KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΦΥΛΗ

Αρνήθηκε ο δήμος Φυλής να διαθέσει 10 ευρώ για να πάνε παιδιά σε ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό!

08/05/2015 09:04
Ανανεώθηκε 08/05/2015 20:26
3 '
dance for us, ομάδα χορός και δράση, πρόγραμμα για την εξάλειψη της βίας, γυμνάσια, λύκεια, μαθητές, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Ο δήμος Φυλής δε μπορούσε να διαθέσει 10 ευρώ για να πάνε δυο παιδιά της ομάδας κατά της σχολικής βίας “Dance for us” σε ημερίδα για το ηλεκτρονικό bullying, όπου θα εκπροσωπούσαν το δήμο Φυλής!

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Δεν είναι απλώς απίστευτη αλλά ξεπερνά κάθε λογική και ανθρωπιά η άρνηση του δήμου Φυλής – δια στόματος του γενικού γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλου – να συμβάλλει στα έξοδα του πούλμαν προκειμένου να μεταφερθούν παιδιά της ομάδας (δηλαδή του δήμου) στη Νέα Μάκρη, σε ημερίδα για το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Πρόκειται, κατ΄ αρχήν, για έναν από τους λόγους σύστασης αυτής της ομάδας (δημιουργική έκφραση ενάντια στη σχολική βία) , το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως στην ημερίδα – εκτός από το διευθυντή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανόλη Σφιακιανάκη, αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ και εκπαιδευτικούς – θα μιλήσει για τη δράση και τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα (εκπροσωπώντας το δήμο Φυλής) η καθηγήτρια χορού των παιδιών και «ψυχή» της προσπάθειας Σίσσυ Πιτέλη!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κα Πιτέλη σε επικοινωνία της με τον γενικό γραμματέα του δήμου ζήτησε αρχικά, αν μπορεί ο δήμος να διαθέσει πούλμαν για τη μεταφορά των παιδιών. Η απάντηση ήταν αρνητική, διότι όπως υποστήριξε ο δήμος δεν έχει προϋπολογισμό και δε μπορεί να διαθέσει κονδύλι.

Η δασκάλα της ομάδας, από κοινού με τους γονείς, αποφάσισαν να καλύψουν με δικά τους έξοδα τη μεταφορά, ωστόσο δυο παιδιά δήλωσαν αδυναμίοα να πάνε, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος των 5 ευρώ της μεταφοράς.

Τότε η Σίσσυ Πιτέλη απευθύνθηκε και πάλι στο γενικό γραμματέα του δήμου, ζητώντας αν μπορούσε ο δήμος να καλύψει το ποσό των 10 ευρώ, που οι γονείς αδυνατούν να δώσουν, για να μη μείνουν πίσω τα δυο παιδιά.

Η απάντησή του ήταν τουλάχιστον εξωπραγματική: «Μου είπαν ότι δεν μπορούν, Σίσσυ. Καλή δουλειά»

ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ, για να πάνε δυο παιδιά σε ημερίδα που αφορά τη δράση τους και στην οποία μιλά η δασκάλα τους, εκπροσωπώντας την περιοχή του δήμου Φυλής, δεν καταδέχθηκε να διαθέσει ο δήμος Φυλής!!

Αν αυτό δεν είναι ντροπή και δε δείχνει κατάντια σκέψης και πρακτικής, τότε αλήθεια τι είναι;

Υ.Γ

Για την ιστορία να πούμε ότι την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην 11 το πρωί της Κυριακής στη Νέα Μάκρη, διοργανώνει η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Ρίζου, η οποία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες πάνω στο σχολικό εκφοβισμό. Τα παιδιά θα μεταφερθούν με πούλμαν από το τουριστικό γραφείο Moustakas Tours στα Άνω Λιόσια, το οποίο ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα των παιδιών που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Μετά το τέλος της ημερίδας, τα παιδιά συνοδεία της καθηγήτριάς τους και των γονέων τους θα φωτογραφηθούν – για το λεύκωμα που ετοιμάζουν – στην παραλία της Νέα Μάκρης από τη Μαγδαληνή Λουκουζά (μέλος της ομάδας) ενώ θα διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε πικ-νικ, χορό και πάρτι μαζί με άλλες σχολές χορού της περιοχής. Το πικ-νικ θα γίνει με φαγητά, τα οποία θα ετοιμάσουν με περισσή φροντίδα οι γονείς.

Γιατί αυτή η ομάδα που στηρίζεται και υποστηρίζεται ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ από το μεράκι και την αγάπη της δασκάλας, των παιδιών και των γονέων τους έχει αποδείξει και το αποδεικνύει κάθε στιγμή ότι μπορεί – και με τα λίγα ή με το ΤΙΠΟΤΑ – να είναι μαζί, δυνατή και ενωμένη, πρότυπο, παράδειγμα και υπόδειγμα ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ…

 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στην ομάδα Dance for us, όπου φαίνεται ότι αρνείται ο δήμος να δώσει τα 10 ευρώ…

dance for us, ημερίδα, διαδικτυακός εκφοβισμός, cyber bullying , Νέα Μάρκη, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: