KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η εξαιρετική πορεία του ΕΥΝΙΚΟΥ ΓΑΣ… Συνέντευξη με τον προπονητή Παναγιώτη Βάνα

25/02/2015 19:09
4 '
εύνικος, μπάσκετ, ΕΥΝΙΚΟΣ, παιδικό, εφηβικό, προπονητής, Παναγιώτης Βάνας, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Έχουν διανύσει με εξαιρετική πορεία στις φετινές διοργανώσεις, αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται σε συλλογικό επίπεδο. Οι ακαδημίες μπάσκετ του ΕΥΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ) τόσο στο παιδικό όσο και εφηβικό γνωρίζουν σημαντικές επιτυχίες στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν και καταγράφουν τη μία νίκη πίσω από την άλλη. Ο προπονητής μπάσκετ των ακαδημιών του ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ Παναγιώτης Βάνας μιλά στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και στο doxthi.gr για την πορεία των αθλητικών τμημάτων στο παρόν και το μέλλον…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συνέντευξη

Ποιες είναι οι επιτυχίες που κατέγραψαν φέτος τα τμήματα υποδομής του ΕΥΝΙΚΟΥ;

Πρόκειται για μια εξαιρετική χρονιά για τα τμήματα του παιδικού και του εφηβικού αλλά και για τα τμήματα του ΕΥΝΙΚΟΥ γενικότερα. Το παιδικό και το εφηβικό έχουν τερματίσει πρώτοι στον όμιλό τους έχοντας και οι 2 ομάδες 18 νίκες σε 18 παιχνίδια, τελειώνοντας αήττητοι την πρώτη φάση στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της ΕΣΚΑ Παίδων και Εφήβων αντίστοιχα. Έχουν περάσει και τα δύο τμήματα στη δεύτερη φάση, στις 28 και 22 καλύτερες ομάδες της Β΄ Κατηγορίας. Ο στόχος μας τόσο στο Παιδικό όσο και στο Εφηβικό είναι να νικήσουμε τα 3 εναπομείναντα νοκ-άουτ παιχνίδια και να ανέβουμε στην Α΄ κατηγορία Παίδων και Εφήβων. Βασικός στόχος όμως είναι να φτιάξουμε μια σχολή μπάσκετ που να είναι ομάδα -πρότυπο λειτουργίας και επιδόσεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Που οφείλετε αυτή η επιτυχία;

Νομίζω ότι είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Η χρονιά που διανύουμε έχει μεγάλη σημασία για εμάς και ουσιαστικά είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς των προηγούμενων ετών με τα παιδιά. Για την επιτυχία αυτή υπεύθυνα είναι τα ίδια τα παιδιά. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλονται τόσο στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά καθημερινά όσο και στη συστηματική δουλειά που κάνουν στο γήπεδο αφιερώνοντας αρκετές ώρες προπόνησης. Ζωτικής σημασίας για το σύλλογο είναι και η εθελοντική προσπάθεια των προπονητών, εφόρων, μελών του διοικητικού συμβουλίου, γονέων καθώς αφιερώνουν αρκετές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ομαλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος αποτελείται από 400 αγόρια και κορίτσια. Διαχρονικά καλή συνεργασία υπάρχει και με τον Αθλητισμό Οργανισμό του δήμου Φυλής, ο οποίος βοήθησε και βοηθά σημαντικά, καθώς έχει παραχωρήσει τις κλειστές εγκαταστάσεις (1ο κλειστό Άνω Λιοσίων, 3ο κλειστό Ζωφριάς) όπου υπάρχουν καλές συνθήκες για να δουλέψεις.

Ποια είναι η σύσταση των ομάδων του παιδικού και εφηβικού;

Πρώτα από όλα θα ήθελα να αναφέρω τα ονοματεπώνυμα των παιδιών που είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας. Το παιδικό αποτελείται από παιδιά γεννηθέντες τα έτη 1999-2000 και είναι οι: Στύλλος Άγγελος (αρχηγός της ομάδας), Κεραμυδάς Παντελής, Τράλλος Ορέστης, Αρβανίτης Δημήτρης, Μαμουλίδης Χρήστος, Παππάς Κων/νος, Πουπάκης Ζήσης, Νικολάου Δημήτρης, Νερούτσος Γιώργος, Χανιώτης Βασίλης, Ζαχαρής Γιώργος, Βέργης Γρηγόρης, Γεώργας Αντώνης, Θεοδωρόπουλος Στέφανος, Κουρκουνάκης Γιώργος, Θεοδωρόπουλος Αλέξανδρος, Κρεμμύδας Γιάννης, Γερακάκης Σταύρος. Είναι η τρίτη χρονιά που δουλεύουμε μαζί με τα παραπάνω παιδιά. Οι περισσότεροι είναι γεννημένοι το 2000 έχοντας και άλλη μία χρονιά συμμετοχής στο παιδικό. Είναι καλά παιδιά, καλοί μαθητές και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο σχολείο, το οποίο με ευχαριστεί περισσότερο και από την αθλητική τους επίδοση. Πολλά από αυτά τα παιδιά πήραν αριστείο την προηγούμενη χρονιά και αυτό το αναφέρω για όσους λένε ότι δε μπορεί να συνδυαστεί ο αθλητισμός με τα μαθήματα. Ιδιαίτερα χαρούμενοι είμαστε για τον αθλητή μας Κων/νο Παππά ο οποίος έχει επιλεγεί στην τελική 15αδα της μεικτής ομάδας Παμπαίδων της ΕΣΚΑ.

Το εφηβικό;

Το εφηβικό τμήμα αποτελείται από παιδιά που γεννήθηκαν τις χρονολογίες 1996-1997-1998 και είναι οι: Πρίφτι Ανδρέας (αρχηγός της ομάδας), Αποστολόπουλος Δημήτρης, Καρπενησιώτης Δημήτρης, Καρκασίνας Άγγελος, Γαβριήλ Άγγελος, Ποδάρας Γιώργος, Αγγελόπουλος Βαγγέλης, Θεοδωρόπουλος Νίκος, Κοπίλοβ Ντένις, Αγιασώτης Κώστας, Παππάς Τάσος, Κορέτας Θωμάς, Ιγνατιάδης Αντώνης, Χριστόπουλος Χρήστος, Αμοιρίδης Γιώργος, Σαβουλίδης Θοδωρής, Αναγνωστόπουλος Γιάννης, Μαύρος Μιχάλης, Ρούσσος Μανώλης. Και εδώ ιδιαίτερη χαρά μας δίνουν οι 2 αριστούχοι μαθητές ο Αντώνης Ιγνατιάδης και Νίκος Θεοδωρόπουλος, εξίσου όμως καλοί μαθητές είναι και τα υπόλοιπα παιδιά.

Οι στόχοι σας για το μέλλον;

Βασικός μας στόχος, όπως σας είπα, είναι να φτιάξουμε μια σχολή μπάσκετ που να είναι πρότυπο λειτουργίας και επιδόσεων στη Δυτική Αττική και να προσελκύει παίκτες και από τις γύρω περιοχές. Για να γίνει όμως αυτό, θέλουμε το γήπεδο να μην είναι ένας χώρος προπόνησης αλλά ένας χώρος ευχάριστης δουλειάς, ανάπτυξης ικανοτήτων και κοινωνικών σχέσεων. Προσπαθούμε να φτιάξουμε καλύτερους ανθρώπους, ανεξάρτητα αν κατακτήσουμε τίτλους. Ως προπονητής-παιδαγωγός διαμορφώνεις τον χαρακτήρα τους και πρέπει οι αθλητές-παιδιά να σου έχουν εμπιστοσύνη ότι ενδιαφέρεσαι για αυτούς, να συμμετέχεις στα προβλήματα τους, να τους καθοδηγήσεις σωστά και να έχουν την αίσθηση του δίκαιου. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με σκληρή και συστηματική δουλειά μέσα στο γήπεδο.

 

εύνικος, μπάσκετ, ΕΥΝΙΚΟΣ, παιδικό, εφηβικό, προπονητής, Παναγιώτης Βάνας, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: