11.4 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2023
spot_img
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΠλήρη υποστήριξη στο έργο του Κέντρου ΦΑΕΘΩΝ από το δήμο Ιλίου

Πλήρη υποστήριξη στο έργο του Κέντρου ΦΑΕΘΩΝ από το δήμο Ιλίου

- Advertisement -

Με την αρωγή και την πλήρη συμπαράσταση του δήμου Ιλίου συνεχίζει το πολύτιμο έργο του το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας -“Φαέθων”. Το Κέντρο λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2006 στο Ίλιον, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο φορέα, τον ΟΚΑΝΑ, ο οποίος έχει την επιστημονική του εποπτεία και το χρηματοδοτεί κατά 50%.

Η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ελένη Φίλιου και ο κοινωνιολόγος Σπύρος Σασάνης ενημέρωσαν το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου για τις δράσεις και τη λειτουργία του, ζητώντας την αρωγή και την υποστήριξη όλων των συνεργαζόμενων δήμων. Όπως τόνισαν, κλείνουν φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας, δέκα χρόνια δύσκολα αλλά δημιουργικά.

- Advertisement -
- Advertisement -

«Ο δήμος Ιλίου ήταν αρωγός και εκείνος που ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου. Αρχικά η ιδέα είχε βρει αντιστάσεις , όχι μόνο λόγω έλλειψης ενημέρωσης αλλά γιατί θεωρούσαν περιττή ή πολυτέλεια τη λειτουργία του. Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 75 Κέντρα πρόληψης» τόνισε ο κ. Σασάνης και πρόσθεσε: «Φτάσαμε μέχρι εδώ γιατί υπήρχε μια διοίκηση υποστηρικτική στο έργο του Κέντρου, γιατί οι εργαζόμενοι πολλές φορές υπερέβησαν εαυτούς για να λειτουργήσει και γιατί γίναμε γρήγορα γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες».

Από την πλευρά της η κα Φίλιου επεσήμανε ότι πίσω από τους αριθμούς που παρουσιάζονται στο δημοτικό συμβούλιο κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία και πίσω από τους εργαζόμενους η αγωνία να προσφέρουν καλύτερο έργο ενώ ζήτησε, με τη σειρά της, τη συμπαράσταση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου.

Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου

«Πρόκειται για μια πολύ καλή δομή, που απαρτίζεται από σπουδαίους ανθρώπους και επιστήμονες. Αναθαρρεύω κάθε φορά που ακούω κάτι ελπιδοφόρο να γίνεται και αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια να σταματήσουμε τις εξαρτήσεις και να δώσουμε μήνυμα στον κόσμο. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτές τις δομές και να παραχωρούμε χώρο με κάθε τρόπο αλλά δε φτάνει μόνο η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, χρειάζεται η παρουσία και της πολιτείας. Πιστεύω ότι η δομή θα πρέπει να στελεχωθεί ακόμα περισσότερο και όταν χρειάζονται περισσότερα χρήματα, το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε με έκτακτες επιχορηγήσεις να ενισχύει το Κέντρο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνετε ακόμα καλύτερη δουλειά στο μέλλον και έχετε την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας».

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου ΦΑΕΘΩΝ

«Είναι ύψιστης σημασίας το έργο που προσφέρει το Κέντρο και είναι χρέος μας να συνεχιστεί. Βούλησή μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην ψυχική υγεία των παιδιών και των γονιών τους, με την ενημέρωση, την ενίσχυση της οικογένειας και την ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αγώνας καθημερινά είναι έντονος και έχει πολύπλευρες διαστάσεις. Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Θα ενισχύσουμε την προσπάθεια για να γίνει ο ΦΑΕΘΩΝ ακόμα πιο αποτελεσματικός στη λειτουργία του»

Λίγα λόγια για το Κέντρο ΦΑΕΘΩΝ

Πρόκειται για μία αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, της οποίας τα ιδρυτικά μέλη είναι οι δήμοι Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, η Περιφέρεια Αττικής και οι τοπικοί φορείς: Ένωση Κρητών δήμου Ιλίου, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Πετρούπολης και η Ένωση Ηπειρωτών δήμου Ιλίου. Την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης έχει επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από εκπροσώπους και των τριών δήμων, εκπρόσωπο της Περιφέρειας, εκπροσώπους τριών τοπικών φορέων – των Ενώσεων Κρητών και Ηπειρωτών Ιλίου (αναπληρωματικό μέλος) και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πετρούπολης – καθώς και εκπρόσωπο των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ». Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν σε όλους τους προσερχόμενους δημότες των τοπικών κοινωνιών ενώ πρωταρχικοί στόχοι είναι η πρόληψη και ο περιορισμός της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και η προώθηση της αναζήτησης πιο δημιουργικών τρόπων ζωής, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ