11.4 C
Athens
31 Ιανουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΠως "είδε" τις Αχαρνές ο Γιάννης Πανούσης

Πως “είδε” τις Αχαρνές ο Γιάννης Πανούσης

- Advertisement -

Τις εντυπώσεις τoυ από την πρόσφατη επίσκεψή του στο δήμο Αχαρνών, τις συνθήκες που συνάντησε και τα μέτρα που έχει αναλάβει το Υπουργείο προστασίας του πολίτη και η αστυνομία για να ελεγχθεί η παραβατικότητα στην περιοχή περιγράφει ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης σε ρεπορτάζ του athensvoice.gr.

Τι είδους παραβατικότητα υπάρχει στο Μενίδι;
Επισκεπτόμενος το Μενίδι είχα την ευκαιρία να δω από κοντά, αλλά και να συζητήσω με τις τοπικές αρχές, τους φορείς και κατοίκους, για τα χρόνια προβλήματα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η περιοχή. Ναρκωτικά, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, ηχορύπανση (που πολλές φορές χρησιμοποιείται ως μέσο αντιπερισπασμού), χρήση όπλων, η ύπαρξη καταυλισμών στους οποίους διαμένουν άτομα διαφορετικής προέλευσης και λειτουργούν ως εστίες παραβατικότητας, συνιστούν ένα μείγμα εκρηκτικό για την καθημερινότητα των κατοίκων. Οι πολίτες βιώνουν έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας, ενώ υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι ο δήμος έχει μετατραπεί σε αποθετήριο ψυχών από άλλες περιοχές. Για εμάς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Μενίδι αποτελεί στοίχημα ότι μπορούμε να χειριστούμε δύσκολες καταστάσεις σε δύσκολες περιόδους. Με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που υλοποιούμε, δίνουμε έμφαση στην καθημερινή παρουσία της Αστυνομίας και στην εμφανή αστυνόμευση, αλλά όχι στην αστυνομοκρατία. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια και να τονώσουμε την ψυχολογία των πολιτών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Εκτός της καλύτερης αστυνόμευσης, τι άλλο χρειάζεται να γίνει;
Πράγματι, τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή δεν θα λυθούν μόνο με την αστυνόμευση. Αντίθετα, θα πρέπει να υπάρξουν συνέργειες προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε τρία επίπεδα: βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο. Το βραχυπρόθεσμο στάδιο αφορά στην αστυνόμευση. Με τις ειδικές δράσεις που εφαρμόζουμε και δημιουργώντας ασφυκτικούς κλοιούς ελέγχου, θα ενισχύσουμε την ασφάλεια των πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να είναι και να νιώθουν ασφαλείς.Σε μεσοπρόθεσμο στάδιο, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή των χαρακτηριστικών της πόλης, με τρόπο που θα την απαλλάξει από τα αρνητικά της χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να διορθωθούν χωροταξικά προβλήματα, να γίνουν αναπλάσεις κ.λπ. Όσο πιο όμορφη είναι μια πόλη, τόσο πιο απωθητική γίνεται για παραβατικές ομάδες. Επίσης, θα πρέπει να στεγαστούν περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, να καταλάβουμε δηλαδή δημόσιο χώρο. Η λειτουργικότητα μιας πόλης δημιουργεί προβλήματα στις παραβατικές ομάδες και τις απομονώνει, με τρόπο που δεν επιτρέπει τους παράγοντες τριβής να μετατρέπονται σε εγκληματογενείς. Σε μακροπρόθεσμο στάδιο, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην εικόνα της πόλης. Αυτό θα το πετύχουμε με την παραγωγή πολιτισμού, που θα την κάνει πιο θελκτική σε όλους και θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο αναφοράς σε αυτήν. Όπως ανέφερα και στην επίσκεψή μου στο Μενίδι, έχω ήδη συνεννοηθεί με τους συναδέλφους μου υπουργούς προκειμένου να δρομολογήσουμε κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής. Στόχος μας είναι να απαντήσουμε με αστυνόμευση στην ανασφάλεια και με πολιτισμό και παιδεία στην ανάπτυξη.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -