11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΔεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το 2ο δημοτικό Θρακομακεδόνων από την κεραία...

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το 2ο δημοτικό Θρακομακεδόνων από την κεραία κινητής τηλεφωνίας

- Advertisement -

Σύλλογος γονέων και δήμος Αχαρνών κινητοποιήθηκαν άμεσα, πραγματοποιώντας , κρυφές, μετρήσεις εν ώρα λειτουργίας του σχολείου!Χαμηλά τα νούμερα της μέτρησης σε σχέση με τα όρια.

Καθησυχαστικές είναι οι δύο μετρήσεις ακτινοβολίας που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε σημεία του 2ου δημοτικού σχολείου Θρακομακεδόνων, από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και τον σύλλογο γονέων και παρουσιάστηκαν στη γενική συνέλευση του σχολείου την Κυριακή 15 Μαρτίου, μετά τις έντονες ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από τους γονείς για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κοντινή απόσταση από το σχολείο.

- Advertisement -

Στη δεύτερη κατά σειρά γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, σε διάστημα επτά(7) ημερών, τόσο ο σύλλογος γονέων του σχολείου όσο και οι εκπρόσωποι του δήμου, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Θρακομακεδόνων Αναστάσιος Χίος, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Κώστας Καρυδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ Μιχάλης Βρεττός εξέθεσαν τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν και τις κινήσεις που έκαναν μετά την έγερση του θέματος. Ενημέρωσαν τους γονείς για τα στοιχεία των μετρήσεων και άφησαν πεδίο διαλόγου και προβληματισμού για την λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τις συνέπειές τους στην υγεία των ανθρώπων και στην ανάγκη τοποθέτησης πολλών κεραιών μικρότερης εμβέλειας. Παράλληλα, έγιναν δέκτες αιτήματος να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα των κεραιών και να αναπροσαρμόσει παλαιότερη απόφασή του.

2ο δημοτικό Θρακομακεδόνων
Αναστάσιος Χίος,Κώστας Καρυδάκης,Σωτήρης Κουφογεώργος,Ιωάννα Αναστασοπούλου και Βίκυ Καράμπελα-Μίχα
- Advertisement -
- Advertisement -

Στην αρχή της συζήτησης ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Θρακομακεδόνων Αναστάσιος Χίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τι έπραξε την εβδομάδα που μεσολάβησε των δύο συνελεύσεων. “Επικοινώνησα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας  για να γίνουν μετρήσεις στο σχολείο, πήρα πλήρη φάκελο του θέματος κι εστάλη το αντίγραφο στη  Νομική υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε απόρρητη μέτρηση και επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη που με διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να απομακρύνει την κεραία αρκεί να βρεθεί λύση με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας”. Σχετικά με την εγκατάσταση της κεραίας είπε ότι η άδεια δόθηκε  στις 10/10/2013 δόθηκε από τη διεύθυνση πολεοδομίας του δήμου Αχαρνών, επί αντιδημαρχίας Μιχάλη Βρεττού, ενώ εκείνο το διάστημα αδειοδοτήθηκαν και εγκαταστάθηκαν άλλες τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Κώστας Καρυδάκης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν, από ιδιωτική εταιρεία, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, τα οποία δείχνουν ότι επηρεάζεται  σε μικρό βαθμό, εφόσον είναι 4000 φορές μικρότερο από το όριο της ισχύουσας  νομοθεσίας.

Ο Δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βρεττός πληροφόρησε τους γονείς ότι ο ίδιος δεν έμεινε στα όρια του Δήμου. Εισηγήθηκε το θέμα στον ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο) και εξήγησε ότι το θέμα είναι περίπλοκο καθώς οι κεραίες μπορούν να απομακρυνθούν και την επόμενη στιγμή να τοποθετηθούν κάπου αλλού. Το ζήτημα είναι να υπάρξει μια συνολική απόφαση αν θέλουμε ή όχι τις κεραίες.

Με τη σειρά του ο σύλλογος γονέων ξεκαθάρισε ότι η δικαιοδοσία του περιορίζεται στο χώρο του σχολείου και γι αυτό ασχολήθηκε με την κεραία που βρίσκεται κοντά του. Ωστόσο διευκρίνισε ότι αν και οι μετρήσεις είναι χαμηλές έχει, ήδη, κάνει ενέργειες για να τοποθετηθεί μόνιμος μετρητής ακτινοβολίας στο σχολείο και γι αυτό έχει επικοινωνήσει τόσο με την Εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όσο και με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, ο σύλλογος τάχθηκε στο πλευρό όλων όσοι διαμαρτύρονται για τις κεραίες και συμφώνησε ότι θα πρέπει να υπάρξει λύση.

Στη συνέλευση τοποθετήθηκε ο καθηγητής και κάτοικος της περιοχής κος Πατρινόπουλος και  ο πρώην διευθυντής περιβάλλοντος του δήμου κος Χρήστου.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -