11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΙΛΙΟΝ"Μαλλιά κουβάρια" στο Δ.Σ Ιλίου με αφορμή τη Λευκή Νύκτα

“Μαλλιά κουβάρια” στο Δ.Σ Ιλίου με αφορμή τη Λευκή Νύκτα

- Advertisement -

Κανονικά θα γίνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο δήμος Ιλίου για τις 27 Ιουνίου, ημερομηνία της «Λευκής Νύκτας», παραμένει ωστόσο άγνωστο τι θα κάνουν οι έμποροι, μετά την απόφαση της Περιφέρειας να μην επιτρέψει το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων για τη συγκεκριμένη ημέρα. Το θέμα άναψε φωτιές στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, με μερίδα της αντιπολίτευσης να εξαπολύει βαριές κατηγορίες και να δέχεται τη μήνιν του δημάρχου Νίκου Ζενέτου.

- Advertisement -

Φωταγωγημένο, με ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα είναι το κέντρο του Ιλίου, κατά τη «Λευκή Νύκτα», μια πρωτοβουλία που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και με θέρμη ο δήμος Ιλίου. Στόχος της ενέργειας είναι η τόνωση (έστω και για λίγο) της αγοραστικής κίνησης, με παράλληλη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν αυτήν την τόνωση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Φέτος η διοργάνωση της «Λευκής Νύκτας» προγραμματίστηκε για τις 27 Ιουνίου, ωστόσο, με αιχμή του δόρατος τους εργαζόμενους, η περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε αρνητικά για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων.

«Δούρειος Ίππος για εργασιακό μεσαίωνα, η Λευκή Νύκτα…»

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου με σκληρές εκφράσεις οι επικεφαλής των παρατάξεων του Αριστερού Σχήματος Ιλίου και της Λαϊκής Συσπείρωσης επιτέθηκαν κατά της δημοτικής αρχής. Ιδιαίτερα επικριτικός ο κ. Κουτσιανάς χαρακτήρισε προσωπικά το Νίκο Ζενέτο ως εμπνευστή και ηθικό αυτουργό του εμπόλεμου κλίματος που τείνει να δημιουργηθεί, έκανε λόγο για την παρουσία «κομματάρχη» του δημάρχου, ο οποίος συλλέγει υπογραφές στήριξης της «Λευκής Νύκτας» από τους εμπόρους και χαρακτήρισε την εκδήλωση ως Δούρειο Ίππο για το νέο εργασιακό Μεσαίωνα. Ο ίδιος παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει ανάγκη, «να ανακουφιστούν οι καταστηματάρχες και δεν είναι κακό ένα πολιτιστικό γεγονός αλλά όχι έτσι όπως το έφερε η διοίκηση». Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Ζενέτο για τη μη μείωση των δημοτικών τελών στα καταστήματα αλλά απέκρυψε ότι ο δήμος Ιλίου είχε φέρει σχετικό αίτημα στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, το οποίο απερρίφθη.

Νίκος Ζενέτος: «Είστε ψεύτες και συκοφάντες…»

Οργισμένος όσο ποτέ ο δήμαρχος Ιλίου χαρακτήρισε ψευδή τα περί «κομματάρχη» που πηγαίνει στους εμπόρους και ψεύτη τον κ. Κουτσιανά και απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, αν συνεχιστούν οι κατηγορίες. “Είστε ψεύτης, δεν έστειλα ποτέ, κανένα κομματάρχη και σας καλώ να μην επαναλάβετε αυτές τις κατηγορίες, γιατί θα με αναγκάσετε να ζητήσω νομική προστασία. Δεν αποπειράθηκα ποτέ να ποινικοποιήσω τις απόψεις αλλά αυτή δεν είναι άποψη, είναι συκοφαντία. Νομίζετε ότι μπορείτε, κρατώντας ένα μικρόφωνο, να λέτε ότι θέλετε και να συμπεριφέρεστε ως ένας μικρός δικτατορίσκος; Θέλετε να αρχίσω και εγώ να σας κατηγορώ και να κρύβομαι πίσω από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να μου κάνετε τίποτε;” υπογράμμισε

Παράλληλα, ο κ. Ζενέτος χαρακτήρισε ως ανακρίβεια το γεγονός ότι ο δήμος κάλεσε τους εμπόρους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου για να συζητήσουν το θέμα καθώς και ότι μέλη της δημοτικής αρχής χειροκρότησαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια που τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης της «Λευκής Νύκτας».

“Οι έμποροι έκαναν πολλές φορές γενική συνέλευση αλλά εκείνο που σας ενοχλεί πραγματικά είναι ότι μετέτρεψαν σε μειοψηφία τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου και εσείς αισθανθήκατε την πίεση από το σύνολο του εμπορικού κόσμου. Αλλά είστε απαράδεκτοι, όταν επικαλείστε τους διάφορους «μονταδόρους» για να πείτε τι; Ότι είμαστε υποστηρικτές αντιδημοκρατικών κομμάτων, εμείς που έχουμε παράδοση και ιστορία; Προσωπικά, περίμενα την προβοκάτσια, η παράταξή μας είναι ανοιχτή και μεγάλη αλλά δεν μας χαρακτηρίζει η υποστήριξη σε μη δημοκρατικά κόμματα. Δε μπορείτε να εκτοξεύετε τέτοιες κατηγορίες” σημείωσε.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -