KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Από τα 15 μπαινοβγαίνει στα Α.Τ ο 26χρονος τράπερ από τα Άνω Λιόσια που συνελήφθη για ανατινάξεις ΑΤΜ. Όλη η δράση του. Τι λέει ο ίδιος

01/08/2021 06:48
Ανανεώθηκε 01/08/2021 06:57
6 '
Από τα 15 μπαινοβγαίνει στα Α.Τ ο 26χρονος τράπερ από τα Άνω Λιόσια που συνελήφθη για ανατινάξεις ΑΤΜ. Όλη η δράση του. Τι λέει ο ίδιος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Παλαιός γνώριμος των Αρχών είναι ο 26χρονος τράπερ από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος συνελήφθη στις 22 Ιουλίου ως μέλος της σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στις 24/4/2010 και σε ηλικία μόλις 15 ετών, συλλαμβάνεται και οδηγείται στο Τ.Α Λιοσίων για διάρρηξη ψυγείου περιπτέρου, το οποίο άδειασε από όλα τα παγωτά. Στις 3/10/2011 συλλαμβάνεται πάλι και οδηγείται στο Τ.Α Λιοσίων για κλοπή μοτοσικλέτας. Στις 1/11/2016 συλλαμβάνεται πάλι και σχηματίζεται δικογραφία απο το Τ.Α Θήβας για κατοχή κάνναβης.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα μέσα Ιουλίου 2020, εμπλέκεται σε ένα άγριο συμβάν με την πρώην σύντροφο του, μια 27χρονη κοπέλα από τη Ρωσία με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Ειδικότερα, στις 22/7/2020, όπως λένε πηγές στο protothema.gr, η κοπέλα πηγαίνει στο Τ.Α Πεντέλης και καταγγέλλει τον τράπερ για απειλή, εξύβριση και σωματική βία. Ο άνδρας συλλαμβάνεται. Στη 1/8/2020, όπως κατήγγειλε η κοπέλα, ο πρώην σύντροφος της την επισκέφθηκε με την πρόφαση να συζητήσουν για το παιδί. Όταν εκείνο κοιμήθηκε, αυτός τη ρώτησε αν έχει προχωρήσει στη ζωή της. Η κοπέλα απάντησε καταφατικά. Μια απάντηση που όμως τον εξαγρίωσε και
σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, άρχισε να τη χτυπά στο πρόσωπο με μπουνιές και τη βίασε. Παράλληλα, την απείλησε ότι αν μιλήσει θα κάνει κακό στην ίδια και την οικογένεια της, ωστόσο η γυναίκα την επόμενη ημέρα στις 2/8/2020 πήγε στο Τ.Α Πεντέλης και κατήγγειλε το βιασμό της.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του τράπερ Βάσω Πανταζή, μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει πως: «Η μήνυση για τον υποτιθέμενο βιασμό που δήθεν υπέστη η νυν σύντροφος και μητέρα του παιδιού του εντολέα μου, έχει ανακληθεί από την ίδια στο Α.Τ Μελισσίων, όπου και αρχικώς υποβλήθηκε, αφού η ίδια κατέθεσε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα βιασμός και ξυλοδαρμός σε βάρος της, ότι πράγματι προηγήθηκε έντονη λογομαχία κατά την διάρκεια της οποίας ο εντολέας μου, της ζήτησε να χωρίσουν και εκείνη από εκδίκηση τον κατήγγειλε ψευδώς για δήθεν ξυλοδαρμό και βιασμό. Μετά την ανάκληση της εν λόγω μηνύσεως και την έλλειψη οποιουδήποτε αντικειμενικού ευρήματος που να φανέρωνε την βασιμότητα των καταγγελλομένων, η σχηματισθείσα δικογραφία δεν προχώρησε καν σε επίπεδο άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του. Το ζευγάρι ζει μαζί από τότε και μεγαλώνουν την κόρη τους, προσπαθώντας και οι δυο να αφήσουν στο παρελθόν για το καλό του παιδιού τους, αυτή την ψευδή καταγγελία».

Από τα 15 μπαινοβγαίνει στα Α.Τ ο 26χρονος τράπερ από τα Άνω Λιόσια που συνελήφθη για ανατινάξεις ΑΤΜ. Όλη η δράση του. Τι λέει ο ίδιος

Ζητά να συνεργαστεί με τις αρχές. Τι λέει η δικηγόρος του

Την δίκη του εκδοχή για τα όσα του καταλογίζονται έδωσε ο τράπερ Don Leon, στην προανακριτική του κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, την οποία αποκαλύπτει το protothema.gr.

Ο νεαρός αποδέχεται ορισμένες από τις πράξεις που έχουν συμπεριλάβει οι αστυνομικοί στη δικογραφία, ζητάει συγγνώμη και δηλώνει πως θέλει να συνεργαστεί με τις αρχές, ζητώντας την επιείκεια των «Δικαστών και Εισαγγελέα». Τονίζει ακόμη πως «δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν», ενώ στέκεται και στο νέο του κομμάτι που κυκλοφορεί, λέγοντας στους αστυνομικούς πως είναι «το όνειρό μου» και πως «θέλω να πάει αρκετά καλά».

Η κατάθεσή του

«Είμαι 26 χρόνων, ο πατέρας μου έχει πεθάνει πριν από δύο χρόνια περίπου. Η μητέρα μου είναι παντρεμένη με άλλον άντρα τον πατριό μου. Εγώ μεγάλωσα στο σπίτι της μάνας μου στα Λιόσια εκεί πήγα σχολείο εκεί έκανα παρέες και μεγάλωσα με τον πατριό μου. Στα 18 έγινα για πρώτη φορά πατέρας.(…) Τους τελευταίους έξι μήνες άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι και την τραπ μουσική ηχογραφώ τραγούδια μου αρέσει με ηρεμεί και με χαλαρώνει. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει και το πρώτο μου σόλο και θέλω να αρέσει στον κόσμο γιατί πάλεψα πολύ για αυτό το κομμάτι. Το ονειρεύτηκα το προσπάθησα πιστεύω είναι καλό», είπε στην κατάθεση του ο τράπερ, εξηγώντας το παρελθόν του και τα όσα έχει βιώσει μέχρι σήμερα.

Σχετικά με τις κατηγορίες ανέφερε ότι: «Τώρα για αυτά που με κατηγορείτε δεν τα έχω κάνει όλα. Δεν είμαι κακός άνθρωπος. Σε οποίες εκρήξεις ήμουν, πάντα προστάτευα τα άτομα, τους φύλακες που μπορεί να ήταν εκεί, και τους έλεγα ότι θα γίνει έκρηξη να τρέξουν να φύγουν να μην τραυματιστεί κανένας. Με το μαύρο αμάξι έχω πάει σε μια πράξη. Ήταν αρχές του Ιανουαρίου 2021 λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά».

Ο ίδιος περιέγραψε μεταξύ άλλων λεπτομέρειες από ένα συμβάν: «Ξεκινήσαμε από το Καποτά και είχαμε σχεδιάσει να πάμε στο Λατομείο στη Λάρυμνα στην Φθιώτιδα. Εκεί υπήρχε ένα ΑΤΜ το οποίο ανατινάξαμε. Σε εκείνη την πράξη πήρα λεφτά δεν θυμάμαι πόσα άλλα δεν ήταν πολλά. Δεν θέλω να σας πω με ποιους άλλα ήμουν σε αυτή την πράξη. Γυρίσαμε θυμάμαι και αφήσαμε το αυτοκίνητο στο Καποτά. Μετά έμαθα ότι το βρήκατε και το πήρατε. Στη δεύτερη πράξη που έχω κάνει στο Περιστέρι έπεσαν πυροβολισμοί με τη ΔΙΑΣ. Ήταν τον Φεβρουάριο. Δεν συμμετείχα ήμουν στο σημείο αλλά για μάτι. Ήμουν με ένα άλλο αυτοκίνητο δεν θέλω να σας πω ποιο. Δεν ήμουν από αυτούς που πυροβόλησαν. Στο αμάξι έχω ένα πιστόλι αν τραβήξετε με δύναμη τα πλαστικά θα το βρείτε κρυμμένο. Ζητώ συγγνώμη για όσα έκανα και θέλω την επιείκεια δικαστών και εισαγγελέων».

Ο τράπερ αποδέχεται πως ήταν εκείνος που απεικονίζεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που του έδειξαν οι αστυνομικοί σε ακόμη μια ανατίναξη ΑΤΜ στου Ρέντη. «Εγώ είμαι αυτός με τα μαύρα ρούχα στο βίντεο που μου δείχνετε. Είμαι ο δεύτερος που κλωτσάει την πόρτα και ο δεύτερος που μπαίνω από το μικρό παραθυράκι και πάω στο ΑΤΜ. Είχε μπογιά και δεν πήραμε λεφτά. Εγώ είμαι αυτός που λέει σε έναν εργάτη που κουβαλάει φρούτα να φύγει μακριά γιατί θα γίνει έκρηξη», είπε.

Η δικηγόρος του τράπερ, Βάσω Πανταζη

Τι λέει η δικηγόρος του

 «Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή αυθόρμητα και χωρίς την παρουσία συνηγόρου αλλά και στοιχείων που να τον ενοχοποιούν ομολόγησε κάθε λεπτομέρεια της εμπλοκής του στην υπόθεση. Από εκεί και πέρα όλες οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον δείχνουν σε υπερβολικές καταστάσεις, δεν αποτελούν στιγμιότυπα της πραγματικής του ζωής αλλά αποτελούν υλικό του βιντεοκλίπ του τραγουδιού του. Ο ίδιος έχει καταλάβει το λάθος του», δήλωσε στο protothema.gr η συνήγορος υπεράσπισης του τράπερ, Βάσω Πανταζή και συνέχισε: «Έχει μετανιώσει και έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε νέο παιδί που τον ακούει ότι η εν λόγω εμπλοκή του με την δικαιοσύνη πρέπει να αποτελεί αντιπρότυπο για την ζωή του καθενός. Δεν θέλει να συνδεθεί η καλλιτεχνική του πορεία με αυτού του είδους τις έκνομες ενέργειες τις οποίες καταδικάζει».

Πως εξαρθρώθηκε η σπείρα των ΑΤΜ

 Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη 22 Ιουλίου όταν άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Οι τέσσερις είναι ημεδαποί ηλικίας 22, 25, 26 και 27 ετών και ο πέμπτος 25χρονος αλλοδαπός. Οι τρεις ημεδαποί (22χρονος, 26χρονος και 27χρονος) καθώς και ο 25χρονος αλλοδαπός, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του έτους 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά και εύφλεκτα αέρια, κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την τέλεση των πράξεων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: