11.4 C
Athens
26 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΆγρια κόντρα Καμπόλη – Χειλαδάκη με φόντο τα Iατρεία

Άγρια κόντρα Καμπόλη – Χειλαδάκη με φόντο τα Iατρεία

- Advertisement -

Σε μια, άνευ προηγουμένου, αντιπαράθεση μεταξύ του αντιδημάρχου Εσόδων Δημήτρη Καμπόλη και του προέδρου της ΚΕΔΗΦ Γκίκα Χειλαδάκη εξελίχθηκε η συζήτηση για τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στο δήμο Φυλής. Με αφορμή τη διαφωνία τους, οι δυο άνδρες πέταξαν το μανδύα των φιλοφρονήσεων, δημιουργώντας την αίσθηση ότι μόλις ξεκινά να εκδηλώνεται «το ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των δυο πόλων της παράταξης…

Φαινομενικά επρόκειτο για ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη που δεν προμήνυε οποιοδήποτε σύννεφο: «οργάνωση δομών κοινωνικής στήριξης στο δήμο Φυλής-Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου & Φαρμακείου». Η επιμονή, ωστόσο, της γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Χρυσούλας Κουράση να είναι αμιγώς δημοτική η δομή των που θα δημιουργηθεί αποτέλεσε τη σπίθα που άναψε το φιτίλι, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει να μην αφορά και την Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία αποτελεί επίσης δομή του δήμου.

- Advertisement -
- Advertisement -

«Η Κοινωφελής Επιχείρηση, εκ της φύσης της, ασχολείται με τα κοινωνικά θέματα και είναι πιο ευέλικτη. Επιπλέον, είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία κοινωνικών ιατρείων και το μόνο που ζήτησε ήταν η συμβολή και της κοινωνικής υπηρεσίας» τόνισε ο κ. Χειλαδάκης.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κ. Καμπόλης εξέφρασε τη διαφωνία του με την ανάμειξη της ΚΕΔΗΦ, καθώς όπως υποστήριξε, «το κράτος μπορεί να βγει αύριο και να καταργήσει αυτές τις επιχειρήσεις» και ζήτησε την αναβολή του θέματος. Παράλληλα και η κα Κουράση, με ύφος αρκετά δηκτικό, σημείωσε ότι η Κοινωφελής είναι μια επιχείρηση επιχορηγούμενη από το δήμο, ο ρόλος της οποίας είναι εθελοντική βοήθεια και προσφορά. Υποκαθιστώντας δε το δήμαρχο και αναλαμβάνοντας  πλήρως καθήκοντα διοίκησης, αποφάσισε ότι η ΚΕΔΗΦ θα έχει το συσσίτιο και ο δήμος τα ιατρεία!

Οι παρεμβάσεις και των δυο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γκίκα Χειλαδάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι αύριο μπορεί να μη λειτουργεί ούτε ο δήμος, αρνήθηκε την αναβολή της συζήτησης καθώς «σήμερα ψηφίζουμε μόνο τη δομή και όχι το καταστατικό» και επέμεινε ότι η ΚΕΔΗΦ έχει έτοιμο το πλάνο και μπορεί να συνεργαστεί με την Κοινωνική Υπηρεσία.

Δημήτρης Καμπόλης: «Έχεις πάρει 955.000 ευρώ μέσα σε 3 μήνες. Δεν με ενημερώνεις…»

Υψώνοντας τους τόνους, ο αντιδήμαρχος Εσόδων κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΦ ότι μέσα σε 3 μήνες (Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη) έχει πάρει επιχορήγηση από το δήμο 955.000 ευρώ και διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ενημερώνεται για τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης.

Γκίκας Χειλαδάκης: «Να δεις τι γίνεται στα έσοδα του δήμου και να αφήσεις την ΚΕΔΗΦ…»

Η έκρηξη ήρθε από τον κ. Χειλαδάκη, ο οποίος του απάντησε ότι είναι αντιδήμαρχος εσόδων και δεν έχει καμία δουλειά με την Κοινωφελή ενώ τον επέκρινε για τη συμπεριφορά του απέναντι σε όλους, «τους οποίους θεωρεί άχρηστους και μόνο χρήσιμο τον εαυτό του. Αυτά να τα κάνεις αλλού και όχι σε μένα!» κατέληξε.

Μεγάλο «φάουλ», ωστόσο, υπήρξε από το Γκίκα Χειλαδάκη η αναφορά του στο Δημήτρη Μπουραίμη (δε θα με διακόπτεις όταν μιλάω, εγώ δεν είμαι Μπουραίμης…είπε στον αντιδήμαρχο), δεδομένου ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει δείξει να ενοχλείται από τις απαξιωτικές αναφορές του Δημήτρη Καμπόλη στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου.

Πυροσβέστης ο Χρήστος Παππούς!

Πυροσβεστικό ρόλο έναντι των δυο ανδρών επιχείρησε να αναλάβει ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος τόνισε ότι στην παρούσα φάση ψηφίζεται μόνο η δομή και όχι το καταστατικό και ο τρόπος λειτουργίας και πρόσθεσε ότι στα δημοτικά ιατρεία θα συμμετέχουν και οι δυο δομές του δήμου (Κοινωνική Υπηρεσία και ΚΕΔΗΦ).

Τι ακριβώς συμβαίνει τελικά;

Η έντονη αντιπαράθεση των δυο αντρών προκάλεσε, εκτός από ιδιαίτερη εντύπωση και εύλογα ερωτηματικά:

  • Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα έχει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών με την ΚΕΔΗΦ; Διότι η εκτίμηση ότι «αύριο μπορεί να κλείσει γι΄ αυτό και δεν πρέπει να έχει σχέση με τα ιατρεία» δεν πείθει κανέναν…
  • Έχει πάρει και με ποιο τρόπο – εφόσον δεν υπάρχει προϋπολογισμός – αυτά τα χρήματα η Κοινωφελής;
  • Γιατί η ΚΕΔΗΦ ζήτησε τη συμβολή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, εφόσον έχει έτοιμο το πλάνο των Κοινωνικών Ιατρείων;
  • Μήπως τελικά ξεκινά να ξεδιπλώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο πόλων της παράταξης;

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -