11.4 C
Athens
7 Ιουνίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΗ εισήγηση της Ένωσης Γονέων στο Δ.Σ Αχαρνών για την παιδεία

Η εισήγηση της Ένωσης Γονέων στο Δ.Σ Αχαρνών για την παιδεία

- Advertisement -

Σαφείς θέσεις και αιτήματα διέθετε η τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων Αχαρνών που έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για τα θέματα παιδείας του δήμου. Η πρόεδρός της Γιώτα Γιαννάκου έθεσε θέμα ίδρυσης νέων σχολείων και επισκευής σχολικών μονάδων, ζήτησε την επαρκή φύλαξη των σχολείων, την αποτελεσματική χρηματοδότησή τους καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού προγραμματισμού.

Η κα. Γιαννάκου επισήμανε στους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους τη σημασία της παιδείας ως ακρογωνιαίου λίθου της κοινωνίας και ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή, να υπάρχει διαρκής και γόνιμη συνεργασία με την Ένωση Γονέων προς όφελος των μαθητών μας, με υπεύθυνες, ποιοτικές και ρεαλιστικές προτάσεις-λύσεις για την αποτελεσματική  αντιμετώπιση των προβλημάτων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Διαβάστε την εισήγηση της Ένωσης Γονέων Αχαρνών:

“Η Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών είναι το μοναδικό  θεσμοθετημένο δευτεροβάθμιο όργανο των συλλόγων γονέων. Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία νέων συλλόγων σε όσα σχολεία δεν υπάρχουν και παλεύουμε μαζί τους, για την  επίλυση των προβλημάτων τους.

Σκοπός μας είναι η συνένωση όλων των γονέων των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δημοσίων Σχολείων του Δήμου για την προάσπιση της αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και την προαγωγή της, με στόχο τη διαμόρφωση των μαθητών σε κοινωνικές προσωπικότητες, αρμονικά και ολόπλευρα αναπτυγμένες, ώστε να μπορούν σαν πολίτες της πατρίδας μας, να εργαστούν και να ζήσουν  δημιουργικά και με αξίες.

Η Ένωση Γονέων γνωρίζοντας και ζώντας τα προβλήματα και την κατάσταση της σχολικής κοινότητας των Αχαρνών, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της παιδείας στη χώρα μας, έχει ζητήσει τη καθιέρωση δύο δημοτικών συμβουλίων με θέμα την παιδεία  (αρχή και τέλος κάθε σχολικής χρονιάς).

Ίδρυση νέων σχολείων – Επισκευές συντηρήσεις σχολικών κτιρίων

 1.  Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα της σχολικής στέγης που υπάρχουν στο δήμο μας και την εκκρεμότητα πολλών ετών στη κατασκευή  των  9ου ,18ου,19ου,21ου Δημοτικών Σχολείων,  η Ένωση Γονέων πήρε μια σειρά πρωτοβουλιών (έγγραφα προς την ΚΤΥΠ ΑΕ, συνάντηση με συλλόγους, συνάντηση με βουλευτές της Περιφ. Αττικής, τον  Δήμαρχο Αχαρνών, εκπροσώπους της Περιφέρειας, κ.α.)  για ενημέρωση , ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος .

Γνωρίζοντας ότι μεταφέρεται από την ΚΤΥΠ ΑΕ  η ευθύνη και η αρμοδιότητα για οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση στους δήμους, ζητάμε  από τη δημοτική Αρχή άμεση συνεργασία για ενέργειες  ώστε  να συνεχιστεί η προσπάθεια και να δρομολογηθεί άμεσα σε οριστική λύση το σοβαρότατο  αυτό θέμα που καθιστά , σύμφωνα με τους γονείς, ακατάλληλα τα ως άνω σχολεία για τα παιδιά τους. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για πιθανές εκκρεμότητες εκ μέρους του Δήμου σε σχέση με την ΚΤΥΠ ΑΕ για τα εν λόγω σχολεία.

 

 1. Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης και νέων σχολείων , λόγω αύξησης του πληθυσμού της πόλης μας  σε περιοχές όπως  Κόκκινος Μύλος, Λαθέα, Κεντρικό Μενίδι κ.α.
 2.  Μας κοινοποιήθηκε το 1594/2-6-2015 έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προς τις Δ/νσεις των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, για τον προγραμματισμό εκτέλεσης έργων επισκευών και συντηρήσεων σχολικών κτιρίων και προαύλιων χώρων κατά τη θερινή περίοδο.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για:

Ποιο είναι το πλήρες χρονοδιάγραμμα επισκευών και συντηρήσεων των σχολικών μανάδων του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) κατά τη θερινή περίοδο, σε ποιες σχολικές  μονάδες γίνονται  εργασίες , με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί και από πού προέρχεται  η χρηματοδότησή τους.

 1. Να μας ενημερώσετε επίσης:

α) τι γίνεται με προγράμματα του ΕΣΠΑ για ίδρυση ή αναβάθμιση σχολικών μονάδων

β) τι γίνεται με τα προγράμματα για τα φωτοβολταϊκά στα σχολεία

 Φύλαξη σχολείων – ασφάλεια παιδιών

 1.  Να υπάρχει 24ωρη φύλαξη όλων των σχολείων. Οι προαύλιοι χώροι να παραμένουν ανοιχτοί και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, γιατί με δεδομένη την έλλειψη χώρων άθλησης στον δήμο μας, τα παιδιά  πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα προαύλια ώστε να  παίζουν και να αθλούνται ελεύθερα και με ασφάλεια.
 1. Να υπάρχουν, όπου απαιτείται, σχολικοί τροχονόμοι – φανάρια στους δρόμους – προσπελάσιμα πεζοδρόμια – μονοδρομήσεις κλπ  ώστε να είναι ασφαλέστερη η μετάβαση στο σχολείο.
 1. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς για να προστατευτεί το σχολείο, το οποίο ας σημειωθεί αποτελεί εύκολο στόχο, από τους εμπόρους ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα για τη πόλη μας.
 1. Να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο Δήμου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία; Ποια η πρόνοια του δήμου;
 1. Πρόβλεψη για δωρεάν ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Θέματα παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 1.  Άμεσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( δημοτική αρχή, εκπαιδευτικοί , γονείς) για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών των  εκπαιδευτικών  που παρατηρούνται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.
 1. Άμεσες ενέργειες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών του ειδικού σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες
 1. Ενέργειες για αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού προγραμματισμού, από τη πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, για συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων για τις οποίες δηλώνουμε τη πλήρη αντίθεσή μας.
 1. Πρόβλεψη από τη πλευρά του Δήμου για:

– Άμεση απόδοση στις σχολικές μονάδες των ποσών της χρηματοδότησης του Υπουργείου προκειμένου αυτές  να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μιας αξιοπρεπούς και εύρυθμης λειτουργίας.

 – Έγκαιρη πρόσληψη επαρκούς  αριθμού  καθαριστριών για τις σχολικές μονάδες του δήμου μας.

 – Εξασφάλιση επαρκούς θέρμανσης  για όλες τις σχολικές  μονάδες χωρίς προβλήματα και ελλείψεις  καθ όλη τη διάρκεια του Χειμώνα.

 – Παραχώρηση δημοτικού λεωφορείου  για τις μετακινήσεις των μαθητών των σχολείων μας  εντός του Δήμου, για επισκέψεις σε χώρους πολιτιστικού-ιστορικού ενδιαφέροντος (Μουσείο, Θολωτός Τάφος κ.α.)

 1. Προγραμματισμός από τη πλευρά της ΔΕΠ για μελέτη εκ βάθρων και από την αρχή της χωροταξικής κατανομής των σχολείων και των δυο βαθμίδων και αντίστοιχη εισήγηση προς τις Δ/νσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης . Στο  τέλος κάθε χρονιάς παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στις εγγραφές των παιδιών με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται γονείς και  παιδιά.
 1. Εύρεση από τη πλευρά του δήμου χώρου στέγασης των Σχολικών Συμβούλων της Πρω/θμιας  Εκπ/σης .Ήταν το μόνο γραφείο  από πλευράς υπουργείου Παιδείας που είχε  απομείνει στο Δήμο μας στο οποίο  είχαν αναφορά χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικοί.
 1. Πρόβλεψη για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου

 Εμείς οι Γονείς

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να λειτουργήσουν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, και τα σχολεία της ειδικής αγωγής με πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών τους: λειτουργικών, εκπαιδευτικού δυναμικού,  ειδικοτήτων, μεταφοράς και σίτισης μαθητών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά με ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και  κατάργηση της παραπαιδείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ

 • Την Δημοτική Αρχή, να υπάρχει διαρκής και γόνιμη συνεργασία με την Ένωση Γονέων προς όφελος των μαθητών μας, με υπεύθυνες, ποιοτικές και ρεαλιστικές προτάσεις-λύσεις για την αποτελεσματική  αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης να διεκδικήσουμε μαζί με τη Δημοτική Αρχή  επιπλέον κονδύλια  από τα αρμόδια Υπουργεία για τα σχολεία της πόλης μας.
 • Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών
 • Τους Συλλόγους Γονέων συσπειρωμένους γύρω από την Ένωση Γονέων για να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ για το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση σε σύγχρονες σχολικές υποδομές, με ποιοτικές συνθήκες εκπαίδευσης υπενθυμίζοντας ακόμα μια φορά ό,τι κατακτήθηκε μέχρι σήμερα στα σχολειά μας έγινε και  με τους αγώνες των συλλόγων Γονέων, της Ένωσης Γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της πόλης μας”.

           

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -