11.4 C
Athens
18 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΑπαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση του δήμου Φυλής

Απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση του δήμου Φυλής

- Advertisement -

Σε καθεστώς πρωτοφανούς υποβάθμισης μοιάζει να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο Φυλής, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για «μαγαζάκι» που η διοίκηση του δήμου ανοίγει και κλείνει όποτε θέλει. Αγνοώντας ότι πρόκειται για το ύψιστο όργανο της λειτουργίας του δήμου και παράλληλα πυλώνας διαφάνειας και λογοδοσίας, η δημοτική αρχή ενεργεί με όρους υποβιβασμού και απαξίωσης.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό, συχνά ορίζει τελευταία στιγμή τις συνεδριάσεις ενώ εξίσου συχνά τις αναβάλλει χωρίς σοβαρό λόγο, αδυνατώντας να προσδιορίσει νέα ημερομηνία. Επιπλέον, ανακοινώνει έκτακτα δημοτικά συμβούλια στο παρά πέντε και σε ώρες που αδυνατεί να παραβρεθεί η αντιπολίτευση ενώ αρκετά και σοβαρά θέματα (μεταξύ των οποίων πληθώρα απευθείας αναθέσεων) ψηφίζονται… επί τροχάδην και χωρίς εμπεριστατωμένη ανάλυση για τη σκοπιμότητά τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταίο παράδειγμα, η ανακοίνωση που εστάλη στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, χθες Πέμπτη, στη 1.30 μετά το μεσημέρι για έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου την ίδια μέρα στις 2.00! Δηλαδή, μισή ώρα αργότερα! Φυσικά, κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν μπόρεσε να παραστεί, διότι δε μπόρεσαν τελευταία στιγμή να αφήσουν τις δουλειές τους.

Ειδικά, με τις συνεδριάσεις των εκτάκτων συμβουλίων, το παραπάνω παράδειγμα δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα. Στην πραγματικότητα, κανένα έκτακτο γεγονός δε μπορεί να δικαιολογήσει προθεσμία μισής ή μιας ώρας προκειμένου να μπορέσει το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνθεση, που σημαίνει μεγαλύτερη διαφάνεια, μεγαλύτερη λογοδοσία, μεγαλύτερη δημοκρατία.

Στην πραγματικότητα, προφανώς, αυτό είναι που δείχνει να μην επιθυμεί η σημερινή διοίκηση του δήμου Φυλής. Αν προστεθεί και το γεγονός ότι, εδώ και πολλούς μήνες, δε λειτουργεί η ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων, με το πρόσχημα μιας επισκευής που κοστίζει… 700 ευρώ (!) με αποτέλεσμα οι δημότες να μην έχουν ουδεμία ενημέρωση σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στη συνεδρίαση, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε αυτήν την πραγματικότητα.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι, ωστόσο, όχι μόνο τι κάνει η διοίκηση αλλά τι κάνει και η αντιπολίτευση. ΟΛΗ η αντιπολίτευση. Η οποία, μάλλον, «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου». Διότι πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η απραξία της στο να καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές. Είναι αδιαφορία; Είναι συμβιβασμός; Είναι «ωχαδελφισμός»; Το σίγουρο είναι ότι εμφανίζεται απρόθυμη να επιτελέσει σωστά το σημαντικό έργο που της ανέθεσαν οι πολίτες.

Από το κάδρο, βεβαίως, εξαιρούνται οι συμπολιτευόμενοι Σάββας Σάββας και Φωτεινή Γιαννοπούλου, οι οποίοι αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι στο παρελθόν κατήγγειλαν συχνά τη διοίκηση Μπουραΐμη για αδιαφανείς διαδικασίες ενώ «έσκιζαν τα ρούχα τους» για την απόφαση να μη βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις από κάμερες πολιτών ή παρατάξεων, εφόσον υπήρχε ήδη ζωντανή μετάδοσή της μέσω live streaming.

Στο παρελθόν γιατί στο παρόν οι ίδιοι άνθρωποι – από τη θέση της συμπολίτευσης πλέον – κάνουν «γαργάρα» και την απαξίωση και την αδιαφάνεια και την προχειρότητα αλλά και τις κορώνες τους για “πληρωμένες γραφίδες”, οι οποίες – ειρήσθω εν παρόδω –έχουν αναβαθμιστεί πλέον…

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -