KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΙΛΙΟΝ

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Δημοτικής Ισοπολιτείας Ιλίου Χαράλαμπου Καούκη για τα ταμειακά διαθέσιμα

22/04/2015 15:29
4 '
Χαράλαμπος Καούκης, επικεφαλής, παράταξης Δημοτική Ισοπολιτεία, Ίλιον, δήμος Ιλίου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ερχόμαστε σήμερα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αιφνιδιαστικά να πάρουμε απόφαση για τη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου μας στη Τράπεζα της Ελλάδος.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Διαθέσιμα τα οποία η σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας, έχει στερήσει από το λαό του Ιλίου.

Γιατί περίπου το 50% αυτών έπρεπε να τα είχε ρίξει στο Δήμο για έργα υποδομής, για πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας, για την καταπολέμηση της ανεργίας και όχι να έχει υιοθετήσει την πολιτική του μπάρμπα Σκρουτζ.

Διότι εάν είχαν αναπτυχθεί άλλες διακόσιες (200) επιχειρήσεις στη περιοχή μας, θα είχαμε περισσότερα έσοδα κάθε μήνα, πιο υψηλές αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητά μας, περισσότερους εργαζόμενους, μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κ.λ.π.

Και έχουμε σήμερα τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκλωβισμένη στα ψέματά της και στα αδιέξοδά της, να προχωρά στην αρπαγή και των διαθεσίμων όλων των ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Αυτών που δύο χρόνια τώρα μας είχαν διογκώσει τους δίδυμους γεννητικούς αδένες μας με τις αμπελοφιλοσοφίες τους.

Για του λόγου το αληθές σας αναφέρω χαρακτηριστικές δηλώσεις στελεχών της Συγκυβέρνησης:

21/12/2014 – Δ. Στρατούλης: «Η παράταση της δανειακής σύμβασης με ΠΝΠ εξευτελίζει κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»

«Οδηγεί σε ένα νέο είδους ολοκληρωτισμού με κοινοβουλευτικό μανδύα»

 

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου σημαίνει ότι έχει ήδη αρχίσει και εφαρμόζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και απλώς περνάει τυπικά, με διαδικασία «περάστε-ψηφίστε-τελειώσατε», από τη Βουλή. 

Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα»

10/04/2013, συνέντευξη βουλευτή και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο ΣΚΑΙ

 

Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, την ψήφιση νόμων με άδεια τα έδρανα της Βουλής, με τον κυβερνητικό τσαμπουκά εντός και εκτός Κοινοβουλίου

13 Νοεμβρίου 2013, συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

 

«Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

11/06/13, δήλωση Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

 

Παναγιωτης Λαφαζάνης (14/01/2013 – http://bit.ly/1yLg8K6): Η διαδικασία «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και έκανε λόγο για πραξικοπηματικές τακτικές. Και συμπλήρωσε ότι «οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και είναι διάτρητες».

Αναδημοσίευση από left.gr της εισήγησης του κ. Νίκου Βούτση , του Υπουργού σήμερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε ως γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Βούτση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις 11.12.2012 :«Χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου»

Με αυτή τη φασιστική Π.Ν.Π. ανήμερα της 21ης Απριλίου η Συγκυβέρνηση :

Πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία του θεσμού.

Ανατρέπει τον προγραμματισμό των Δήμων κάνοντάς τους επαίτες της κεντρικής Διοίκησης.

Υπονομεύει την αυτονομία και την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και την ασφάλεια της έγκαιρης μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων.

Όλη αυτή η κίνηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περίτρανα αποδεικνύει τη προχειρότητά της και την έλλειψη στρατηγικής και διορατικότητας.

Και εάν είναι για το καλό της Πατρίδας Ναι να τα δώσουμε, Ναι να τα δώσουμε όλα.

Αλλά δεν είμαι σίγουρος τι θέλουν να κάνουν.

Ποια είναι αυτή η έκτακτη ανάγκη σήμερα που θέλουν να βουτήξουν τα λεφτά.

Αυτοί μέχρι χθες πήγαιναν στους Ευρωπαίους με τσαμπουκά και τους έλεγαν δεν χρειάζονται τα χρήματα που μας δάνειζαν. Τα έχουν βρει όλα και ξέρουν και πως θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Μπαρούφες δηλαδή, δια στόματος Υπ.Οικονομικών Βαρουφάκη.

Εκτός και εάν θέλουν να καταργήσουν την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θέλουν να διορίζουν τους Δημάρχους όπως έκανε και η Χουντική Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπαδόπουλου μιας και σήμερα έχουμε και την επέτειο.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και κάθε μέρα επιβεβαιώνουν την ασχετοσύνη τους.

Αυτή η Π.Ν.Π. σας το λέω με βεβαιότητα υπονομεύει την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Και παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας.

Η δέσμευση αυτή των χρημάτων στερεί επιπλέον πόρους από το τραπεζικό σύστημα και στραγγαλίζει τη ρευστότητα στην αγορά.

Την ώρα που οι ΟΤΑ της χώρας έχουν σηκώσει το κύριο βάρος της επίτευξης του εθνικού στόχου για τη δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος, περίπου στα 863 εκατομ. Ευρώ, Εμάς ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ μας βρίσκει εντελώς αντίθετους μια τέτοια κίνηση και καλούμε τη Κυβέρνηση να ακυρώσει αυτή την απόφασή της, να πει τη πραγματική αλήθεια στον Ελληνικό Λαό, για το τι ακριβώς συμβαίνει και που μας οδηγεί”.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: