11.4 C
Athens
9 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΙΛΙΟΝΤοποθέτηση του Μπάμπη Καούκη στο ΔΣ Ιλίου για το κίνημα "προιόντα χωρίς...

Τοποθέτηση του Μπάμπη Καούκη στο ΔΣ Ιλίου για το κίνημα “προιόντα χωρίς μεσάζοντες”

- Advertisement -

Στο εκτός ημερησίας ζήτημα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Ισοπολιτείας Μπάμπης Καούκης, εκτός των άλλων είπε και τα εξής:

- Advertisement -

“Το κίνημα της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες είναι ένα κίνημα παρόμοιο με όλα αυτά τα κινήματα που ξεπετάχθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια με τη στήριξη και καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι και το κίνημα δε πληρώνω-δε πληρώνω έγινε τώρα πληρώνω και να μας λέει και η κα Βαλαβάνη ότι είναι εθνικό και πατριωτικό καθήκον να πληρώσουμε ενώ τότε καθοδηγούσε το συγκεκριμένο κίνημα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Και ερχόμαστε τώρα στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες. Και διερωτώμαι όταν λέμε μεσάζοντες τι εννοούμε;; Τι είναι οι μεσάζοντες; είναι Βούλγαροι πολίτες; Δεν είναι αυτοί Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν κάνει νόμιμη έναρξη, πληρώνουν εισφορές στον ΟΑΕΕ, κάνουν φορολογική δήλωση, αποδίδουν ΦΠΑ, αλλά και πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ για τους υπαλλήλους που απασχολούν; Με όλα αυτά δε κερδίζει η Ελληνική οικονομία;

Δεν έχουν νοικιάσει ολόκληρα κτίρια και έχουν και μεταφορικές υπηρεσίες για να μεταφέρουν έγκαιρα, με ασφάλεια και με τους κανόνες υγιεινής όλα τα τρόφιμα στις πρωτεύουσες και τις πόλεις όλων των νομών της χώρας; Το ίδιο δεν είναι και οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών; Δόξα το Θεό έχουμε πολλές λαϊκές αγορές και εάν κάποιος είναι παραγωγός ας κάνει αίτηση να καταθέσει δικαιολογητικά και να πουλάει τα προϊόντα του όπως και ο νόμος ορίζει. Δεν του το απαγορεύει κανείς. Έτσι θα έχουν και μια ασφάλεια τα προϊόντα αφού οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ είναι συχνοί και πιεστικοί. Μέχρι και Λαϊκή βιολογικών προϊόντων έχουμε στο Δήμο μας.

Δεν μπορεί λοιπόν ο καθένας που δηλώνει ότι είναι ένα κίνημα να πηγαίνει και να κάνει κατάληψη όποιου δημοτικού η ιδιωτικού χώρου θέλει με το έτσι θέλω. Αλλά δυστυχώς για να κερδίσουν τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί Δήμαρχοι την εύνοια του κόσμου, γιατί αυτά ήταν της μόδας, τα αγκαλιάσανε και τώρα τα βρήκαν μπροστά τους. Ας αναλάβουν λοιπόν και αυτοί τις ευθύνες τους.

Και αυτό το κίνημα τι κίνημα αλληλεγγύης είναι όταν πουλάει σε κανονικές τιμές τα προϊόντα που διαθέτει; Και τι προϊόντα παραγωγών είναι αυτά; Εδώ βλέπω μέχρι απορρυπαντικά να πουλάτε. Εγώ πάντως δεν έχω δει καμία χλωρίνη να φυτρώνει σε κανένα χωράφι. Πως κάνει συναλλαγές μέσω διαδικτύου; Με ποια μορφή; Με τι δελτία παραγγελίας;  Τι φορολογικά παραστατικά εκδίδει; (απολύτως τίποτα). Τι νομική μορφή έχει; Έχει συντάξει κάποιο καταστατικό το οποίο το έχει καταθέσει στο Πρωτοδικείο; Και μετά πήγε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. να δηλώσει φορολογική έδρα;. Φυσικά και δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά. Όλο το κίνημα είναι στον αέρα.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε Κυβέρνηση. Εάν θέλετε να αλλάξετε την αγορά και να πνίξετε έντιμους ανθρώπους που πασχίζουν, τότε νομοθετείστε και όταν νομοθετήσετε και δούμε το νόμο και πάρει αριθμό στο ΦΕΚ, τότε το ξανασυζητάμε. Έως τότε είναι και είστε παράνομοι για εμάς”.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -