11.4 C
Athens
4 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΤην ανακατασκευή 20 παιδικών χαρών και το σφράγισμα των "ακατάλληλων" αποφάσισε το...

Την ανακατασκευή 20 παιδικών χαρών και το σφράγισμα των “ακατάλληλων” αποφάσισε το Δ.Σ Αχαρνών

- Advertisement -

Στην ανακατασκευή 20 από τις 53 παιδικές χαρές των Αχαρνών με τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και τις προϋποθέσεις που ορίζει το νέο, ασφυκτικό, πλαίσιο του νόμου, αποφάσισε να προχωρήσει ο δήμος Αχαρνών μετά από σχετική πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

- Advertisement -

Όπως τονίστηκε, με βάση τις νέες οδηγίες, απόλυτοι υπεύθυνοι πλέον για την ασφάλεια των παιδικών χαρών είναι οι δήμοι και δεν αρκεί μια επιγραφή που να επισημαίνει ότι μια παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη και χρησιμοποιείται με ευθύνη των γονέων. Γεγονός το οποίο αναγκάζει τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στο σφράγισμα όσων πληρούν ελάχιστες προυποθέσεις, καθώς δεν υπάρχουν οι οικονομικές προυποθέσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν.

- Advertisement -
- Advertisement -

Εισηγούμενος την απόφαση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Πολυμενέας διευκρίνησε ότι τα χρήματα για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών δε θα προέρχονται από πόρους του δήμου αλλά από χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής, με την οποία έχουν γίνει οι σχετικές επαφές και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόταση της διοίκησης, η οποία μπορεί να βελτιωθεί. Παράλληλα, επιτέθηκε στη διοίκηση Ντούρου, κατηγορώντας την ότι “φύτευε” προεκλογικά παιδικές χαρές, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, μόνο για να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους της.

Να σημειωθεί, ότι εκτός από την πρόταση της διοίκησης υπήρξε πρόταση της παράταξης “Για την πόλη μας” να αποσυρθεί το θέμα και να έρθει σε ένα άλλο συμβούλιο με τεκμηριωμένες προτάσεις καθώς και της Λαικής Συσπείρωσης που πρότεινε να μη κλείσει καμία παιδική χαρά, να εξασφαλιστούν άμεσα κονδύλια από την κεντρική διοίκηση για την αποκατάσταση των ήδη υπαρχόντων και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από όλα τα παιδιά.

Γιάννης Κασσαβός, δήμαρχος

 “Κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν θέλει να κλειστεί μια παιδική χαρά, αντίθετα να γίνουν άλλες. Η αλήθεια, ωστόσο, βρίσκεται στην εναρμόνιση με το νόμο και στις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Επεσήμανα την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι παιδικές της Αγίας Τριάδας και των Θρακομακεδόνων, που ανέφεραν οι Σπύρος Βρεττός και Αναστάσιος Χίος, οι οποίες έχω δει και εγώ ότι μαζεύουν παιδιά.Θα πρέπει όμως να δούμε πόσες μπορούν να πιστοποιήσουν και να βάλουμε προτεραιότητες.

Είναι στάση ευθύνης να πούμε ότι δε μπορούν και οι 56 να μείνουν ανοιχτές. Προτείνω να περιληφθούν στην απόφαση οι προτάσεις των Σπύρου Βρεττού και του Τάσου Χίου ότι αυτές οι παιδικές χαρές θα αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα και δε θα κλείσουν”.

Τι είπαν:

Σωτήρης Ντούρος, επικεφαλής “Για την Πόλη μας”

 “Εννέα μήνες δεν κοιτάξαμε το θέμα με τη θέρμη που έπρεπε και αναφέρομαι σε ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο. Το πρόβλημά σας είναι να χαλάσετε ότι έγινε σε αυτά τα 3,5 χρόνια, ακόμα και τις παιδικές χαρές που φτιάξαμε. Ευτυχώς που σκεπάσαμε τις αποχετεύσεις γιατί αν δεν το είχαμε κάνει σας έβλεπα να τις τραβάγατε με τα χέρια σας για να τις βγάλετε.  Γιατί να πειράξετε παιδικές χαρές που εξυπηρετούν πολύ κόσμο; Έχετε έρθει με προχειρότητα. Προτείνω να αποσυρθεί το θέμα και να επανέλθει εμπεριστατωμένα και με αντικειμενικότητα και όχι εμπάθεια”. 

 Μιχάλης Βρεττός,δημοτικός σύμβουλος-Αντιπρόεδρος Δ.Σ

 “Η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα πράγματα με προχειρότητα. Ήταν άστοχη η τοποθέτηση του αντιδημάρχου περί σκοπιμότητας στην κατασκευή των παιδικών χαρών. Εννέα μήνες μετά το πρώτο συμβούλιο για το θέμα, δεν έχουμε ενημερωθεί τι έχει σκοπό να κάνει η δημοτική αρχή, δεν υπήρχε σχεδιασμός για τη δημιουργία κάποιας παιδικής χαράς. Αν περιμένετε από την περιφέρεια να πάρετε χρήματα, σφάλετε, πολύ λυπάμαι ότι θα απογοητευτούμε”.

 Σπύρος Βρεττός,επικεφαλής της παράταξης “Αχαρνέων Ελπίδα”

 “Στο κεντρικό Μενίδι θέλετε να σφραγίσετε δυο παιδικές χαρές που μαζεύουν πολύ κόσμο. Στην πλατεία Αγίου Νικολάου, η παιδική χαρά είναι πρόςφατη και επίσης χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο. Το κέντρο του Μενιδίου έχει πέντε παιδικές χαρές και αφήνετε τρεις.  Με ποιο κριτήριο αποφασίζετε ποιες παιδικές χαρές πρέπει να κλείσουν και ποιες να μείνουν; Δεν μπορεί να δεχόμαστε να κλείνουμε παιδικές χαρές”

Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος,δημοτικός σύμβουλος

 “Το κλείσιμο ενός έτους διοίκησης μοιάζει με επιστέγασμα της απραξίας. Αυτό που γίνεται με τις παιδικές χαρές, να φέρνουμε απόφαση κλεισίματος χωρίς να έχει γίνει ενέργεια, είναι αυτό ακριβώς. Γιατί εμείς δεν κάναμε τίποτα;”

Παναγιώτα Αγγελοπούλου,δημοτική σύμβουλος “Λαϊκή Συσπείρωση”

 “Εκατοντάδες παιδιά παίζουν στο δρόμο στις Αχαρνές. Στις απομακρυσμένες περιοχές η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Η κακή κατάσταση κάποιων παιδικών χαρών δε σας δίνει δικαίωμα να τις κλείνετε. Οφείλει ο δήμος  να εξασφαλίζει τη καλή και ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών. 

Σοφία Χριστοπούλου,δημοτική σύμβουλος  “ΑχαρνείςΑυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση

 “Δεκάδες απαλλοτριώσεις έχουν γίνει στις Αχαρνές. Είναι τραγικό να συζητάμε ότι θα κλείσουμε τις παιδικές χαρές και δε θα έχουν πουθενά να παίξουν τα παιδιά. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν; Εμείς ως προηγούμενη δημοτική αρχή κάναμε ότι μπορούσαμε και φτιάξαμε αρκετές. Έχει εξασφαλιστεί σήμερα κάποιο κονδύλι; Δεν μπορούμε να σφραγίσουμε τις ήδη υπάρχουσες”.

 Θανάσης Κατσιγιάννης,Γενικός Γραμματέας Δήμου Αχαρνών

 “Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε προγράμματα όταν ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ. Το πως θα λειτουργεί μαι παιδική χαρά θέλει ολόκληρο σχεδιασμό. Η πόλη δεν χρειάζεται άπειρες παιδικές χαρές”.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -