Σε λυόμενο οικίσκο που του είχε παραχωρηθεί από το δήμο Αχαρνών στην περιοχή του Πλάτωνα, έμενε ο άνδρας που δολοφονήθηκε έξω από το νεκροταφείο των Αχαρνών από μια 24χρονη γυναίκα, την οποία, όπως κατήγγειλε η ίδια, βίαζε και εξέδιδε μαζί με τις αδελφές της.
Την αποκάλυψη έκανε στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χριστοπούλου, η οποία ανέφερε επιπλέον ότι υπήρξαν καταγγελίες πως ο συγκεκριμένος άντρας ήταν σωματέμπορος αλλά δεν υπήρξαν στοιχεία, διότι τα στόματα παρέμεναν κλειστά.
Με αφορμή το περιστατικό, η κυρία Χριστοπούλου ζήτησε να μάθει αν η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου διαθέτει στοιχεία σχετικά με το παρελθόν και τη συμπεριφορά των ανθρώπων που εξακολουθούν να μένουν σε λυόμενους οικίσκους του δήμου και αν έχει κάνει έλεγχο και σχετική καταγραφή.
Επίσης, ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Υπηρεσίας, προκειμένου να εντοπιστούν παρόμοιες περιπτώσεις και να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά.