11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΕυρώπη Κοσμίδη- Υπ. Βουλευτής ΝΔ: «Πληρώσαμε ακριβά την εμπιστοσύνη που δείξαμε...

Ευρώπη Κοσμίδη- Υπ. Βουλευτής ΝΔ: «Πληρώσαμε ακριβά την εμπιστοσύνη που δείξαμε στον κ. Τσίπρα»

- Advertisement -

Η κάθοδός της στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έρχεται να επισφραγίσει, με επίσημο τρόπο, τη συνεπή και αναγνωρισμένη πορεία της στα πολιτικά τεκταινόμενα,ιδίως της Περιφέρειας Αττικής. Η υποψ.βουλευτής με τη ΝΔ Ευρώπη Κοσμίδη μιλά στη Δ.Ο για το διακύβευμα των εκλογών, τη σημασία τους για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ εξηγεί τους λόγους που παραμένει «στρατιώτης» και όχι «υπαρχηγός» στην παράταξη

- Advertisement -

 Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών;
Εκλογές σημαίνει λόγος στην κοινωνία. Στην πόλη. Στη γειτονιά. Στο μαγαζί. Στην επιχείρηση. Στην οικοδομή. Στο χωράφι!

- Advertisement -
- Advertisement -

Εκεί που κάποιοι ιδρώνουν για να τα φέρουν βόλτα και όχι εκεί που κάποιοι κάθονται σε αναπαυτικούς καναπέδες.
Οι πραγματικές λύσεις, που χρειάζεται ο τόπος, δεν μπορεί να είναι προσυσκευασμένες και έτοιμες για χρήση από τα ράφια του όποιου κομματικού σούπερ μάρκετ. Πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών.

Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, λοιπόν, δεν είναι επ’ ουδενί πολιτικά ουδέτερη.

Αντιπαρατίθεται από τη μια πλευρά, η φιλοευρωπαϊκή αντίληψη για το μέλλον της χώρας με τα ισχυρά αντανακλαστικά της ευθύνης και της αλήθειας και από την άλλη, οι αριστερόστροφες ιδεοληψίες, είτε αυτές εκφράζονται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είτε έρχονται ως αποτέλεσμα των αδυναμιών του.

Ο κοινός τόπος της «πρώτης φοράς αριστερά» είναι η απραξία, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και ο φόβος.
Η Νέα Δημοκρατία, με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικεφαλής, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, την εθνική συνεννόηση, την προοπτική για ανάπτυξη.
Εσείς γιατί συμμετέχετε σ’ αυτές τις εκλογές, αφής στιγμής δεν υπάρχει η προοπτική εκλογής σας;

 Καταθέτω την ισχυρότατη βούλησή μου για προσφορά υπηρεσίας στην Περιφέρεια Αττικής, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και το καλό της περιοχής μου και των συμπολιτών μου.

Ήρθε η ώρα να ξαναδώσουμε περιεχόμενο στις αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της εθελοντικής προσφοράς, της ανθρώπινης επικοινωνίας, της συλλογικότητας στη γειτονιά, το σεβασμό μας στον συμπολίτη μας.

Ήρθε η ώρα να ξαναδώσουμε περηφάνια στον πολίτη. Γιατί η περηφάνια αναδεικνύει το καλύτερο που έχει ο καθένας μας μέσα του. Το καλύτερο που έχει να προσφέρει.

Τα προβλήματα άλλωστε δεν λύνονται με το να κάνουμε μικροπολιτική και «παραγοντιλίκι». Τα προβλήματα απαιτούν λύσεις.

Αυτό σημαίνει αποφάσεις. Σημαίνει επιλογές. Σημαίνει προσπάθεια. Σημαίνει χτυπάω πόρτες. Σημαίνει ότι χτυπάω το χέρι στο τραπέζι. Σημαίνει πως τεκμηριώνω αυτό που διεκδικώ. Σημαίνει σκέφτομαι δημιουργικά και δεν ακολουθώ την πεπατημένη.

Το θέμα δεν είναι αν θα βαφτεί το βράδυ των εκλογών η χώρα με μπλε ή κόκκινο χρώμα. Το θέμα είναι ποιος θα κρατάει το τιμόνι την επόμενη μέρα. Το θέμα δεν είναι να πανηγυρίσουν οι κομματικοί στρατοί. Το θέμα είναι να «τρέξουν» όσα λιμνάζουν και βαλτώνουν.

Γιατί οι πολίτες να ξαναεμπιστευτούν τη ΝΔ;
Οι καιροί δεν περιμένουν και κάθε ευκαιρία που περνάει, χάνεται. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική συγκυρία, δεν έχουμε την πολυτέλεια για πειραματισμούς και περιπέτειες. Πληρώσαμε ακριβά την εμπιστοσύνη που δείξαμε στον κ. Τσίπρα. Η συνέχεια και η συνέπεια είναι τα μεγάλα ζητούμενα για τη χώρα. Και διαχρονικά, το κόμμα που εγγυάται την ασφάλεια, την ευρωπαϊκή προοπτική, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα, είναι η ΝΔ.

Ποιοί λόγοι πιστεύετε οδήγησαν τη χώρα στην απόλυτη παρακμή;
Οι παθογένειες και οι ανεπάρκειες του πολιτικού συστήματος. Σε όλα τα επίπεδα. Τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Οι χαριστικές πράξεις, οι κομματικοί εγωισμοί και τα κομματικά τείχη. Όλα αυτά πληρώνει ο τόπος σήμερα και είναι η ώρα να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Να δούμε με καθαρή ματιά και καθαρή σκέψη, πού είμαστε και να σχεδιάσουμε μια φιλόδοξη αλλά ρεαλιστική πορεία για το πού  θέλουμε να πάμε.

Με δεδομένη, λοιπόν, αυτή την κρίση της πολιτικής που η ίδια σημειώσατε και την καθολική απαξία των προσώπων που την εκφράζουν, πώς πιστεύετε ότι η δική σας παρουσία θα κομίσει κάτι το διαφορετικό, αυτό το κάτι άλλο, που κατά κοινή ομολογία χρειάζεται ο τόπος;

Η άσκηση πολιτικής μπορεί να είναι αποτελεσματική, όταν βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με την κοινωνία και αφουγκράζεται ανάγκες, αιτήματα, προσδοκίες. Όταν έχεις την πόρτα του γραφείου σου πάντα ανοιχτή. Όταν προβλέπεις με διορατικότητα και με μακρόπνοο σχεδιασμό, όταν παρεμβαίνεις με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να διαμορφώσεις θετικά τις εξελίξεις.  Όταν αξιοποιείς κάθε ευκαιρία για να εξασφαλίσεις τις συνθήκες στις οποίες μπορούν να ζήσουν καλύτερα οι συμπατριώτες σου.

Αυτό είναι για μένα το νόημα της πολιτικής. Αυτό είναι το νόημα της σύγχρονης πολιτικής στον σύγχρονο κόσμο. Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και πρέπει να προλαβαίνεις τα γεγονότα και όχι να τρέχεις ασθμαίνοντας πίσω από αυτά.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός και θέλω να γίνω μέρος ενός νέου μηνύματος. Ενός μηνύματος αλλαγής, προοπτικής και ελπίδας.
Μαζί μπορούμε να αναλάβουμε θαρραλέες και τολμηρές δράσεις και να υπερνικήσουμε την κρίση.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, με συμμάχους την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα, τη γνώση, τη σκληρή δουλειά.

Ήρθε η  ώρα, οι προσδοκίες να γίνουν πράξεις.

Οι δυνάμεις υπάρχουν, οι ευκαιρίες υπάρχουν.

Πριν λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας γιόρταζε. Ποιο βιβλίο θα επιλέγατε για να του κάνετε δώρο;
Αδιαμφισβήτητα το «Πατριωτισµός και Αριστερά», του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά, που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέλεξε για τη θέση αυτή. Στο βιβλίο αυτό, ο ακαδημαϊκός αναφέρεται στην Ελλάδα ως «Αποικία Χρέους», που τελεί υπό τη σκιά µνηµονιακών πολιτικών και διεθνούς επιτροπείας και όπου ο πατριωτισµός δεν µπορεί να εγκαταλειφθεί στον εθνικισµό της συντήρησης.

Πατριωτισµός για τον κ. Κοτζιά σηµαίνει πολιτικός αγώνας για τη διαφύλαξη και ενδυνάµωση των δηµοκρατικών και κοινωνικών δικαιωµάτων του λαού και των δικαιωµάτων και δυνατοτήτων της χώρας στο διεθνές σύστηµα.

Και αφού το δώριζα στον τέως πρωθυπουργό, θα τους ρωτούσα έπειτα, τόσο τον ίδιο όσο και τον πρώην υπουργό και συγγραφέα του πονήματος, για το πού πιστεύουν ότι έκαναν λάθος και αυτοδιαψεύστηκαν, αυτοακυρώνοντας δηλώσεις τους, υποσχέσεις τους και υπογραφές τους.

 

Ήρθε η ώρα να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός και θέλω να γίνω μέρος ενός νέου μηνύματος. Ενός μηνύματος αλλαγής, προοπτικής και ελπίδας. 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -