11.4 C
Athens
6 Δεκεμβρίου 2023
spot_img
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΝίκος Δαμάσκος - Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: Κάναμε πολλά αλλά τα καλύτερα έρχονται

Νίκος Δαμάσκος – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: Κάναμε πολλά αλλά τα καλύτερα έρχονται

- Advertisement -

Το πόστο του δύσκολο καθώς καλείται καθημερινά να λύσει γρίφους και παράλληλα να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. Το αντικείμενό του ευρύ και με σαφή στόχο: Μέσα από σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και να αναβαθμιστεί αισθητικά ο Δήμος μας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα  τις ανάγκες για σύγχρονες υποδομές.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων με το πλατύ χαμόγελο και τα μεγάλα σχέδια, Νίκος Δαμάσκος μιλά στο doxthi.gr για τις δυσκολίες που συνάντησε στη θητεία του, τον πονοκέφαλο με τη γραφειοκρατία, τα σημαντικά έργα που κατασκευάστηκαν και αυτά που ακολουθούν. Στην αρχή της συζήτησής μας ο κ. Δαμάσκος ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις 8 Οκτώβρη επαναλαμβάνει προς εμπέδωση ότι η 1η τετραετία της διοίκησης Βρεττού έφερε σημαντικά έργα στην πόλη.

Σε έναν δήμο με ανύπαρκτο αντιπλημμυρικό δίκτυο, αυτά τα τέσσερα χρόνια, έγιναν άλματα. Στον παρόντα χρόνο εξελίσσονται τα έργα στα ρέματα της Εσχατιάς και της Καναπίτσας από το Υπουργείο Υποδομών όπως και ο συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων και η δεξαμενή ανάσχεσης στο Κεντρικό Μενίδι από την Περιφέρεια Αττικής.

Από την κουβέντα μας δεν μπορούσαν να λείπουν οι ασφαλτοστρώσεις. Για πρώτη φορά και εκτός προεκλογικής περιόδου πραγματοποιήθηκαν τόσες πολλές ασφαλτοστρώσεις με ιδίους πόρους ενώ παράλληλα εξασφαλίστηκαν οι χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην Μπόσκιζα, στο Πανόραμα, στην Αγία Παρασκευή και πρόσφατα στους Θρακομακεδόνες. Κατασκευάστηκαν, επίσης, οι κόμβοι Σπανού στους Θρακομακεδόνες και στην Λαθέα.

Τα μυστικά

Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο να μας πει τα “μυστικά” για αυτήν την αποτελεσματικότητα. Πολύ απλά, μας απαντά, γνωρίζουμε πως πρέπει να δουλεύουμε. Ξέρουμε να βρίσκουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και να φέρνουμε στις Αχαρνές χρήματα για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε η δουλειά και η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου και φυσικά η προσωπική μου προσπάθεια να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του Δημάρχου και προπαντός των συμπολιτών μου.

Ικανοποίηση για το έργο της διοίκησης

Δεν θα μπορούσαμε να μην ζητήσουμε από τον κ. Δαμάσκο και ένα γενικότερο σχόλιο για το έργο της διοίκησης, για το οποίο μας απάντησε: “Πλούσιο και αναμφισβήτητο. Αποτέλεσμα σχεδιασμού, γνώσης, δουλειάς, διεκδίκησης και συνεργασίας. Επιγραμματικά αναφέρω το νέο φωτισμό LED σε όλη την πόλη, το Πάρκο αναψυχής και άθλησης στην Λαθέα, την ανακαίνιση των ανοικτών και κλειστών γηπέδων της πόλης, την κατασκευή 19 παιδικών χαρών, 5 πάρκων και 2 gym park Έργα σημαντικά. Έργα που στην πλειονότητά τους γίνονται μέσα από χρηματοδοτήσεις.”.

Ο δήμαρχος, ο καθοριστικός παράγοντας

Όσον αφορά στον καθοριστικό παράγοντα για όλα τα παραπάνω ο Νίκος Δαμάσκος ήταν ξεκάθαρος: “Ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Σπύρος Βρεττός. Ένας Δήμαρχος ενωτικός που μας καθοδηγεί, μας συντονίζει και μας εμπνέει με τη γνώση, τη θέληση και την εργατικότητά του.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον

Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό μας διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος. Σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας, η ανάπλαση των Λεωφόρων Φιλαδελφείας και Δημοκρατίας. «Πρόκειται για σημαντικά έργα που μπαίνουν σε φάση υλοποίησης του επόμενους μήνες. Είναι έργα που εάν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία τώρα θα βρίσκονταν στη φάση της ολοκλήρωσης ή ακόμη και της χρήσης», τονίζει.

Τι περιμένει στις εκλογές

Στις εκλογές περιμένει να αναγνωριστεί η προσπάθεια της διοίκησης και να της δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει το σημαντικό της έργο. Όπως λέει, έχει αποδειχθεί ότι μόνο στους Δήμους με συνέχεια στη διοίκηση παρατηρείται παραγωγή έργου. Όσο για τον ίδιο πιστεύει στο κριτήριο του κόσμου και παλεύει για το καλύτερο αποτέλεσμα.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ