KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Χωρίς χρήματα τα σχολεία του δήμου Φυλής. Αρνήθηκε να δει τους διευθυντές ο δήμαρχος!

29/05/2015 08:25
3 '
2ο λύκειο, Άνω Λιόσια
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος της εκπαίδευσης του δήμου Φυλής ενώ ανάστατοι είναι οι διευθυντές των σχολείων, καθώς δεν τους έχουν δοθεί ακόμα τα χρήματα της επιχορήγησης του υπουργείου και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα δημοτικά και νηπιαγωγεία και είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά σχολεία δεν έχουν ούτε χαρτί υγείας για τις τουαλέτες των παιδιών!

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Χωρίς χρήματα στα ταμεία τους, με λειτουργικά έξοδα που καλπάζουν καθημερινά και με χρέος σε προμηθευτές από πράγματα που πήραν για τις ανάγκες τους και θα τα αποπλήρωναν με την καινούρια κατανομή, οι διευθυντές των σχολείων της περιοχής έρχονται τώρα να βιώσουν και την απαξίωση στο ρόλο και το έργο που επιτελούν. Πρόσφατα, ζήτησαν συνάντηση με το δήμαρχο για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους αλλά αρνήθηκε να τους δεχθεί! Σχετικό έγγραφο με τις διαμαρτυρίες τους έχουν κοινοποιήσει εξάλλου και στον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιάννη Κρεμμύδα, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους, παρουσία του υπεύθυνου της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου.

Ο τελευταίος επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση της καταβολής των χρημάτων στα σχολεία στον επίτροπο, ο οποίος δεν υπογράφει τα σχετικά εντάλματα καθώς δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Πέρα, όμως, από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός έχει ήδη επιστρέψει στο δήμο, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, οι τακτικές επιχορηγήσεις που έρχονται από το Υπουργείο δεν περνούν από τον προϋπολογισμό και δεν εξαρτώνται από αυτόν! Είναι χρήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του δήμου και ακολουθείται μόνο η τυπική διαδικασία της απλής απόδειξης προς τον επίτροπο ότι διέθεσε ο δήμος στις σχολικές επιτροπές το συγκεκριμένο ποσό.

Να σημειωθεί, ότι οι επιχορηγήσεις του υπουργείου αφορούν σε λειτουργικά έξοδα των σχολείων και σχολικούς τροχονόμους, ελάχιστες από αυτές αφορούν σε έξοδα συντήρησης ενώ τα χρήματα για τις καθαρίστριες με σύμβαση έργου προέρχονται από το ίδρυμα Νεότητας.

Οργισμένοι οι διευθυντές

Έχοντας πλέον βάσιμη την αίσθηση ότι οι υπεύθυνοι του δήμου τους εμπαίζουν, οι διευθυντές των σχολείων δηλώνουν αποφασισμένοι να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα. Τονίζουν δε ότι η συγκεκριμένη διοίκηση έχει πάρει τρεις επιχορηγήσεις από τη στιγμή που ανέλαβε και οι ίδιοι βρίσκονται στην προσβλητική θέση να «ζητιανεύουν» χρήματα που δικαιούνται και να απαξιώνονται από εκείνους που υποτίθεται ότι έχουν ταχθεί να τους προστατεύουν.

Οι ίδιοι, υπενθυμίζουν ότι επί διοίκησης Δημήτρη Μπουραίμη δεν αντιμετώπιζαν κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς όχι μόνο δίνονταν εγκαίρως οι επιχορηγήσεις του υπουργείου αλλά οι πρόεδροι των δυο σχολικών επιτροπών Θεοδόσης Δρόλιας και Δημήτρης Πουλιάσης τους έδιναν πρόσθετα χρήματα για να καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, τα οποία διαχειριζόταν επιτροπή του σχολείου.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορούμε να λειτουργούμε απρόσκοπτα, χωρίς να γινόμαστε ζητιάνοι και χωρίς να μας κοροϊδεύουν και να μας απαξιώνουν με τη στάση τους» υπογραμμίζουν.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: