11.4 C
Athens
29 Νοεμβρίου 2023
spot_img
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΘανάσης Σχίζας - αντιδήμαρχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ): Κέρδισε τα στοιχήματα...

Θανάσης Σχίζας – αντιδήμαρχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ): Κέρδισε τα στοιχήματα των 10 χρόνων στο τιμόνι της Τεχνικής Υπηρεσίας

- Advertisement -

Είναι από τους μακροβιότερους – αν όχι ο μακροβιότερος – αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Ενεργειακής Διαχείρισης σε Δήμο στην Αττική. Αν συνυπολογίσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν Δήμο που παίρνει τα έργα με τη… σέσουλα, τότε δε μπορεί παρά να σημαίνει πολλά.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τρεις μήνες απομένουν για τον Θανάση Σχίζα, προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο 10 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του στο τιμόνι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής. Το στοίχημα για εκείνον ήταν διπλό: αφενός να τιμήσει τη νευραλγική θέση που τον τοποθέτησε ο Χρήστος Παππούς, αφετέρου να υπερκεράσει εαυτόν για να ανταπεξέλθει σε έναν τομέα που είχε ήδη μια ογκώδη προϋπηρεσία, από τον οργασμό έργων της «χρυσής» δεκαετίας 1993-2003. Άλλωστε, γνώριζε καλά πως δεν αρκεί να θέλει ένας Δήμαρχος – γιατί ο κάθε Δήμαρχος θέλει. Πρέπει να μπορεί και η Τεχνική Υπηρεσία να εκπονήσει, να σχεδιάσει και να παρουσιάσει ώριμες μελέτες, προκειμένου να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά και άλλα εργαλεία.

Δέκα χρόνια μετά και αφού έχει διανύσει και τα χρόνια των ισχνών αγελάδων, ο Θανάσης Σχίζας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να κερδίσει και τα δυο στοιχήματα. Όχι με τον εύκολο τρόπο, αφού συχνά χρειάστηκε να κάνει «σλάλομ» ανάμεσα στην οικονομική , την ενεργειακή και την κλιματική κρίση. Να προσπαθεί να βρει τρόπο, σε συνεργασία με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, να ανταποκριθούν σε ογκώδη και πολυδιάστατα τεχνικά προγράμματα, μέσα από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και πόρους του Δήμου ή να ισορροπήσει τα οραματικά σχέδια του δημάρχου Χρήστου Παππού, ο οποίος δε σταματά ποτέ να ζητά κάτι παραπάνω από αυτό που έχει μπροστά του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι συμμερίζεται αυτά τα σχέδια, αφού η βελτίωση της καθημερινότητας και η ευημερία των συμπολιτών του ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, για πρώτη φορά το 1989. «Αφιέρωσα τη ζωή μου εδώ, στον Δήμο που γεννήθηκα, έχτισα τις βάσεις μιας όμορφης οικογένειας και επένδυσα στο μέλλον του. Σε αυτόν τον τόπο, με ενσυναίσθηση και ευγνωμοσύνη για όσα του οφείλω, αξιοποίησα παραγωγικά τον χρόνο που στέρησα από τη δική μου οικογένεια για το κοινό καλό» λέει.

Ο Χρήστος Παππούς τον χαρακτηρίζει βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο, που έχει συνδέσει τη ζωή του με τα κοινά και την κοινωνική προσφορά, γεγονός για το οποίο ο Θανάσης Σχίζας δηλώνει υπερήφανος.  «Η πολιτική μου διαδρομή σχεδόν μιας δεκαετίας δίπλα στον δήμαρχό μας Χρήστο Παππού, με έχει διδάξει να μην επαναπαύομαι, να μην σταματώ να διεκδικώ, ώστε να μην μένει κανένα έργο ανολοκλήρωτο. Με αυτά ως δεδομένα και με ισχυρή θέληση να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ τα πολύ σημαντικά έργα που έχουμε ξεκινήσει, να διεκδικήσουμε νέα και να αλλάξουμε την εικόνα ολόκληρου του Δήμου, συστρατεύομαι για μια ακόμα φορά δίπλα του και δίπλα στην παράταξή μας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Δέσμευσή μου να συνεχίσω, με την ίδια δύναμη, να προσφέρω για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον τόπο μου και την ευημερία των συμπολιτών μου» είχε αναφέρει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών και έχοντας διανύσει χιλιόμετρα ανάμεσα σε μελέτες, έργα και διαγωνισμούς, ο Θανάσης Σχίζας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου, δεν θα είναι μόνος. Το γιατί βρίσκεται στην απάντησή του: «Θα πλαισιώνομαι από την αγάπη και την αναγνώριση μίας μεγάλης μερίδας φίλων, που μου εμπιστευτήκατε την τύχη της πόλης, το μέλλον των δικών σας και δικών μας παιδιών. Εσάς, που δεν ξεχνάτε πως βρέθηκα δίπλα σας σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσατε, προσπαθώντας με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, κάθε φορά, να ικανοποιήσω τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας και πάλι σας ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη με την ψήφο σας, ώστε να συνεχίσω να σας εκπροσωπώ αποφασιστικά και αποτελεσματικά».

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ