Ήταν μια μέρα εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των δραματικών πολιτικών εξελίξεων, γεγονός που ανέκοψε σχετικά την αθρόα προσέλευση του κόσμου αλλά κατ΄ ουσίαν δεν εμπόδισε τους κατοίκους των Θρακομακεδόνων να παρακολουθήσουν μια υπέροχη παράσταση από την Όπερα Τσέπης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Ο «Πιμπινόνε», ένα μονόπρακτο κωμικό ιντερμέδιο που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1725 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, μάγεψε το κοινό που χειροκρότησε θερμά και παρατεταμένα στο τέλος της 50λεπτης παράστασης.
Πρόκειται για την ιστορία ενός γέρου, πλούσιου, τσιγκούνη και ερωτιάρη που ερωτεύεται την όμορφη, φιλόδοξη και αυταρχική καμαριέρα Βεσπέττα. Εκείνη θέλει τα πλούτη του και επινοεί τεχνάσματα για να τον παντρευτεί ενώ αμέσως μετά το γάμο, φανερώνει την τυρρανική φύση της. Τα ευτράπελα του έργου ήταν πολλά, το δε τέλος απρόσμενο…
Τη σκηνοθεσία του έργου υπέγραψε ο Ίων Κεσούλης, ο οποίος κάλεσε τους θεατές να απολαύσουν την παράσταση, τα σκηνικά ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η Αυγή Δελέγκα και τη χορογραφία η Δήμητρα Βλάχου. Έκπληξη της παράστασης αποτέλεσε ο πατέρας Χρύσανθος Αλισάφης που είχε τη μουσική διεύθυνση και απέδωσε την υπέροχη μουσική στο πιάνο ενώ εξαιρετικοί στους ρόλους του Πιμπινόνε και της Βεσπέττας ήταν οι Ζαφείρης Κουτελιέρης και Βάσια Ζαχαροπούλου, αντίστοιχα.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο β΄αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ανδρέας Παπαματθαίου καλωσόρισε τον αντιδήμαρχο Θρακομακεδόνων Αναστάσιο Χίο και τους θεατές και τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη και συμπαράστασή τους στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Κέντρου.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κ. Χίος εξήρε το ρόλο του Πνευματικού Κέντρου στην πολιτιστική ζωή των Θρακομακεδόνων αλλά και συνολικά του δήμου Αχαρνών, τονίζοντας ότι προάγει τα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες. Αναφερόμενος στην Όπερα Τσέπης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επεσήμανε ότι αποτελεί μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η όπερα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας ενώ δεν απέφυγε μια μικρή αναφορά και στις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι η δραματικότητα των στιγμών που διανύουμε αποτέλεσε τροχοπέδη στη μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου.