Στη στελέχωση του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ) προχωρά ο Δήμος Αχαρνών όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Γι΄αυτό ζητά τη συμμετοχή επιστημόνων και λειτουργών που διαμένουν στην Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου και διαθέτουν ειδικές γνώσεις στον τομέα της εγκληματικότητας, όπως δικαστικούς, εγκληματολόγους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρούς, καθώς και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο Δήμαρχος Αχαρνών έχοντας υπόψη :
- Τις διατάξεις του Ν. 2713/99 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3387/05.
- Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 65 του Ν. 3852/2010.
- Την με αριθμ. 276/2015 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών.
Γνωστοποιεί
Ότι προτίθεται να προβεί στη στελέχωση του 9μελούς Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας – Κοινωνικής Παρέμβασης.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το Συμβούλιο θα απαρτίζεται από:
- Τρεις (3) Δημοτικούς Σύμβουλους Δήμου Αχαρνών, οι οποίοι ορίστηκαν με την ανωτέρω απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.
- Τρεις (3) φορείς ή επιστήμονες που ασχολούνται με θέματα κοινωνικής παρέμβασης, μεταναστών, τσιγγάνων και ανηλίκων παραβατών στην περιοχή του Δήμου Αχαρνών.
- Τρεις (3) Δημότες του Δήμου Αχαρνών που έχουν εμπειρία σε θέματα ασφαλείας και κοινωνικής προστασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι των κατηγοριών (2) και (3) πρέπει να καταθέσουν αίτηση, η οποία, για τα φυσικά πρόσωπα (επιστήμονες και δημότες), θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο βιογραφικού σημειώματος.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι των κατηγοριών (2) και (3) (φορείς και ιδιώτες) θα πρέπει να συνυποβάλουν σχετικά αποδεικτικά ενασχόλησης με θέματα κοινωνικής παρέμβασης, μεταναστών, τσιγγάνων και ανήλικων παραβατών ή με θέματα ασφάλειας και κοινωνικής προστασίας αντίστοιχα.
Η κατάθεση των ανωτέρω δικαιολογητικών θα πραγματοποιηθεί, στο γραφείο Δημάρχου, (υπεύθυνη κα Μπόθου Ευφροσύνη) κατά τις ώρες 12:00 – 14:00 καθημερινά, μέχρι την Τετάρτη 30/09/2015.