσιμη ενίοτε την απόσταση από τα πολιτικά τεκταινόμενα και γιορτή της δημοκρατίας τη συμμετοχή στα κοινά, πιστεύει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει όσους προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην περιοχή, εξηγεί γιατί αποφάσισε να κατέβει με τον Χρήστο Παππού και αποκαλύπτει τι του ζητούν περισσότερο. Τέλος, αυτοσυστήνεται στους πολίτες μέσα από 10 ερωτήσεις – απαντήσεις στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ.

- Advertisement -
- Advertisement -
  1. Ξανά στην πολιτική σκηνή του Δήμου Φυλής. Η απουσία ήταν προσωπική ή πολιτική;

Ήταν συνδυασμός και των δυο, θα έλεγα. Στο τέλος ενός αποτελέσματος και ανεξάρτητα από αυτό, οφείλεις πάντα να στηρίζεις την παράταξη που σου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθείς, τη δουλειά που έκανες και παράλληλα να κάνεις και την αυτοκριτική σου. Ήταν περίοδος περισυλλογής και οργάνωσης. Όταν όμως έχεις μάθει να προσφέρεις, να εργάζεσαι και να αποδίδεις, οφείλεις να είσαι παρών στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

  • Ήταν χρήσιμη η απόσταση από τα πολιτικά τεκταινόμενα του Δήμου;

Απόλυτα. Μου έδωσε τη δυνατότητα να σκεφτώ πράξεις, απώλειες, λάθη και να αξιολογήσω σωστά τα πράγματα. Κάθε αιρετό αξίωμα είναι σημαντικό και από τις επιδόσεις μας επηρεάζεται πολύ και με τρόπο μετρήσιμο η καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αυτό ήταν το πρώτο χρήσιμο συμπέρασμα που αποκόμισα. Το δεύτερο είναι πως η πολιτική απαιτεί σθένος και μεγάλες αντοχές.

  • Η επιστροφή ήταν εύκολη ή δύσκολη;

Μπορεί να είχα διατηρήσει μια απόσταση από τις πολιτικές συνθήκες, ωστόσο δεν έλειψα στιγμή από τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Δε θα χαρακτήριζα λοιπόν, την επιστροφή εύκολη ή δύσκολη, αλλά συνειδητή. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ να βοηθήσω όπου μπορώ, όπως μπορώ. Για μένα η συμμετοχή στα κοινά είναι μια γιορτή της δημοκρατίας και παράλληλα μια γλυκιά αγωνία περιμένοντας την κρίση του κόσμου.

  • Πώς σε αντιμετώπισαν οι συνδημότες σας;

Θα ήταν υπερβολικό να πω, σαν να μην πέρασε μια μέρα; Κι όμως, έτσι νιώθω! Ο κόσμος, όποια πολιτική πεποίθηση και να έχει, πιστεύω ότι πάντα αναγνωρίζει και επιβραβεύει όσους έχουν εργαστεί αμερόληπτα, πολύ και έχουν προσπαθήσει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την περιοχή. Με αντιμετώπισαν με αγάπη και μου έδωσαν θετικά συναισθήματα.

  • Γιατί αποφάσισες να κατέβεις στις εκλογές με τον Χρήστο Παππού;

Νομίζω ότι η προσπάθεια που έχει γίνει από τη διοίκηση Παππού τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους τομείς, με κύριο σκοπό να αλλάξει την ταυτότητα της περιοχής, είναι σημαντική και σπουδαία. Για αυτό ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει. Σε κάθε εποχή, οι δήμαρχοι προσπαθούσαν το καλύτερο για τον τόπο, όμως οι συγκυρίες δείχνουν ότι ο Χρήστος Παππούς είναι εκείνος που μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Άνθρωποι όπως εγώ που αγαπούν τα κοινά και λατρεύουν τον τόπο τους, οφείλουν να είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια, που αποσκοπεί σε μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

  • Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που διαπιστώνεται από την επαφή σας με τους πολίτες;

Νομίζω ότι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας και όχι μόνο του δήμου μας, είναι η πολύ δύσκολη, οικονομικά, συγκυρία που διανύουμε. Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η παραβατικότητα και μετά το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Θα ήταν όμως άδικο, να μην τονίσουμε την προσπάθεια της διοίκησης Παππού που, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στέκεται δίπλα στους αδύναμους πολίτες. Ή να μην τονίσουμε την προσπάθεια να ενδυναμωθεί η αστυνόμευση με την εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στο γεωγραφικό κέντρο της πόλης, τη δωρεά τζιπ, αλλά και την παραχώρηση δωρεάν κτιρίων για την παραμονή των αστυνομικών τμημάτων στον Δήμο. Θα ήταν άδικο να μην υπενθυμίσουμε ότι έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του ΧΥΤΑ, γεγονός που αποδεικνύεται από το, εν εξελίξει, σχέδιο εγκατάστασης των μεταφορικών εταιριών και τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες δημότες να έχουν δωρεάν ρεύμα.

  • Τι σας ζητούν περισσότερο;

Οι δημότες είναι συνειδητοποιημένοι και η πιο μεγάλη ανάγκη τους είναι να έχουμε συνέχεια το τηλέφωνο ανοιχτό και να είμαστε πάντα δίπλα τους. Περιμένουν να ακούσουν από μας τι θέλουμε να κάνουμε για τον τόπο μας, ούτε τι κάναμε, ούτε πώς το κάναμε. Από τον κάθε δημοτικό σύμβουλο εξαρτάται η ευημερία της περιοχής, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Δήμαρχος για να έχει ευθύνες. Η δική μας ευθύνη είναι να είμαστε εκεί τη στιγμή που μας χρειάζονται οι πολίτες.

  • Το δικό σας όραμα ποιο είναι;

Η δημιουργία μιας τοπικής κοινωνίας ανθρωποκεντρικής με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, μιας κοινωνίας που θα διακρίνεται από την ποιότητα ζωής της και θα έχει τα μάτια της στραμμένα στα μάτια των πολιτών της.

  • Πιστεύετε ότι οι πολίτες συμμερίζονται αυτό το όραμα;

Συμμερίζονται ότι η αγάπη για τον τόπο και τη «γειτονιά» σου, μαζί με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπεις στη μάχη της διαρκούς βελτίωσης της καθημερινότητας τους. Αν δεν έχεις το “μεράκι”, τη διάθεση και τη θέληση, δεν το κάνεις. Αυτό το γνωρίζει και το αναγνωρίζει ο κόσμος.

  1. Μια φράση που σας χαρακτηρίζει…

Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα σκοντάψεις και θα πέσεις στη ζωή, σημασία έχει να σηκωθείς μια φορά παραπάνω.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ