11.4 C
Athens
30 Σεπτεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗ"Είναι όλα έργα διοίκησης Παππού" απαντά στη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ο δήμος Φυλής

“Είναι όλα έργα διοίκησης Παππού” απαντά στη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ο δήμος Φυλής

- Advertisement -

Με τον τίτλο “Να ποιος λέει ψέματα κ. Μπουραίμη” αλλά χωρίς να διαψεύδει τα οικονομικά στοιχεία που έδωσε, για δεύτερη φορά, στη δημοσιότητα ο πρώην δήμαρχος ή χωρίς να παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία για όσα ισχυρίζεται, απάντησε – δια του γραφείου Τύπου – ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

- Advertisement -

Ξεχωρίζουμε τρία σημεία:

- Advertisement -
- Advertisement -

α) ότι (από κεκτημένη ταχύτητα προφανώς) με βάση το δελτίο Τύπου, όλα τα έργα (και τα προηγούμενα και τα τωρινά και τα επόμενα) στο δήμο (ακόμα και στη Φυλή όπου δεν υπήρξε ποτέ πριν δήμαρχος) είναι έργα του Χρήστου Παππού

β) ότι ο Δημήτρης Μπουραίμης που δεν υπήρξε ποτέ δήμαρχος των Άνω Λιοσίων, άφησε χρέη ύψους 493 εκατομμυρίων δραχμών από τις δημοτικές επιχειρήσεις που ποτέ δε διοίκησε.

γ) ότι ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παππούς “απειλεί” έναν πρώην δήμαρχο να σταματήσει να εκδίδει ανακοινώσεις, δηλαδή να μιλάει, κατά τον ίδιο τρόπο που το blog Φύλαρχος  (και γενικός γραμματέας και γραφείο Τύπου και υπάλληλος του δήμου Ασπροπύργου) είχε “απειλήσει” τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ να σταματήσει να γράφει.

δ) ότι οι προσωπικές επιθέσεις (με χαρακτηρισμούς) εναντίον ενός πρώην δημάρχου, μπορούν ενίοτε είτε να φυλαρχοποιήσουν ένα δήμαρχο (και κατ΄επέκταση ένα δήμο) ή να δώσουν ένα δήμαρχο (και κατ΄επέκταση έναν ολόκληρο δήμο) να τους διαχειρίζεται ένας φύλαρχος.

Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο υποθέτουμε ότι έχει την απόλυτη έγκριση του δημάρχου ακόμα και για τις έμμεσες “προειδοποιήσεις” που διατυπώνει.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aς προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στον παραλογισμό της ανακοίνωσης του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο κι αδυνατεί να διδαχθεί από το μάθημα του περασμένου Μάη, όταν το εκλογικό σώμα τιμώρησε την υπεροψία και την ανικανότητά του.

Πως είναι δυνατό να άφησε «πλεόνασμα» όταν παρέδωσε το Δήμο με απλήρωτους εργαζόμενους και τις πόλεις γεμάτες σκουπίδια; Αφού είχε πλεόνασμα, γιατί δεν πλήρωνε τους προμηθευτές και τους εργαζομένους;

-Γιατί δεν πλήρωσε από το «πλεόνασμα» τους πολιτικούς του φίλους με τους οποίους σύναψε συμβόλαια αγοράς οικοπέδων και αγροτεμαχίων μετά την ήττα του στις εκλογές; Γιατί τους άφησε «πεσκέσι» στη νέα διοίκηση του Δήμου;

-Αναφορικά με τα έργα που «παρέδωσε» αναφέρουμε τα εξής: Ο παιδικός Σταθμός της Ζωφριάς που ήδη λειτουργεί, κατασκευάσθηκε επί διοίκησης Παππού κι απλά εγκαινιάσθηκε επί Μπουραΐμη, ο οποίος, πάντως, δεν πλήρωσε ούτε μια μικρή οφειλή στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου, με αποτέλεσμα να τη βρει, πάλι, μπροστά της η νέα διοίκηση. Ο υπό κατασκευή Παιδικός Σταθμός, στην ίδια συνοικία, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε από τη διοίκηση Παππού, από την οποία και θα εγκαινιασθεί, αφού η προηγούμενη διοίκηση δεν κατόρθωσε να τον αποπερατώσει μέσα στα τέσσερα χρόνια της θητείας της…

-Το αναψυκτήριο ΒΟΡΕΙΝΟ δεν έχει αποπληρωθεί και θα εγκαινιασθεί από τη Διοίκηση Παππού, μόλις πληρωθούν οι σχετικοί (απλήρωτοι) λογαριασμοί και παραληφθεί το έργο.

-Το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα ο εφημέριος να αναζητά καθημερινά το Δήμαρχο Χρήστο Παππού για να το ολοκληρώσει.

-Το parking στο Προαστιακό δημιουργήθηκε επί Χρήστου Παππού. To μόνο που έκανε εκεί ο πρώην Δήμαρχος ήταν η τοποθέτηση μεγαλοπρεπούς προεκλογικής ταμπέλας. Ο Σταθμός του Προαστιακού στο Ζεφύρι κερδήθηκε από την πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, με παρέμβαση του πρώην Υφυπουργού Θανάση Μπούρα και πραγματοποιείται επί διοίκησης Παππού, με στόχο να παραδοθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους. Το αντιπλημμυρικό έργο στο Ζεφύρι είχε δρομολογηθεί από τη Φωτεινή Γιαννοπούλου και καθυστέρησε αδικαιολόγητα, εξαιτίας των λαθών της διοίκησης Μπουραΐμη. Το πρόγραμμα κατά τη φτώχειας χάθηκε επίσης εξαιτίας λαθεμένων χειρισμών του πρώην Δημάρχου.

-Οι παιδικές χαρές στο Ζεφύρι κατασκευάζονται και θα πληρωθούν από τη διοίκηση Παππού. Το 10ο Δημοτικό Σχολείο πληρώθηκε και ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη διοίκηση Παππού. Το φανάρι στη διασταύρωση Αχαρνών και Αιγαίου Πελάγους τοποθετήθηκε πρόσφατα, επί διοίκησης Παππού. Η διοίκηση Μπουραΐμη δεν κατόρθωσε στα τέσσερα χρόνια διοίκησης να φτιάξει το αντιπλημμυρικό έργο στη Δροσούπολη, με αποτέλεσμα να πνίγονται οι κάτοικοι στη περιοχή της Ευαγγελίστριας. Τα έργα αποχέτευσης στη Χασιά δρομολογήθηκαν και πραγματοποιούνται επί διοίκησης Παππού.

-Φυσικά ο πρώην Δήμαρχος δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει ποια έργα έφτιαξε στη Χασιά στην περίοδο 2007-2010, ούτε ποια έργα κέρδισε από τη Περιφέρεια Αττικής τη τετραετία 2011-2014, όπως έκαναν όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Δεν πειράζει. Έχει όλη τη ζωή μπροστά του να απαντήσει. Όσο για το ποσοστό 80% που πήρε στη Φυλή, την απάντηση του την έχει, ήδη, δώσει ο πρώην Αντιδήμαρχός του κύριος Νίκος Λιόσης, λέγοντας πως ο κύριος Μπουραΐμης είναι καλός Δήμαρχος για μικρούς Δήμους… Γι’ αυτό, άλλωστε, «παρηγορεί» κάποιους συντοπίτες του στα καφενεία, λέγοντας πως, με αναμενόμενη τροποποίηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, θα χωρισθεί η Χασιά από το δήμο Φυλής…

-Πάντως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον απελθόντα Δήμαρχο που εκδίδει, ολοένα και πιο συχνά, ανακοινώσεις. Δίνει δουλειά στους «δημοσιογράφους» που τις συντάσσουν και διασκεδάζει τους συνδημότες μας, με τα χονδροειδή ψέματα που περιέχουν. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι γίνεται πιο κοινωνικός, γατί όταν ήταν στη διοίκηση απέφευγε και να πει καλημέρα στους δημότες. Τουλάχιστον με τις ανακοινώσεις η παράταξή του δείχνει ότι ξεπερνάει τον «αυτοδιοικητικό αυτισμό» που τη χαρακτήριζε. Παρόλο που είναι φανερό ότι ο πρώην Δήμαρχος χρησιμοποιεί τις ανακοινώσεις για να περιορίσει τις διαλυτικές τάσεις που έχουν εκδηλωθεί στη παράταξή του κι αναμένεται να ενταθούν στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Τέλος, επειδή συμφωνούμε απόλυτα μαζί του ότι «τα νούμερα λένε ψέματα, οι αριθμοί όχι», του λέμε πόσο είναι το έλλειμμα που άφησε στο Δήμο Φυλής ο ίδιος και οι διαχρονικοί συνεργάτες του. 493!!! εκατ. ευρώ, δηλαδή μισό δισεκατομμύριο ευρώ, προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Χωρίς τις οφειλές προς τρίτους, δηλαδή προμηθευτές και ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων. Κι ας έρθει, αν έχει το κουράγιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο να τα αμφισβητήσει. Γιατί μόνο τον Αύγουστο του 2014 κι ενώ η παράταξή του είχε χάσει τις εκλογές, συνήψε, χωρίς ανάληψη δαπάνης, αγοραπωλησίες, για την εξυπηρέτηση της εκλογικής του πελατείας, ύψους 9 εκατ. ευρώ, τις οποίες φυσικά, ουδέποτε πλήρωσε, γιατί ούτε χρήματα είχε ούτε δικαίωμα να πληρώσει.

Και μετά έχει το θράσος να μιλάει για προϋπολογισμό και οικονομικά…

ΥΓ. Δεν θα κουραζόμαστε να απαντάμε στον κύριο Μπουραΐμη, όσες αστειότητες και ψεύδη κι αν περιέχουν οι ανακοινώσεις του. Μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι στην περίπτωσή του, η σιωπή είναι χρυσός…

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -