KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Ψήφισμα του δήμου Φυλής κατά της κατάργησης αστυνομικών τμημάτων

08/05/2015 07:37
Ανανεώθηκε 08/05/2015 07:39
3 '
doxthi.gr|δήμος Φυλής, σήμα, logo
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ψήφισμα κατά την κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Φυλής εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Μαΐου. Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

-Η παραμονή των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και των αντίστοιχων Τμημάτων Ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτη για το Δήμο Φυλής.

-Κάθε μια από τις περιοχές Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου έχει αυξημένη ανάγκη αστυνόμευσης, λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών και άλλων συνθηκών που επικρατούν στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και λόγω της υψηλής παραβατικότητας που εκδηλώνεται με μαζικές αγοραπωλησίες ναρκωτικών και όπλων, διακεκριμένες κλοπές, διαρρήξεις, οπλοχρησία, οπλοφορία, οπλοκατοχή και άσκηση σωματικής βίας.

-Ο Δήμος Φυλής έχει συνεισφέρει στην υπόθεση της διατήρησης των Αστυνομικών Τμημάτων προσφέροντας δωρεάν το μίσθωμα του κτιρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου και διαθέτοντας δύο περιπολικά τύπου τζιπ στα εν λόγω Αστυνομικά Τμήματα. Επίσης στηρίζει, καθημερινά, τη λειτουργία των δύο Τμημάτων με αναλώσιμα, γραφική ύλη, συντήρηση και οτιδήποτε του ζητηθεί από τους Διοικητές, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της αμοιβαίας προσπάθειας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους της περιοχής.

– Η τυχόν κατάργηση του ενός από τα δύο Αστυνομικά Τμήματα θα οδηγήσει, αυτόματα, στη γκετοποίηση της συνοικίας από την οποία θα απομακρυνθεί, με πολύ σοβαρές συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Σημειωτέον ότι η χωροθέτηση των Αστυνομικών Τμημάτων έγινε, στο παρελθόν, με στόχο να αποφευχθεί η γκετοποίηση των συγκεκριμένων περιοχών και  κατ’ επέκταση του Δήμου Φυλής.

-Η παραμονή και λειτουργία των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της δημόσιας Τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, που αποτελούν προϋποθέσεις για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών από την Αυτοδικοίκηση και την Κεντρική Διοίκηση.

Ζητάμε επιτακτικά:

-Τη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και των αντίστοιχων Τμημάτων Ασφαλείας σύμφωνα με τα οργανογράμματά τους. Να σταματήσει η αποδυνάμωσή τους με διάθεση του προσωπικού τους για τη φύλαξη του ΧΥΤΑ και του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας και τη λήψη μέτρων Τάξης εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Φυλής.

-Την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου με τα μέσα που απαιτούνται για την επιτέλεση της αποστολής τους. Να ενισχυθεί το προσωπικό της Ομάδας ΔΙΑΣ που αστυνομεύει την περιοχή και να σταθμεύει μόνιμα στην περιοχή διμοιρία των ΜΑΤ και άλλες εξειδικευμένες στην πάταξη της σκληρής παραβατικότητας αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ-ΕΚΑΜ κλπ.)

-Την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στη Φυλή, όπου παρατηρείται αύξηση της παραβατικότητας.

-Την ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας με εξειδικευμένο προσωπικό της Δίωξης Ναρκωτικών για την εξάρθρωση του χονδρεμπορίου ναρκωτικών που ανθεί στην περιοχή.

-Τη μόνιμη εγκατάσταση εισαγγελικού λειτουργού στην περιοχή, αν κριθεί αναγκαία η επιτόπια παρουσία του για περιπτώσεις κατ’ οίκον ερευνών κλπ

-Τη συγκρότηση μόνιμης ομάδας εργασίας που θα εκτιμά σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση, με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Υπουργού, του Διοικητή Διεύθυνσης Δυτ. Αττικής, των Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων, του Δημάρχου Φυλής, της Προέδρου του Συμβουλίου κατά της παραβατικότητας και των Αντιδημάρχων Ζεφυρίου και Περιβάλλοντος του Δήμου Φυλής.

Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον ταλαιπωρημένο Λαό μιας περιοχής που προσφέρει, διαχρονικά, κρίσιμες εξυπηρετήσεις στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και βλέπει καθημερινά να υποβαθμίζεται, εξαιτίας της παραβατικότητας, το επίπεδο της ζωής του και να απαξιώνεται η περιουσία που με μόχθο έχει αποκτήσει.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: