KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δηλητήριο από τη φωτιά που καίει ακόμα στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου. Δεν υπάρχουν λεφτά να ρίξουν χώμα. Συχνό φαινόμενο οι πυρκαγιές.

09/06/2015 19:23
Ανανεώθηκε 10/06/2015 10:05
2 '
πυρκαγιά, φωτιά, ΧΥΤΑ, Φυλή, εργοστάσιο ανακύκλωσης, Ασπρόπυργος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σοβαρή απειλή για ολόκληρη την Αττική αποτελεί το τοξικό νέφος που κατακλύζει την ατμόσφαιρα, εξαιτίας της πυρκαγιάς που καίει για πολλοστή ημέρα στο ιδιωτικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο. Η δυσοσμία από τα πλαστικά που καίγονται είναι έντονη ενώ σοβαρά ερωτηματικά εγείρει το γεγονός ότι σιγοκαίει ακόμα, δείγμα ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν κάνει τις κατάλληλες ενέργειες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Την οργή της πρώην αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλας Δήμου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί να σιγοκαίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ, γεμίζοντας με τοξικό νέφος την ατμόσφαιρα και δηλητηριάζοντας τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Χαρακτηρίζει απορίας άξιον δε, πως οι υπεύθυνοι δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη φωτιά σβήνει μόνο με χώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως η πολιτεία δεν διαθέτει επαρκή κονδύλια για να καλύψει το χώρο με χώμα ενώ και η κα Δήμου αφήνει ευθέως να εννοηθεί ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αδυνατεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να ρίχνει νερό για να κρατήσει χαμηλά τη θερμοκρασία και να αποφύγει την αναζωπύρωση ενώ οι συνθήκες είναι τραγικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Σήμερα ο ΠΕΣΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι δύναται να συνδράμει στην κατάσβεση διαθέτοντας και μεταφέροντας με ίδιες δαπάνες ποσότητες χωμάτων στο ΚΔΑΥ.

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι καταγγελίες ότι αυτές σε τέτοιου είδους Κέντρα οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο, γεγονός που συνδέουν ευθέως με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και με το ότι «δεν έχουν τι να κάνουν τα απορρίμματα».

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: