11.4 C
Athens
26 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΈντονη αντίδραση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για την αποχέτευση στη Φυλή. "Διαφημίζουν τα...

Έντονη αντίδραση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για την αποχέτευση στη Φυλή. “Διαφημίζουν τα έργα Μπουραίμη”, αναφέρει

- Advertisement -

Την έντονη αντίδραση της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ προκάλεσε δελτίο Τύπου του δήμου Φυλής, σύμφωνα με το οποίο “πραγματικότητα γίνεται, πέντε μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων του Δήμου από τη νέα Διοίκηση, του Χρήστου Παππού το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Χασιάς για την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης”.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, “οι ιστορικά εμπεδωμένοι εθισμοί που παρήγαγαν τις βαθιές θεσμικές ανεπάρκειες και οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν το δήμο Άνω Λιοσίων στη χρεοκοπία της περιόδου 2007-2010, δημιούργησαν ένα αόρατο «μενού» με βασικό συστατικό το ψέμα”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έχει ως εξής:

“Με αφορμή δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου Φυλής για το έργο της αποχέτευσης στη δημοτική ενότητα Φυλής, η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έχει να επισημάνει τα εξής:

Οι ιστορικά εμπεδωμένοι εθισμοί που παρήγαγαν τις βαθιές θεσμικές ανεπάρκειες και οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν το δήμο Άνω Λιοσίων στη χρεοκοπία της περιόδου 2007-2010, δημιούργησαν ένα αόρατο «μενού» με βασικό συστατικό το ψέμα. «Μενού» από το οποίο επιλέγει, κάθε φορά, η διοίκηση Παππού και πορεύεται αναλόγως. Εμείς ποτέ δεν πήραμε, ούτε θα πάρουμε από αυτό το «μενού», γι αυτό με εμμονή και επιμονή θα λέμε την αλήθεια.

Αφού η διοίκηση Παππού διαφήμισε:

 • Την τοποθέτηση ισοθερμικού καλύμματος στο Κολυμβητήριο δήμου Φυλής
 • Την κατασκευή του πρότυπου βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού στη Ζωφριά
 • Την εκπόνηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ)
 • Την παράδοση του 10ου δημοτικού σχολείου στη Δροσούπολη
 • Την επικείμενη λειτουργία του Βορεινού ως αναψυκτήριο
 • Τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ζωφριάς

Και αφού «ξέχασε» να «διαφημίσει»:

 • Ότι διέκοψε το πρόγραμμα σίτισης σε παιδιά των δημοτικών σχολείων του δήμου Φυλής που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, με έξοδα της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής
 • Ότι παρέπεμψε στις καλένδες το, συμφωνηθέν με τον ΟΑΣΑ, θέμα της Τοπικής Συγκοινωνίας στο δήμο
 • Ότι κλείνει τα σχολεία του δήμου, με αφορμή τον καιρό, στην πραγματικότητα γιατί δεν έχει ή θέλει να εξοικονομήσει πετρέλαιο
 • Ότι «εξεδίωξε» οτιδήποτε περιείχε πολιτισμό και συλλογική συμμετοχή, ωσάν αυτό να μην αποτελούσε τμήμα της δημοτικής δομής

Έφτασε η στιγμή να αναφερθεί και στο έργο της αποχέτευσης στη δημοτική ενότητα Φυλής. Παρέλειψε όμως να αναφέρει το σημαντικότερο: ότι δημοπρατήθηκε, ολοκληρώθηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα επί διοίκησης Μπουραϊμη.

Συγκεκριμένα:

 • Το έργο δημοπρατήθηκε στις 8/7/2010
 • Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 9/1/2012
 • Εντάχθηκε στο ΣΑΕΠ 085 (Περιφέρεια Αττικής) για χρηματοδότηση στις 26/8/2014
 • Υποχρεωτικά, μέσα στο 2015, θα χρηματοδοτηθεί με 1.500.000 ευρώ
 • Έχει ήδη πληρωθεί (στο πρώτο μέρος του) από ληξιπρόθεσμες καταβολές

Επίσης, καλό είναι οι κάτοικοι του δήμου Φυλής να γνωρίζουν:

 • Όλα τα έργα της δημοτικής ενότητας Φυλής ήταν έργα ώριμα και κατοχυρωμένα, τα οποία καθυστέρησαν λόγω Καλλικράτη και επειδή η διοίκηση Μπουραϊμη προτίμησε να δώσει βάρος σε έργα (και στους τρεις πρώην δήμους) που δεν ήταν κατοχυρωμένα.
 • Με διαχρονικές και συντονισμένες προσπάθειες όλων των διοικήσεων του δήμου καθώς των αναδόχων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χρηματοδοτούνται και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ υλοποιούνται. Αυτό είναι το πράττειν και το γίγνεσθαι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και επειδή, μπορεί σε ένα επόμενο δελτίο Τύπου να «ξεχάσει» η διοίκηση να το αναφέρει, να ενημερώσουμε ότι υπάρχει ένα ακόμα – ολοκληρωμένο και με χρηματοδότηση – έργο αποχέτευσης στη δημοτική ενότητα Φυλής, ύψους περίπου 2.500.000 ευρώ. Έργο – και αυτό – Μπουραϊμη.

Εκείνοι που με αυτοθαυμασμό και υπεροψία συνεισέφεραν στην εμπέδωση μιας μηδενιστικής νοοτροπίας απο-νομιμοποίησης της δημοτικής αρχής – δήμος Άνω Λιοσίων καλούνται σήμερα ως εξουσιαστές, πλέον, να πάρουν όλες εκείνες τις δύσκολες αποφάσεις για τις οποίες δεν προετοιμάστηκαν ποτέ. Μακάρι να τα καταφέρουν. Αλλά δε θα βάζαμε στοίχημα.

Χρειάζεται αυθεντικός ριζοσπαστισμός για να αλλάξουν οι εθισμοί στην περιοχή μας.

Και κάτι τελευταίο: αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι τα γλωσσικά ιδιώματα ασκούν τη γοητεία τους αλλά είναι καλό να μένουν σε προφορικό επίπεδο. Ο πρώην δήμος Φυλής, νυν δημοτική ενότητα, δεν ονομάζεται Χασιά αλλά Φυλή και εξαιτίας της ιστορικής σημασίας του τόπου πήρε την ονομασία του ολόκληρος ο δήμος. Εξάλλου, με οποιαδήποτε μορφή, η Φυλή είναι η ψυχή μας”.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -