KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έρευνα στον ΕΔΣΝΑ ζητά η Δούρου. Αφήνει υπόνοιες για όφελος Σγουρού

28/09/2015 17:35
1 '
ΕΔΣΝΑ, εδσνα, ΔΣ, διοικητικό συμβούλιο, διαχείριση απορριμμάτων, αντισταθμιστικά, μείωση, δήμος Φυλής, διαχείριση αποβλήτων, Ρένα Δούρου, πρόεδρος, ενιαίος σύνδεσμος, περιφερειάρχης
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Έρευνα στον ΕΔΣΝΑ από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ζήτησε η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ρένα Δούρου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι για τους οποίους οι κοινοπραξίες που διαχειρίζονται έργα απορριμμάτων διεκδικούν τόκους υπερημερίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, με βάση σχετικές συμβάσεις που είχε συνάψει ο Σύνδεσμος οι κοινοπραξίες ζητούσαν την άμεση πληρωμή τόκων υπερημερίας, συνολικού ποσού σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι τόκοι υπερημερίας αφορούν υπερβολική καθυστέρηση πληρωμής πιστοποιήσεων από συμβάσεις καθώς και αγωγές κοινοπραξιών.

Για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση, η κα Δούρου ζήτησε αναλυτικά στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ, με βάση τα οποία προέκυψε πράγματι ότι υπήρξε υπερβολική καθυστέρηση (ακόμα και ενός χρόνου) στην έκδοση των σχετικών χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής.

Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια αφήνει υπόνοιες για το ρόλο του Γιάννη Σγουρού και των μελών του πρώην ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, καθώς όπως υποστηρίζει είχαν πλήρη γνώση για το τεράστιο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι κοινοπραξίες ενώ την ίδια ώρα υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα στον ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: