KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΙΛΙΟΝ

Στα δημοτικά έδρανα έφηβοι του Ιλίου. Παρέδωσαν μαθήματα δημοκρατίας και ωριμότητας

21/10/2015 12:22
Ανανεώθηκε 22/10/2015 18:28
3 '
ΙΛΙΟΝ Δημοτικό συμβούλιο
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με υποδειγματικό σεβασμό στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, δίχως να υπερβαίνουν το χρόνο ομιλίας και ακολουθώντας κατά γράμμα τη διαδικασία εξελίχθηκε το 1ο Δημοτικό συμβούλιο Εφήβων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στο δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο της 1ης Ευρωπαϊκής εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της πόλης (3ο,5ο και 10ο) ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους, ανέδειξαν προβληματισμούς και κατέθεσαν προτάσεις με αντικείμενο τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Συμπολίτευση, αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών- όπως είχαν χωριστεί τα 27 παιδιά-τοποθετήθηκαν από τα δημοτικά έδρανα στο κορυφαίο ζήτημα της εποχής μας : ”  Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση”.

Θέμα δύσκολο, εκ πρώτης όψεως, για μαθητές γυμνασίου που όμως-όπως φάνηκε από τις ομιλίες- έδωσε τροφή για γόνιμη σκέψη και ενέπνευσε τα παιδιά ώστε να εκφραστούν με ειλικρίνεια αλλά και με συναίσθημα. Επιπλέον, έκανε τους ακροατές να παρακολουθήσουν ενθουσιασμένοι τη διαδικασία και το δήμαρχο Νίκο Ζενέτο να συγχαίρει μαθητές και καθηγητές για την ωριμότητα της σκέψης και τα επιχειρήματά τους.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Ζενέτος επισήμανε τη σημασία του δημοτικού συμβουλίου εφήβων ως βήμα έκφρασης για τους νέους πολίτες για ν΄ακουστούν τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν. Εν συνεχεία ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διεξαγωγή του συμβουλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας τοπικής δημοκρατίας, για να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία οι μαθητές για τις δημοκρατικές διαδικασίες.

“Διαπίστωσα ότι το επίπεδο των ομιλιών ήταν πολύ πάνω από το αναμενόμενο. Είστε ενημερωμένοι, έχετε πολυεπίπεδες προτάσεις κι άκουσα εισηγήσεις που θα άκουγα από αυτοδιοικητικούς ανθρώπους. Η σημερινή εμπειρία μας κάνει ν΄ αναζητήσουμε κάθε τρόπο για να θεσμοθετήσουμε τη διαδικασία”, τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

“Σήμερα η δημοκρατία γίνεται βίωμα αφού τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους”ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και συντονίστρια της δράσης Ανδριάνα Αλεβίζου και συμπλήρωσε :”Για πρώτη φορά υλοποιείται το όραμα στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη συμμετοχή των νέων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η δράση αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία θετικής στάσης απέναντι σε αυτό καθώς και μύησης στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας. Ως δημοτική αρχή επιθυμούμε τη συμμετοχή των νέων στα κοινά”.

Ολόκληρη τη διαδικασία παρακολούθησε ο διευθυντής Πρώτης υποδοχής του υπουργείου, Παναγιώτης Νίκας ο οποίος χρησιμοποίησε παραδείγματα από τη μακρόχρονη εμπειρία του για να κάνει τα παιδιά κοινωνούς της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες κατά τη μετακίνησή τους από τη μια χώρα στην άλλη.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε,επίσης, ο επί δεκαετίες δήμαρχος Ιλίου, Βασίλης Κουκουβίνος όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το δημοτικό συμβούλιο εφήβων στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.hellasnews.tv/live3/

Δημοτικό_Εφήβων
Είκοσι επτά μαθητές και οι καθηγητές τους βρέθηκαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου

Ανδριάνα Αλεβίζου_Δημήτρης Κουκουβίνος_Νίκος Ζενέτος
Ανδριάνα Αλεβίζου,Δημήτρης Κουκουβίνος,Νίκος Ζενέτος
Βασίλης Κουκουβίνος
Βασίλης Κουκουβίνος
Παναγιώτα Μηλιώνη_Γιάννης Χαραλαμπόπουλος
Γιώτα Μηλιώνη και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

Δημοτικό _Συμβούλιο_Εφήβων Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων (2) Νίκος Ζενέτος_Ανδριάνα Αλεβίζου

Ανδριάνα Αλεβίζου_Παναγιώτης Νίκας

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: