11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΌλη η αλήθεια για το «πατρικό οικόπεδο του Μπουραίμη» που απέκρυψε ο...

Όλη η αλήθεια για το «πατρικό οικόπεδο του Μπουραίμη» που απέκρυψε ο γενικός γραμματέας – Φύλαρχος

- Advertisement -

Με έναν παραπλανητικό, όπως αποδεικνύεται από τα διαθέσιμα στοιχεία, τίτλο αλλά και δημοσίευμα, το blog Φύλαρχος – ένας από τους εκφραστές του οποίου φέρεται ο γενικός γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος – επιχειρεί να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις κατά του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μπουραίμη. Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση των δικαιούχων, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν – χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων – να ρίχνεται λάσπη εναντίον τους.

- Advertisement -

Το δημοσίευμα υπαινίσσεται ανοιχτά ότι ο πρώην δήμαρχος θέλησε να “ευλογήσει τα γένια του” αποφασίζοντας την αγορά από το δήμο οικοπέδου στη δημοτική κοινότητα Φυλής, συνιδιοκτησίας 6 ατόμων – μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του – και να το μετατρέψει σε κοινόχρηστο χώρο. Αποκρύβει, ωστόσο, την αλήθεια.

- Advertisement -
- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, το συγκεκριμένο οικόπεδο (Ο.Τ. 15Α), έκτασης 908,25 τ.μ είναι δεσμευμένο ήδη από το 1971 από την τότε Κοινότητα Φυλής και χαρακτηρισμένο ως χώρος σχολείου. Το 2002, με την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης (ΦΕΚ 880Δ 9/10/2002) χαρακτηρίστηκε από χώρος σχολείου σε χώρος πρασίνου (ΚΧ15Α), προκειμένου να διαθέτει ο δήμος επαρκείς χώρους πρασίνου για να μπορέσει να εγκριθεί το ρυμοτομικό σχέδιο.

Το 2008 οι συνιδιοκτήτες του οικοπέδου έκαναν αίτηση στο δήμο, με την οποία ζητούσαν να προχωρήσει στη διαδικασία των συμβολαίων και στη συνέχεια στην αποζημίωσή τους (εφόσον εξακολουθεί να το κρατά δεσμευμένο ως χώρο πρασίνου) ή να το αποδεσμεύσει για να μπορέσουν να πάρουν πίσω την περιουσία τους .

Το 2009, με απόφασή του (αριθ. 6) το πρώην δημοτικό συμβούλιο Φυλής αποφασίζει να προχωρήσει στην αγορά του (δεσμευμένου από το 1971 και 2002) οικοπέδου και το αποστέλλει στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει περάσει δυο φορές από ορκωτούς εκτιμητές.

Το 2013, το δημοτικό συμβούλιο του Καλλικρατικού δήμου Φυλής επικαιροποιεί απλώς την απόφαση του 2009 και μάλιστα με τις ψήφους των Χρήστου Παππού και Δημήτρη Καμπόλη, μελών της τότε μείζονος αντιπολίτευσης!

Ωστόσο, η διοίκηση του δήμου ουδέποτε έφερε το θέμα στην οικονομική επιτροπή, ουδέποτε προχώρησε στη σύναψη συμβολαίων και ουδέποτε διέθεσε έστω και ένα ευρώ για την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Οργή από τους συνδικαιούχους

Η δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα – τη στιγμή που δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τη δέσμευση της περιουσίας τους εδώ και τόσα χρόνια – έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση των συνδικαιούχων, καθώς θεωρούν ότι τους μετατρέπουν σε σκαλοπάτι για να πλήξουν τον πρώην δήμαρχο. Ωστόσο, κάνουν ευθέως λόγο για συκοφαντία, αφού όπως τονίζουν ο ίδιος ο Δημήτρης Μπουραίμης τους είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στη διαδικασία των συμβολαίων, ακριβώς επειδή εμπλέκεται στο οικόπεδο και ο πατέρας του. «Θα μπορούσα να κάνω συμβόλαια σε όλους όσους έχει δεσμεύσει την περιουσία τους ο δήμος αλλά όχι στον εαυτό μου» τονίζουν ότι τους είχε πει επί λέξη.

Προτρέπουν δε τη διοίκηση του δήμου Φυλής, αν το επιθυμεί, να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου, για να μπορέσουν επιτέλους να το αξιοποιήσουν, ειδάλλως να έρθει προ των ευθυνών της. «Επειδή, δηλαδή, υπάρχουν μέσα συνιδιοκτήτες που είναι συγγενείς του πρώην δήμαρχου, σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποζημιωθούμε κάποια στιγμή για τη δέσμευση της περιουσίας μας; Ότι πρέπει να τη δωρίσουμε;»

Δεσμευμένη ιδιοκτησία διαθέτει και ο Χρήστος Παππούς!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εξάλλου, περιουσία με δεσμευμένους από το δήμο και χαρακτηρισμένους κοινόχρηστους χώρους, διαθέτει και η οικογένεια του νυν δημάρχου Χρήστου Παππού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, έχουν και οι δικοί του συγγενείς εκφράσει την επιθυμία να αποζημιωθούν, όπως όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων άλλωστε, διότι δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση ή ποινικό αδίκημα η δική τους περίπτωση.

Μείζον θέμα για το γενικό γραμματέα του δήμου

Το μείζον θέμα που ανακύπτει αφορά βεβαίως τον ίδιο το γενικό γραμματέα του δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο, ο οποίος, όπως προείπαμε αποτελεί βασικό εκφραστή του blog Φύλαρχος (προς τούτο κουβαλά «προίκα» τρεις μηνύσεις και δυο αγωγές).

Καταρχήν, διότι με τη συγκεκριμένη ανάρτηση (αν την έχει ο ίδιος γράψει και αν τον εκφράζει) – αν και προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του δήμου όπως αρέσκεται να λέει – στρέφεται στην πραγματικότητα εναντίον αυτών των υπηρεσιών (Διεύθυνση Διοικητικού, Οικονομικού, Νομική υπηρεσία) τις οποίες εγκλωβίζει και εκθέτει στη λογική ότι έχουν παρανομήσει και για αυτό το λόγο θα λογοδοτήσουν και, ενδεχομένως, να τους καταλογιστεί το τίμημα του ακινήτου.

Και κατά δεύτερον, διότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία (και προφανώς δε συμβαίνει σε άλλο δήμο παρά μόνο στο δήμο Φυλής) ο γενικός γραμματέας να είναι ταυτόχρονα και εκφραστής ενός ανώνυμου blog που επιτίθεται και συκοφαντεί στελέχη της αντιπολίτευσης! Και, ο οποίος, μάλιστα, έχει παραδεχθεί ενώπιον αντιδημάρχου όμορου δήμου ότι «τσιμπάει» τίτλους και αναρτήσεις στο blog του για να είναι πιο «ελκυστικές» στους αναγνώστες!

Πρόκειται πραγματικά για μια ιδιάζουσα περίπτωση της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, με την οποία, κατά πληροφορίες, ήδη ασχολούνται επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, διότι, όπως είναι γνωστό σε όλους, ο συγκεκριμένος (ανώτερος πλέον) δημοτικός υπάλληλος δεν προέρχεται από παρθενογένεση και διαθέτει «ζηλευτό» παρελθόν, το οποίο θα φροντίζουμε να επαναφέρουμε κατά διαστήματα στη μνήμη των κατοίκων του δήμου Φυλής…

 

Δείτε απόσπασμα από το ρυμοτομικό σχέδιο όπου φαίνεται καθαρά ότι ήταν χαρακτηρισμένος ως χώρος σχολείου (από το 1971) και μετατράπηκε το 2002 σε χώρο πρασίνου (φωτό 1,2), την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2009 για αγορά οικοπέδου, ύστερα από αίτηση των ιδιοκτητών (φωτό 3,4) και την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που αποφαίνεται για τη νομιμότητα της απόφασης (φωτό 5)

οικόπεδο, Φυλή, Δημήτρης Μπουραίμης, ΦΥΛΑΡΧΟΣ, δημοσίευμα, ανάρτηση

οικόπεδο, Φυλή, Δημήτρης Μπουραίμης, ΦΥΛΑΡΧΟΣ, δημοσίευμα, ανάρτηση

οικόπεδο, Φυλή, Δημήτρης Μπουραίμης, ΦΥΛΑΡΧΟΣ, δημοσίευμα, ανάρτηση

οικόπεδο, Φυλή, Δημήτρης Μπουραίμης, ΦΥΛΑΡΧΟΣ, δημοσίευμα, ανάρτηση

οικόπεδο, Φυλή, Δημήτρης Μπουραίμης, ΦΥΛΑΡΧΟΣ, δημοσίευμα, ανάρτηση

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -