KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ειδοποιητήρια στέλνει το ΙΚΑ Αχαρνών για τα “οικοδομικά ένσημα”

26/06/2015 05:33
2 '
ΙΚΑ Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ειδοποιητήρια σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στις Αχαρνές έχει στείλει, το τελευταίο διάστημα, το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ με σκοπό να ελεγχθούν αναδρομικά, για τον καταλογισμό προστίμων αναφορικά με οικοδομοτεχνικές εργασίες που πραγματοποίησαν.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η εντολή δόθηκε από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων καλούνται να αποδείξουν με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών ότι είχαν καταβάλει τα απαιτούμενα «οικοδομικά ένσημα», καθώς υφίσταται ο κίνδυνος παραγραφής της όποιας αξίωσης, λόγω παρέλευσης δεκαετίας.Παράλληλα, οι ελεγκτές του ΙΚΑ προβαίνουν και σε σχετικούς ελέγχους.

Στα ραβασάκια που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αναφέρεται ότι «αν δεν έχουν περατωθεί οι εργασίες, να μας υποβάλετε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία θα αναφέρετε σε ποια φάση βρίσκεται το οικοδομικό έργο και ποιες εργασίες υπολείπονται». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «θα εφαρμόσουμε τη διάταξη του άρθρου 26 παράγραφος 2 του ν. 1846/1951, δηλαδή το έργο θα θεωρηθεί αποπερατωμένο και τυχόν διαφορές που θα προκύψουν θα καταλογιστούν».

Όσον αφορά στην περίπτωση πολεοδομικών παραβάσεων που τακτοποιήθηκαν με τους νόμους του 2011 και του 2013, ζητούνται τα σχετικά παραστατικά, δηλαδή οι αποφάσεις και οι δόσεις πληρωμής, για τα τετραγωνικά που «νομιμοποιούνται», ώστε να καταλογιστούν και οι ανάλογες εισφορές, στην περίπτωση που οι χώροι αυτοί τακτοποιήθηκαν μεν, αλλά όταν κατασκευάστηκαν, δεν είχαν δηλωθεί στο ΙΚΑ.

Στα ειδοποιητήρια δίδεται προθεσμία 10 ημερών, ώστε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να περάσει από τα γραφεία του ΙΚΑ και να ελεγχθεί, σε διαφορετική περίπτωση απειλείται με εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 26, παράγραφος 2 του νόμου 1846/1951, δηλαδή το οικοδομοτεχνικό έργο θεωρείται αποπερατωμένο και τυχόν διαφορές που θα προκύψουν, θα καταλογιστούν.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: