11.4 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2023
spot_img
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΣυνέντευξη: Δημήτρης Μπουραΐμης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής (Αττική Μπροστά): "Εγγυώμαι ότι...

Συνέντευξη: Δημήτρης Μπουραΐμης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής (Αττική Μπροστά): “Εγγυώμαι ότι στο επίκεντρο θα είναι οι ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αττικής”

- Advertisement -

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Αττική Μπροστά” και τον Νίκο Χαρδαλιά και να αγωνιστεί για τη Δυτική Αττική, ύστερα από μια 25ετία παρουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξηγεί ο Δημήτρης Μπουραΐμης σε συνέντευξή του στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και το doxthi.gr.  Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι η εμπειρία και η γνώση που έχει συσσωρεύσει τόσα χρόνια μπορούν να τεθούν αποτελεσματικά στην υπηρεσία όλης της Δυτικής Αττικής, αφού άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτούν κοινό σχεδιασμό, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα ώστε να δοθούν κοινές λύσεις.

- Advertisement -
- Advertisement -

Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες αποφασίσατε να κάνετε το επόμενο βήμα στην πολιτική σας καριέρα, αλλά όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Για ποιο λόγο παραμένετε στον ευρύτερο χώρο της Αυτοδιοίκησης;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η καθημερινή, ζωντανή και άμεση δημοκρατία. Είναι η σύγχρονη μορφή του αρχαίου Δήμου. 24 χρόνια υπηρετώ τους συμπολίτες μου μέσα από τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την ερώτηση που μου κάνετε, μου την έχουν απευθύνει και άλλοι, το γιατί δηλαδή δεν ασχολήθηκα με την κεντρική πολιτική σκηνή και γιατί επιμένω να αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε όλες τις ερωτήσεις απαντώ: τον αληθινό έρωτα δεν τον βρίσκεις, σε βρίσκει. Αυτός ακριβώς ο άμεσος χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι μεγάλες δυνατότητες που δίνει να γίνουν πολλά πράγματα για την καθημερινότητα όλων αλλά, κυρίως, η προοπτική της να αποτελέσει τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, προόδου και κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών κινητοποιούν, όριζε ανέκαθεν τους στόχους μου.

Πώς αντιμετώπισαν την υποψηφιότητά σας ως περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Αττική φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι και ψηφοφόροι;

Από την πρώτη στιγμή, δέχθηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα στήριξης, αλλά και ενεργής συμμετοχής στην προσπάθειά μου. Ομολογώ, ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου με συγκίνησε, διότι η εμπιστοσύνη που ανέπτυξα με τους πολίτες ως Δήμαρχος όλα τα προηγούμενα χρόνια, παρέμεινε ισχυρή και αναλλοίωτη. Με τη Δυτική Αττική με συνδέει μια σχέση που εκτείνεται πέραν της θητείας μου ως δήμαρχος Φυλής και είμαι εξαιρετικά ευτυχής που βλέπω ότι αυτή η σχέση έχει μετατραπεί σε σχέση ζωής.

Πιστεύετε ότι η μεγάλη εμπειρία σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει ως οδηγός στην Περιφέρεια; Είναι αρκετή αυτή η εμπειρία, αφού πλέον ανοίγει η βεντάλια των Δήμων και άρα των θεμάτων, αν εκλεγείτε;

Ναι, πιστεύω ότι η εμπειρία και η γνώση των 24 ετών μπορούν να τεθούν αποτελεσματικά στην υπηρεσία όλης της Δυτικής Αττικής, αφού άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά και απαιτούν κοινό σχεδιασμό, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα ώστε να δοθούν κοινές λύσεις. Η Δυτική Αττική βρίσκεται αντιμέτωπη με υπαρξιακά διλήμματα για το μέλλον όλων όσοι μένουμε εδώ κι έχουμε συνδέσει τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας με το μέλλον αυτού του τόπου. Η απάντησή μας σ’ αυτά τα διλήμματα πρέπει να είναι μια συλλογική υπόθεση, να μην έχει σημείο αναφοράς τις κομματικές αφετηρίες του καθενός και να διακατέχεται από τη λαχτάρα για την επίτευξη του ίδιου στόχου: την πρόοδο και την ευημερία της Δυτικής Αττικής. Μέσα σε όλα αυτά, ασφαλώς και το έργο, οι πράξεις και η διαδρομή του καθενός μας είναι κριτήριο και οδηγός. Δικός μου ρόλος, δική μου αποστολή, δική μου συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια είναι η εγγύηση ότι επίκεντρο θα είναι ο πολίτης της Δυτικής Αττικής και οι ανάγκες του.

Πιστεύετε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς μπορεί να δώσει ότι χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση σήμερα;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένας αυθεντικός αυτοδιοικητικός, ένας άνδρας που ανήκει στην Αυτοδιοίκηση και επέστρεψε σε αυτήν. Τον γνωρίζω από παλιά, έχουμε κοινές ανησυχίες, την ίδια αγάπη για το θεσμό και μοιραζόμαστε τον ίδιο έρωτα για τους Δήμους και την Περιφέρεια. Μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα, από όσα φαίνονται.  Με σκληρή δουλειά και τον Νίκο Χαρδαλιά στο τιμόνι της Περιφέρειας, είμαι βέβαιος ότι θα πάμε την Αττική Μπροστά και τη Δυτική Αττική ακόμα πιο μπροστά.

Με αφορμή την προεκλογική σας εκστρατεία, έχετε αξιοποιήσει στο έπακρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η νέα γενιά. Είναι ένας τρόπος να τους προσεγγίσετε;

Η επικοινωνία με τις νέες γενιές, το μέλλον του τόπου, είναι προτεραιότητα για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά και την συλλογική προκοπή. Σε όλη μου την πορεία στην Αυτοδιοίκηση, πριν από κάθε μεγάλη απόφαση μιλούσα με τους νέους, αφουγκραζόμουν τις ανησυχίες τους και εμπνεόμουν από τους στόχους και τις προσδοκίες τους. Κανένα μοντέλο σύγχρονης πολιτικής δεν πρόκειται να επιτύχει αν δεν εδράζεται στη νεολαία και δεν εκφράζει τη νεολαία. Το να μπαίνουμε στα “παπούτσια” τους, δεν είναι τρόπος προσέγγισης, αλλά ανάγκη να κατανοήσουμε τα “θέλω” τους.

Πρόσφατα, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και εξωτερικών ιατρείων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πιστεύετε ότι μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά ως νοσοκομείο – κορμός για τη Δυτική Αττική;

Ο αγαπητός μου φίλος, υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, τόσο στον τομέα των υποδομών, όσο και στον τομέα της ιατρικής παρέμβασης. Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι βέβαιος, ότι θα αφήσει ανεξίτηλο το θετικό του στίγμα στην υγεία, όπως αντίστοιχα έπραξε και στην προστασία του πολίτη. Σε πολιτικό επίπεδο, οποιοδήποτε έργο αφορά την Δυτική Αττική και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας, είναι για μένα θεμελιωδώς σημαντικό και οποίος το υλοποιεί θα με βρίσκει αρωγό και συμπαραστάτη.

Αν σας σταματούσε στο δρόμο ένας κάτοικος της Δυτικής Αττικής και σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του λέγατε;

Ότι θα κάνουμε πράξη όσα πιστεύουμε, θέλουμε κι ονειρευόμαστε για τη Δυτική Αττική – το σπίτι μας. Ότι μαζί περπατήσαμε δύσκολους δρόμους τόσα χρόνια και μαζί θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε, να δημιουργούμε και να κερδίζουμε το μέλλον μας.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ