KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Συνάντηση ουσίας για την ΕΓΕ Αχαρνών με τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό

30/01/2015 11:30
Ανανεώθηκε 30/01/2015 11:47
3 '
ΕΓΕ Αχαρνών_Γιάννης Κασσαβός
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αχαρνών είχε, πριν λίγες ημέρες, το Δ.Σ του παραρτήματος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος. Μια συνάντηση που περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα που έχει θέσει υπόψιν του κ. Κασσαβού το παράρτημα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 

Ακολουθεί το υπόμνημα:

Με το παρόν υπόμνημά μας, θέτουμε υπ΄ όψη σας τα θέματα που κατά προτεραιότητα απασχολούν σε τοπικό επίπεδο την Οργάνωσή μας. και προσδοκούμε την υλοποίηση των αιτημάτων μας για μια αναβαθμισμένη, ζωντανή και ανθρώπινη πόλη,

Στα εν λόγω θέματα εμπεριέχονται αιτήματα γυναικών, μελών και φίλων, απ’ όλες τις περιοχές του Δήμου μας, που μας τα εμπιστεύονται για την ανάδειξη και προώθησή τους σε κάθε αρμόδιο φορέα. Τα αναφέρουμε επιγραμματικά, επειδή το καθένα απ’ αυτά, αποτελεί ιδιαίτερο θέμα, για το οποίο έχουμε ιδέες και προτάσεις, που αν μας δώσετε την δυνατότητα πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε στην λήψη αποφάσεων για την προώθηση και υλοποίησή τους:

  1.  Η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της εμπορίας ναρκωτικών με την ενίσχυση της αστυνόμευσης, και με παράλληλη λήψη προληπτικών μέτρων (έλεγχο της λειτουργίας των Κέντρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης, φύλαξη των σχολείων, δημιουργία χώρων και ανάπτυξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης των νέων).
  2. Η καταπολέμηση της ανεργίας των γυναικών και των νέων, με την λειτουργία Γραφείου Εργασίας και με την υλοποίηση προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης και άλλων πρωτοβουλιών, για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας.
  3. Η λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης του Καταναλωτή – Πολίτη.
  4. Η αναβάθμιση της προσφοράς πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.
  5. Η αναβάθμιση και βελτίωση της συγκοινωνίας (υποδομές αναμονής και δρομολόγια).
  6. Η επέκταση και η ποιοτική αναβάθμιση των Κοινωνικών Δομών και Υπηρεσιών του Δήμου μας και των προσφερομένων σ΄ αυτές υπηρεσιών. (Παιδ. Σταθμών, ΚΑΠΗ κ.λπ. Η ίδρυση νέων Βρεφικών και Παιδ. Σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών.)
  7. Επαρκής στελέχωσης και βελτίωση των υποδομών ΥΓΕΙΑΣ, προγράμματα προληπτικής Υγιεινής για παιδιά και γυναίκες, για να σταματήσει κάποτε η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
  8. Επίλυση του προβλήματος του αποχετευτικού συστήματος (όμβρια και λύματα)
  9. Η στήριξη των εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις, και η διευκόλυνση των οικονομικά αδυνάτων και των πολυτέκνων για παρακολούθηση πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων.
  10. Η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η πολιτεία προς όφελος των δημοτών μας (με την υλοποίηση πιλοτικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την δημιουργία νέων κοινωνικών δομών κ.λ.π.).
  11. Η επίλυση των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων, και η βελτίωση της υλικοτεχνικής τους υποδομής.
  12. Αξιοποίηση των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού και της Πολυκλινικής προς εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
  13. Η στήριξη και η επέκταση των θεσμών ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στα όργανα, στην πολιτική και οικονομική ζωή, για την αξιοποίηση των ιδιαίτερων προσόντων και ικανοτήτων των, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
  14. Και γενικότερα η ευρύτερη πολιτιστική, πολιτισμική περιβαλλοντολογική ανάπτυξη της περιφέρειας του Δήμου μας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, (με: την δημιουργία Αθλητικών χώρων και παιδότοπων, την καθαριότητα, την απολύμανση, την αποχέτευση, την υδροδότηση, την οδοσήμανση την περιβαλλοντολογική προστασία, την δενδροφύτευση, την επαρκή ηλεκτροδότηση, την επίσπευση ένταξης στο σχέδιο Πόλης των εκτός σχεδίων περιοχών, τον έλεγχο κεραιών κινητής τηλεφωνίας, την υπογειοποίηση των γραμμών-πυλώνων υψηλής τάσης κ.λπ.)

Επειδή πιστεύουμε ότι η άμβλυνση των προβλημάτων που απασχολούν τις γυναίκες και την οικογένεια αποτελεί κοινό στόχο, ζητάμε να επιληφθείτε προσωπικά, για κάθε θέμα ξεχωριστά και θα μας έχετε αρωγούς σε μια κοινή προσπάθεια.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: