KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Προς κατάργηση το Αστυνομικό Τμήμα στο Κτήμα Τατοΐου

25/04/2015 14:06
2 '
Τατόι,πρώην βασιλικό κτήμα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η προοπτική κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου δημιουργεί ζητήματα προστασίας και ασφάλειας τόσο για τα ιστορικά, διατηρητέα κτίσματα όσο και για τα κινητά αντικείμενα. Τίθεται και θέμα ασφαλείας των χιλιάδων επισκεπτών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

«Κλείνουν το Αστυνομικό Τμήμα Τατοΐου με κίνδυνο να μείνει παντελώς αφύλακτος ο ιστορικός τόπος, το Βασιλικό Κοιμητήριο και τα κινητά αντικείμενα της τέως Βασιλικής Οικογένειας. Πρόκειται για προκλητικότατη ενέργεια που γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό μιας και ουδείς γνωρίζει τις ανάγκες του πρώην Βασιλικού Κτήματος», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοϊου, κ. Βασίλης Κουτσαβλής.

«Ακόμη και με παρούσα την αστυνομία τα προηγούμενα χρόνια στο Τατόι λεηλατήθηκαν κτίρια και εκλάπησαν σημαντικά έργα τέχνης. Τίθεται μέγα θέμα ασφάλειας του ευρύτερου χώρου μιας και το κτήμα δεν είναι περιφραγμένο. Το αστυνομικό τμήμα Τατοΐου δεν έχει έξοδα καθώς δεν καταβάλλει ενοίκιο και το προσωπικό του έχει ήδη αποδεκατιστεί. Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να έρθει σε άμεση συνεννόηση με όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έτσι ώστε να ενημερωθεί για την αναγκαιότητα φύλαξης του κτήματος, των κτιρίων, των κινητών αντικειμένων και του Βασιλικού Κοιμητηρίου. Οι τάφοι του Κοιμητηρίου έχουν γίνει στόχος βανδάλων πολλές φορές στο παρελθόν. Στα όρια του Κτήματος κάθε Σαββατοκύριακο συγκεντρώνονται χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι αφαιρούν από το κτήμα αρχιτεκτονικά μέλη και αντικείμενα. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί και πλέον αυτού να ενισχυθεί η φρουρά του Τατοΐου για την πιο αποτελεσματική προστασία του χώρου. Οι συνέπειες από μια ενδεχόμενη εφαρμογή αυτής της απόφασης θα είναι καταστρεπτικές για το Τατόι και τον ευρύτερο Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας».

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: