11.4 C
Athens
31 Ιανουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΠροτεραιότητα η ανέγερση των τεσσάρων δημοτικών που στεγάζονται σε προκάτ και λυόμενα

Προτεραιότητα η ανέγερση των τεσσάρων δημοτικών που στεγάζονται σε προκάτ και λυόμενα

- Advertisement -

Η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση -σε διάστημα επτά ημερών- με θέμα την ανέγερση των τεσσάρων δημοτικών σχολείων των Αχαρνών που συνεχίζουν να στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια ή αίθουσες, πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαϊου, από την Ένωση γονέων και κηδεμόνων.  Η συνάντηση αν και ενημερωτική δεν περιορίστηκε σε αόριστες προτάσεις αντιθέτως διαφάνηκε η πολιτική βούληση όλων όσοι συμμετείχαν για να βρεθεί λύση στο θέμα και να ξεκινήσει, άμεσα, η ανέγερση του 9ου,18ου,19ου και 21ου δημοτικού.

H πρόεδρος της Ένωσης Γιώτα Γιαννάκου και ο συντονιστής της Ομάδας Σχολείων της Ένωσης Γονέων Βασίλης Αλεξόπουλος ενημέρωσαν τόσο για τα σοβαρότατα  χρόνια κτιριακά προβλήματα  όσο και για  τις ενέργειες που επί σειρά ετών έχουν  γίνει  για το καθένα χωριστά , χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα  ουσιαστικό αποτέλεσμα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το 19ο και το  21ο Δημοτικά Σχολεία   στεγάζονται σε κοντέινερ,  το 18ο  Δημοτικό   σε λυόμενα βαρέως τύπου και το 9ο Δημοτικό  σε τρία ανεξάρτητα παλιά κτίρια, με τεράστια προβλήματα, τα οποία είναι κτισμένα σε δύο επίπεδα. Σίγουρα οι κτιριακές υποδομές  των σχολείων αυτών δεν τα καθιστούν ασφαλή και υγιεινά  και οι συνθήκες διαβίωσης  κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, δεν είναι αυτές που αρμόζουν και που δικαιούνται τα παιδιά  που φοιτούν σε δημόσιο σχολείο.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θανάσης Κατσιγιάννης αναφέρθηκε  στην δέσμευση της ΚΤΥΠ ΑΕ  για δημοπράτηση του 19ου Δημοτικού εντός του  πρώτου εξάμηνου του 2015 και του 9ου – 18ου Δημοτικών εντός του δεύτερου εξάμηνου του 2015. Έθεσε υπόψη των παρευρισκομένων  όλες τις ενέργειες του Δήμου για τα σχολεία αυτά καταλήγοντας ότι οι συναντήσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη Χρήστο είναι σε εξέλιξη.

Οι βουλευτές στο σύνολο τους ομολόγησαν ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία της πατρίδος μας δεν είναι η καλύτερη αλλά υποσχέθηκαν να  πιέσουν κοινοβουλευτικά όσο περισσότερο μπορούν αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός, ζητώντας από την Ένωση Γονέων  άμεση ενημέρωση και συνεργασία.

Ένωση γονέων και κηδεμόνων Αχαρνών Ένωση γονέων και κηδεμόνων Αχαρνών Ένωση γονέων και κηδεμόνων Αχαρνών Ένωση γονέων και κηδεμόνων Αχαρνών

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα μπορούσε από τα αποθεματικά της να διαθέσει το πόσο που προσδιορίζει ο Δήμος και οι σχολικές επιτροπές (περίπου 1,5 εκ. Ευρω) για την επισκευή και συντήρηση όλων των σχολείων του Δήμου Αχαρνών και αναμένει από τον Δήμο την ολοκλήρωση της μελέτης για την υποβολή του αιτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ημέρες μετά τη συνάντηση, η βουλευτής Ν.Δ Γεωργία Μαρτίνου συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, επισκέφτηκε τα 4 σχολεία και συνομίλησε με τους διευθυντές τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, Ι.Δέδες,Αθ. Μπούρας,Γεωργία Μαρτίνου, Βασίλης Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος του Περιφεραικού συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ευστάθιος Τοπαλίδης και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κ.Καρυδάκης. Επίσης ήταν παρών και ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Κίνησης Αχαρνών κ. Ροδάκης Γεώργιος.

       

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -