11.4 C
Athens
29 Νοεμβρίου 2023
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗ«Το πρωί μαθήτρια, το βράδυ... χορεύτρια» το Βορεινό στη Ζωφριά

«Το πρωί μαθήτρια, το βράδυ… χορεύτρια» το Βορεινό στη Ζωφριά

- Advertisement -

Παρελθόν για τους κατοίκους της Ζωφριάς αποτελεί η ιδέα να γίνει το Βορεινό αναψυκτήριο και πόλος έλξης για τους κατοίκους ως χώρος πολιτισμού, μετά την απόφαση της διοίκησης του δήμου να μετεγκατασταθεί εκεί το ΚΕΠ της περιοχής, επικαλούμενη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Και αυτό γιατί θεωρείται λειτουργικά αδύνατο να χρησιμοποιηθεί ο χώρος που απομένει για αξιοπρεπείς και ευρείες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σε κτίριο κοντά στη γέφυρα που ενώνει δυο συνοικίες των Άνω Λιοσίων (Ζωφριά και Άγιο Νικόλαο) στεγάζεται μέχρι σήμερα το ΚΕΠ Ζωφριάς, το 4ο στην περιοχή του δήμου Φυλής, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2014, ύστερα από τις ενέργειες της διοίκησης του Δημήτρη Μπουραίμη. Επρόκειτο για χώρο, ο οποίος ήταν ήδη νοικιασμένος από την πρώτη διοίκηση Παππού και διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να λειτουργήσει ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τώρα, η διοίκηση αποφάσισε να τον ξενοικιάσει και να μεταφέρει το Κέντρο στο ισόγειο του δημοτικού κτιρίου στην πλατεία Βορεινού, προκειμένου όπως λέει να εξοικονομηθεί ένα σημαντικό ποσό που καταβάλει ως μίσθωμα ο δήμος Φυλής.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εσόδων Δημήτρης Καμπόλης, η εγκατάσταση του ΚΕΠ στο Βορεινό θα δώσει ανάσα στους κατοίκους ενώ η ύπαρξη του δεν αποτελεί τροχοπέδη ώστε ο χώρος που απομένει να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτημα και όνειρο των κατοίκων της Ζωφριάς ήταν το Βορεινό να λειτουργήσει ως αναψυκτήριο και πολιτιστικός χώρος και με αυτή την προοπτική είχε ολοκληρώσει τη διαμόρφωσή του η προηγούμενη δημοτική αρχή. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι ήταν έτοιμο, ο κ. Μπουραίμης αποφάσισε να μην προχωρήσει προεκλογικά στα εγκαίνιά του.

Δημήτρης Μπουραίμης: «Προεκλογικά υποσχεθήκατε ότι δε θα αλλάξετε τη χρήση του Βορεινού…»

Αντίθετος με την απόφαση μετεγκατάστασης του ΚΕΠ στο Βορεινό, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη ενέργεια, «σε μια περιοχή με τα χαρακτηριστικά της γραμμικής πόλης» εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραίμης. Παράλληλα, επέκρινε έντονα την μονομερή απόφαση της δημοτικής αρχής για αλλαγή χρήσης του χώρου, αφού ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει ως αναψυκτήριο.

Ο κ. Μπουραίμης τόνισε ότι ο δήμος είχε πάρει ειδική έγκριση για τη λειτουργία ΚΕΠ στο χώρο όπου στεγάστηκε, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σημείωσε ότι δεν επιβαρύνθηκε ο δήμος, αφού ήδη το κτίριο νοικιαζόταν από τη διοίκηση Παππού και «εμείς το βρήκαμε». Επιπλέον, επεσήμανε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου εξυπηρετούσε παράλληλα με τη Ζωφριά και την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει μελέτη σχετικά με το αν το Βορεινό πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

«Προεκλογικά δεν είπατε ποτέ ότι θα αλλάξετε τη χρήση του Βορεινού από αναψυκτήριο, ούτε ρωτήσατε τους συλλόγους αν το θέλουν» υπογράμμισε ο πρώην δήμαρχος και κατηγόρησε τη διοίκηση Παππού ότι δε δικαιούται να μιλά διαρκώς για κρίση στο δήμο, όταν μόλις σε 6 μήνες διοίκησης έχει εισπράξει και διαχειριστεί – ως υπόλοιπο παρελθόντων ετών – 20 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι με την άποψη του Δημήτρη Μπουραίμη πως χρειάζεται να υπάρχει ολοκληρωμένη εισήγηση με γνωμοδότηση της τεχνικής υπηρεσίας για τη μετεγκατάσταση, το κόστος και τις προυποθέσεις, συντάχθηκε και ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής Κώστας Λουμιώτης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι παρόντα ήταν μέλη του Εξωραιστικού συλλόγου Ζωφριάς, τα οποία δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την άποψή τους, ύστερα από αρνητική παρέμβαση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ζωής Αρβανιτάκη. Έσπευσε ωστόσο να τους… ερμηνεύσει η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Χρυσούλα Κουράση, η οποία υποστήριξε ότι δεν έχουν αντίρρηση για τη μεταφορά στο Βορεινό!

Δείτε τι προέβλεπε ο σχεδιασμός για το ΚΕΠ Ζωφριάς ΕΔΩ

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ