11.4 C
Athens
6 Οκτωβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣ"Η χρήση ουσιών στην εφηβεία" από τα "Χαμογελάκια" και το ΚΕΘΕΑ

“Η χρήση ουσιών στην εφηβεία” από τα “Χαμογελάκια” και το ΚΕΘΕΑ

- Advertisement -

Με μια  επιστημονική ομιλία εγκαινίασε τις κοινωνικές δράσεις του ο Επιστημονικός Ιστότοπος «Χαμογελάκια», την Τετάρτη 11 Μαρτίου στην αίθουσα του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ. Θέμα της ομιλίας ήταν «Η χρήση ουσιών στην εφηβεία. Η συμβολή της οικογένειας, του σχολείου και της τοπικής αυτοδιοίκησης» με ομιλητές την υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, την Υπεύθυνη Επιστημονικού προσωπικού Σοφία Μιχαλομανωλάκη, τον Μανώλη εκπρόσωπο από το Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ και τον Δημήτρη μέλος στο πρόγραμμα επανένταξης. Ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από την Υπεύθυνη του Επιστημονικού Ιστότοπου «Χαμογελάκια» Μαρία Ποθητού.

- Advertisement -

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνεχάρη την Μαρία Ποθητού για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση καθώς και το ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Ανέφερε πως πρέπει η πολιτεία να επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που πλήττει κυρίως τους νέους κι υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται στην διάθεση τόσο της Μαρίας Ποθητού όσο και του ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή όσο και με άλλους αρμόδιους υπουργούς και φορείς για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο βουλευτής Γιάννης Δέδες τόνισε πως το θέμα των ναρκωτικών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου Αχαρνών, γι’ αυτό θα πρέπει Πολιτεία – Τοπική Αυτοδιοίκηση – Φορείς και κάτοικοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα ανέφερε πως πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση κυρίως της νεολαίας είναι σημαντικές και διαβεβαίωσε πως θα τις στηρίζει με όλες τις δυνατότητες που πηγάζουν από το αξίωμά της.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών

Το πρόβλημα των ναρκωτικών αποτελεί μια οδυνηρή πραγματικότητα για τη σύγχρονη κοινωνία και αποτελεί απειλή για κάθε έφηβο, για κάθε οικογένεια. Οι ομιλητές με επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα απλό και κατανοητό τρόπο, παρουσίασαν τις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν έναν έφηβο στη χρήση ουσιών, τα σημάδια που θα πρέπει να κάνουν τους γονείς να ανησυχήσουν, καθώς και το επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης – πρόληψης – θεραπείας και επανένταξης που εφαρμόζει το ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ. Οι υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής, θεραπείας, επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και διαμονής, παρέχονται δωρεάν, δεν υπάρχουν λίστες αναμονής και το πρόγραμμα είναι ΣΤΕΓΝΟ, χωρίς να χορηγούνται υποκατάστατα. Τα ναρκωτικά δεν είναι θέμα των χρηστών ή του περιβάλλοντός τους. Είναι αγώνας όλων και του καθενός από μας ξεχωριστά. Και φυσικά δεν είναι μονόδρομος. Είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με θέληση, δύναμη και βοήθεια. Το σύνθημα του ΚΕΘΕΑ – ΣΤΡΟΦΗ είναι «Μπορείς, αλλά όχι μόνος».

 

 Μιχάλης Βρεττός (Δημοτικός σύμβουλος-Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών)

«Ποτέ δεν περίμενα να νιώσω έτσι με όσα άκουσα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βρεττός μετά τις ομιλίες. «Ειλικρινά μου δημιουργήθηκαν τόσοι προβληματισμοί, τόσες σκέψεις. Άκουσα με προσοχή τις ομιλήτριες από το ΚΕΘΕΑ για το πρόγραμμα και τη δράση τους, δηλαδή τη θεραπεία των εφήβων χρηστών ναρκωτικών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί παράγουν έργο, προσφέρουν και δίνουν ολοκληρωτικά την ψυχή τους. Με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή αλλά και θαυμασμό άκουσα τον Δημήτρη και τον Μανώλη, που μας μίλησαν για την προσωπική εμπειρία τους στη ΣΤΡΟΦΗ ο ένας από την πλευρά του χρήστη, ο άλλος ως γονιός χρήστη. Μ’ εντυπωσίασαν, με συγκίνησαν, ένιωσα σαν να ήταν ο αδελφός μου, ο πατέρας μου. Το πρόβλημα είναι δίπλα μας, το ότι δεν συμβαίνει μέσα στο σπίτι μας δεν πρέπει να μας αφήνει ήσυχους».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Αν. Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών «Διέξοδος» Καρυδάκης Κώστας με την επιστημονική συνεργάτιδα Ιωάννα Ιωάννου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΙΣ» Οδυσσέας Καμπόλης, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χριστοπούλου, ο Τοπικός Σύμβουλος Αχαρνών Σώστης Δαχτυλίδης κι ο Γραμματέας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών Δημήτρης Γιαννάκης.

Με την επιστημονική ομιλία εγκαινιάστηκαν οι κοινωνικές δράσεις του Επιστημονικού Ιστότοπου «Χαμογελάκια». Περισσότερες πληροφορίες στο: www.xamogelakia.com/

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -