11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΜε το όπλο «παρά πόδα» οι εργαζόμενοι του δήμου Φυλής

Με το όπλο «παρά πόδα» οι εργαζόμενοι του δήμου Φυλής

- Advertisement -

Σε μάχη χαρακωμάτων δεν αποκλείεται να επιδοθούν το επόμενο διάστημα διοίκηση και εργαζόμενοι του δήμου Φυλής, με αφορμή δυο θέματα που έθεσε αιφνιδιαστικά τις τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή: το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού κατά 30 με 40% αρχικά μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας αλλά και την καταβολή των επιδομάτων θέσης στους προϊσταμένους που η ίδια διόρισε, με αμφισβητούμενο τρόπο, σε αντικατάσταση των υπαρχόντων.

- Advertisement -

Ήδη στους κόλπους των εργαζομένων επικρατεί αναβρασμός, κάτι που φάνηκε τόσο από τη μεγάλη προσέλευση τους όσο και από όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση της Παρασκευής. Το σωματείο κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί καθυστερήσεις στις πληρωμές για το σύνολο του προσωπικού και κάλεσε την διοίκηση να λαμβάνει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρχουν τα αναγκαία έσοδα στο δήμο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τι συμβαίνει με τα επιδόματα στους προισταμένους;

Εκείνο, ωστόσο, που παρουσίασε ενδιαφέρον ήταν η αναφορά ότι δε θα επιτρέψει οποιαδήποτε καθυστέρηση και της παρούσας πληρωμής για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τις τράπεζες και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών αλλά, «με προσπάθεια της διοίκησης να υλοποιήσει αποφάσεις της , οι οποίες απ΄ ότι φαίνεται δεν έχουν κριθεί 100% σωστές».

Οι προειδοποιητικές αναφορές δεν είναι τυχαίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του δήμου Φυλής ασκεί έντονες πιέσεις για καταβολή των επιδομάτων θέσης σε εκείνους που η ίδια όρισε ως προϊσταμένους πριν λίγο καιρό, αντικαθιστώντας τους ήδη υπάρχοντες. Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί από τους προϊσταμένους που αντικαταστάθηκαν προχώρησαν σε ενστάσεις και καταγγελίες της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Με δεδομένες αυτές τις ενστάσεις αλλά και το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία θα κρίνουν τις θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επίτροπος δεν φαίνεται διατεθειμένος να υπογράψει το επιπλέον ποσό για τα επιδόματα θέσης αλλά ούτε και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου να «παίξουν κορώνα – γράμματα» τη δική τους θέση, προκειμένου να υπογράψουν για τα συγκεκριμένα επιδόματα. Πηγές των εργαζομένων, εξάλλου, σημειώνουν ότι όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να πληρώνονται τον μισθό τους και τα επιδόματα που δικαιούνται λόγω θέσης, εφόσον όμως πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διοίκηση του δήμου υποχρεούται να στείλει άπαξ και προς έγκριση στον επίτροπο την κατάσταση με τους νέους προισταμένους, διαδικασία που ακολούθησε και η διοίκηση Μπουραίμη (όταν προχώρησε στον ορισμό – και όχι την αντικατάσταση – νέων διευθυντών και προϊσταμένων χωρίς την κρίση των υπηρεσιακών συμβουλίων) για τους διευθυντές και προϊσταμένους που υπήρχαν σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι. Για τη Φυλή, όπου δεν υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή αλλά δημιουργία νέων θέσεων, η πρώην δημοτική αρχή δεν ήταν υποχρεωμένη να αποστείλει τα σχετικά εντάλματα.

«Στοπ» στα σενάρια μείωσης προσωπικού

Σαφής, εξάλλου, προς τη διοίκηση είναι και η αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στην αιφνιδιαστική αναφορά για ενδεχόμενη ανάγκη μείωσης του προσωπικού κατά 30 με 40%. Στη γενική συνέλευση καταδικάστηκε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη ενώ έντονη ήταν η αίσθηση ότι το άνοιγμα του θέματος, αυτή τη στιγμή και ενώ υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, εξυπηρετεί άλλους στόχους.

«Ας έχουν το θάρρος ο δήμαρχος και η διοίκηση να πουν τι άλλαξε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα από τότε που υπερηφανεύονταν ότι ήταν εκείνοι που μετέφεραν τους εργαζόμενους από τις δημοτικές επιχειρήσεις των Άνω Λιοσίων αλλά και από τότε που έδιναν εγγυήσεις για την παραμονή τους» τονίζει πηγή των εργαζομένων, η οποία υπενθυμίζει πάντως ότι η μεταφορά ήταν αποτέλεσμα της έντονης πίεσης των ίδιων των εργαζόμενων.

Σε κάθε περίπτωση, το σωματείο δήλωσε ότι θα εξετάσει όλες τις απόψεις και προτάσεις που ακούστηκαν στη συνέλευση της Παρασκευής και θα προγραμματίσει τις περαιτέρω ενέργειες του.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -