KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΙΛΙΟΝ

Στην επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων προχωρά ο δήμος Ιλίου

03/04/2015 18:43
3 '
δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, δήμος Ιλίου, Ίλιον
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στην επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων που, εξαιτίας κωλύματος στην έγκριση των σχετικών κονδυλίων δεν μπόρεσαν να πάρουν χρήματα για το 2014, προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου. Οι λόγοι της μη έγκρισης δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος ξεκαθάρισε ότι για τη διοίκηση του δήμου, όλοι οι σύλλογοι είναι ίσοι και όλοι πρέπει να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πολλά είναι τα ερωτηματικά σχετικά με τους λόγους που ο επίτροπος δεν ενέκρινε την επιχορήγηση σε αρκετούς συλλόγους του δήμου, γεγονός που προβλημάτισε έντονα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους, μόνο ένας πήρε τη σχετική έγκριση ενώ από τους αθλητικούς εγκρίθηκε η επιχορήγηση σε 11 από τους 25.

«Εδώ και δεκαετίες οι σύλλογοι επιχορηγούνται, τηρούσαμε τη νομιμότητα και σε κάποιες περιπτώσεις το εθιμικό δίκαιο. Δεν μπορεί να βρεθήκαμε ξαφνικά σε νόμιμους, τυπικούς από τη μια και παράτυπους από την άλλη. Οι ίδιοι σύλλογοι επιχορηγούνταν όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε ο κ. Ζενέτος.

Αναφερόμενους στους λόγους που δεν εγκρίθηκε από τον επίτροπο η επιχορήγηση των συγκεκριμένων συλλόγων, ο δήμαρχος Ιλίου δήλωσε άγνοια και την απέδωσε πιθανότατα στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Ολυμπιακός Λιοσίων, για παράδειγμα, πέρσι πήρε την επιχορήγηση και δεν την πήρε φέτος. Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους συλλόγους σε νοικοκυρεμένους και μη, ούτε να δημιουργήσουμε συλλόγους δυο ταχυτήτων, ούτε να αμφισβητείται η πρόθεσή μας να επιχορηγούμε τους συλλόγους, γιατί αυτό κάναμε τόσα χρόνια» σημείωσε.

Σε πρώτη φάση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την επιχορήγηση των συλλόγων που δεν πήραν χρήματα το 2014 και, σε δεύτερη φάση – ύστερα από διαπαραταξιακή συνεννόηση και μέτρηση των νέων δεδομένων – θα προχωρήσει στην επιχορήγηση όλων των συλλόγων για το 2015, προκειμένου να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση.

«Όλοι οι σύλλογοι είναι νοικοκυρεμένοι και για πρώτη φορά κόπηκαν οι επιχορηγήσεις στα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία. Ότι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, έκαναν και φέτος. Είναι κάτι άλλο, το οποίο δεν γνωρίζουμε. Εμείς ως δήμος, κάθε χρόνο εγκρίνουμε τις επιχορηγήσεις γιατί επενδύουμε στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και τις υποδομές τους» υπογράμμισε ο κ. Ζενέτος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσονται στην πόλη έργα, ύψους πλέον των 700 χιλιάδων ευρώ, σε αθλητικές υποδομές

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Χαράλαμπος Καούκης έκρινε ότι ο ελεγκτής έκανε καλά τη δουλειά του βάσει των διατάξεων, αναγνώρισε ωστόσο ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι χρειάζονται βοήθεια και ψήφισε την επιχορήγηση.

Να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, προς γνωστοποίηση, ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός της δράσης των συλλόγων ζήτησε ο Παναγιώτης Κουτσιανάς.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: