11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΑρνείται ο Δήμος Αχαρνών να δώσει τα ταμειακά του διαθέσιμα

Αρνείται ο Δήμος Αχαρνών να δώσει τα ταμειακά του διαθέσιμα

- Advertisement -

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Με οδηγό τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ αλλά και με ξεκάθαρη θέση ότι ο δήμος Αχαρνών δεν πρόκειται να υπογράψει τη διάθεση των ταμειακών του αποθεμάτων- μη εφαρμόζοντας έτσι τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που αναγκάζει τους ΟΤΑ να μεταφέρουν υποχρεωτικά τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας- συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο.

- Advertisement -

Σε μια φορτισμένη, λόγω  συνθηκών, συνεδρίαση και με πλουραλισμό τοποθετήσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν (απουσίαζαν οι παρατάξεις των: Σπύρου Βρεττού, Παναγιώτη Γρηγοριάδη καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης “Αχαρνείς-Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση”Οδυσσέας Καμπόλης) συμφώνησαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης πλήττει την αυτοτέλεια του δήμου και θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την λειτουργία του, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικού πανικού στους υπαλλήλους,τους προμηθευτές και όλους όσοι συναλλάσσονται με τον ίδιο και τα Νομικά του πρόσωπα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός- που μόλις είχε επιστρέψει από την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ-χαρακτήρισε άδικη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την απόφαση της κυβέρνησης και πραξικοπηματική καθώς δεν προηγήθηκε ενημέρωση και συζήτηση των θεσμικών οργάνων. Όπως τόνισε:”Αυτό που συμβαίνει δημιουργεί κλονισμό στους δήμους και ειδικά σ’ έναν δήμο όπως οι Αχαρνές που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα. Είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να ενεργεί χωρίς να δίνει επαρκείς απαντήσεις και δίχως να λαμβάνει υπόψιν τα όργανα της Αυτοδιοίκησης. Καταδικάζουμε απερίφραστα ως δημοτική αρχή και παράταξη την ενέργεια της κυβέρνησης και σας διαβεβαιώ ότι ως δήμαρχος δεν πρόκειται να υπογράψω ούτε για ένα ευρώ, ενώ αν χρειαστεί θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα”.

Επιπλέον, ο κ.Κασσαβός ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τα όσα ειπώθηκαv στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα, χαρακτηρίζοντας ερασιτεχνικές τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι δήμαρχοι.

Ποια είναι η απόφαση της ΚΕΔΕ:

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει το ζήτημα της ΠΝΠ με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, παρουσία του Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, Προέδρων των Π.Ε.Δ. και Δημάρχων, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

  1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.
  2. Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών , γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.
  3. Καλεί τους Δήμους όλης της χώρας να προχωρήσουν σε συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου, με σκοπό την έκδοση ψηφισμάτων που θα καταγγέλλουν την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.
  4. Καλεί τις Δημοτικές Αρχές όλης της χώρας και μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση , να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.
  5. Καλεί τους Δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  6. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που θα μας δοθεί, με σκοπό να ακυρώσουμε το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.
  7.  Καλούμε τους Δήμους να αναλάβουν σε τοπικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες με έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -