KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πρωτιά... ζέστης

Παναγιώτης Φωτιάδης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επαναληπτικές εκλογές

11/11/2010 14:29
3 '
Παναγιώτης Φωτιάδης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στο εκλογικό κέντρο του Παναγιώτη Φωτιάδη το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, δεν έπεφτε καρφίτσα. Στελέχη, υποψήφιοι και απλοί πολίτες, περίμεναν με αγωνία τα πρώτα αποτελέσματα και, προφανώς, κανείς δεν υποψιαζόταν ότι η νύχτα θα εξελισσόταν σε ένα απίστευτο θρίλερ για γερά νεύρα… Αυτό που όλοι περίμεναν να εκφραστεί στην Περιφέρεια, δηλαδή η ψήφος διαμαρτυρίας για το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι εκφραζόταν στο Δήμο Αχαρνών, το οποίο μαζί με την, ιδιαίτερα, μεγάλη αποχή ρύθμισαν, εν πολλοίς το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Τα συναισθήματα, εκείνο το βράδυ, τόσο στον Παναγιώτη Φωτιάδη όσο και στα στελέχη της παράταξης ήταν ανάμικτα – ουδείς περίμενε ότι η μάχη με τον δεύτερο (στην προκειμένη περίπτωση τον Σωτήρη Ντούρο) θα παιζόταν στήθος με στήθος. Τα μηνύματα, άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα που έφταναν στα γραφεία της ΠΑΚΠ έκαναν λόγο για σημαντική διαφορά από τη δεύτερη παράταξη, γεγονός που δημιουργούσε στον κόσμο περίσσευμα αισιοδοξίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Φωτιάδης, πάντως, ως παλιός πολιτικός άνδρας, γνώριζε ότι η κατάσταση δεν θα ήταν τόσο εύκολη, καθώς οι παρατάξεις που διεκδικούσαν τον δημαρχιακό θώκο ήταν πολλές και η πίτα, αναπόφευκτα, θα μοιραζόταν. Προς τούτο, σε όλη τη διάρκεια της μακράς εκλογικής νύχτας, κράτησε χαμηλούς τόνους, δεν διανοήθηκε στιγμή να κατηγορήσει οποιονδήποτε από τους αντιπάλους και ζήτησε ηρεμία από όλους.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά, λένε ότι το ίδιο εκείνο βράδυ, υπολόγιζε τις επόμενες κινήσεις του. Η δεύτερη Κυριακή, άλλωστε, δεν ήταν μακριά και η εβδομάδα που θα μεσολαβούσε ήταν ικανός αλλά παράλληλα σύντομος χρόνος για να έχει την πολυτέλεια να τον χάσει.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει τις επαφές του με τους πολίτες, στους οποίους επικοινωνεί το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα και παράλληλα, τους ζητά να συμμετέχουν στη διαδικασία και να μην απέχουν, θεωρώντας ότι η ψήφος του καθενός είναι, εν τέλει και η ουσία της δύναμής του.

Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο Παναγιώτης Φωτιάδης είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κόσμος θα του αναγνωρίσει πως παρέλαβε ένα Δήμο οικονομικά «στραγγισμένο» με δάνεια, χρέη και απλήρωτους εργαζόμενους και προσπάθησε να τον βγάλει από το τέλμα. «Πρώτα διορθώνεις τα οικονομικά και μετά κάνεις έργα, γιατί τότε έχεις τη δυνατότητα» συνήθιζε να λέει – και η αλήθεια είναι ότι οι διορθώσεις αυτές καθυστέρησαν αρκετά το πρόγραμμά του. Παράλληλα, διοίκησε με διαφάνεια και εντιμότητα, γεγονός που του αναγνωρίζουν ακόμα και ο αντίπαλοί του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών πηγαίνει στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής, έχοντας στην ψυχή του την απόλυτη πεποίθηση πως έπραξε ότι ήταν δυνατόν για το Δήμο, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες και μέσα στο δεδομένο οικονομικό πλαίσιο, που όριζε και περιόριζε ασφυκτικά τις επιλογές του. Μένει να αποδειχθεί, τελικά, πως θα συμμεριστούν αυτή την πεποίθηση και οι συμπολίτες του…

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: