11.4 C
Athens
29 Νοεμβρίου 2023
spot_img
spot_img
ΑρχικήHOT STORY5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων: Σάρκα και οστά σε λίγο καιρό για ένα...

5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων: Σάρκα και οστά σε λίγο καιρό για ένα πάνδημο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας – Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του

- Advertisement -

Την αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση ενός ακόμα σχολικού κτιρίου στον Δήμο Φυλής και δη ενός σχολείου με ιδιαίτερη σημασία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα στα Άνω Λιόσια, σήμανε η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του, το πρωί της Τρίτης, μεταξύ του δημάρχου Χρήστου Παππού, του διευθύνοντα συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ Θανάση Γιάνναρη και του αναδόχου του έργου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων για ένα μεγάλο γεωγραφικό τμήμα του πληθυσμού και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού η λειτουργία του θα αποσυμφορήσει αυτόματα δυο Γυμνάσια της περιοχής. Τις διαδικασίες για τη λειτουργία του είχε δρομολογήσει, ήδη από το 2016, ο  πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο οποίος είχε διαβλέψει το πρόβλημα και συνεπώς την ανάγκη για επίλυσή του.

Το ιστορικό

Τον Νοέμβριο του 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής κάνει το πρώτο βήμα για την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, στέλνοντας την απόφαση ίδρυσής του στο υπουργείο Παιδείας.

Τον Μάρτιο του 2021, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας συναντάται με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Μπούρα, κατά την οποία θέτει την ίδρυση και λειτουργία του νέου σχολείου, γεγονός το οποίο βρίσκει καταρχήν σύμφωνη την κ. Μακρή.

Τον Ιούνιο του 2021, δηλαδή μόλις τρεις μήνες αργότερα, το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υπογραφή της απόφασης για την ίδρυση του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Δήμος Φυλής προχωρά στην παραχώρηση οικοπέδου, ιδιοκτησίας του Δήμου, που περικλείεται από τις οδούς Αγράφων, Θεσσαλίας, Τεμπών και Σμοκόβου στα Άνω Λιόσια, με συνολική επιφάνεια 5.500 τ.μ. στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, προκειμένου να εντάξει την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου στο ΕΣΠΑ και για όσο διάστημα απαιτείται ώστε να κατασκευαστεί και να παραληφθεί από τον Δήμο.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η κατασκευή του νέου σχολείου εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 4,6 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούνιο του 2023, το 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων παίρνει πλέον το δρόμο της δημοπράτησης, σε κτήριο δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης.

Με δήλωσή του στη Δ.Ο. και το doxthi.gr ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του. «Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, επίσης, μεγάλου αριθμού μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου μας. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε και θα είμαστε καθόλα έτοιμοι όταν μας παραδοθεί για να το εξοπλίσουμε και να λειτουργήσει άμεσα, όπως και στην περίπτωση του νέου Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων» τόνισε.  

Νίκος Χατζητρακόσιας

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντική συμβολή στην ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών είχε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο οποίος κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα ώστε να δοθεί η άδεια και να εκπονηθούν οι μελέτες. Η προθεσμία παράδοσης του έργου έχει οριστεί 750 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ