11.4 C
Athens
4 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΓιώργος Χιώτης: «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες»

Γιώργος Χιώτης: «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες»

- Advertisement -

Οι πολιτικές εξελίξεις, οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις,η ανάπτυξη της οικονομίας, η σημασία της 1ης κατοικίας, η δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου αποτελούν το θέμα της συνέντευξης με τον υπεύθυνο του ΚΙΔΗΣΟ στις Αχαρνές, Γιώργο Χιώτη.

- Advertisement -

Συνέντευξη:Άννα Χοχλάκη

- Advertisement -
- Advertisement -

ΚΙΔΗΣΟ1) Κύριε Χιώτη γιατί πιστεύετε ότι καλλιεργείται,τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης,κλίμα έντασης; Ποιους εξυπηρετεί και τι σημαίνει για τον απλό κόσμο;

Πιστεύω ότι εξυπηρετεί αμφότερους στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στο ρευστό πολιτικό σκηνικό. Πιο συγκεκριμένα, τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με την πολιτική που ακολουθεί και τα μηνύματα που διοχετεύει,φοβίζει τον λαό και τον αποδυναμώνει. Δεν του αφήνει περιθώρια αντίδρασης στις παράλογες και βάναυσες απαιτήσεις. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία ομφαλοσκοπεί. Προσπαθεί να πείσει ότι όσα έκανε ήταν σωστά και αποσκοπεί στη δημοσκοπική τους εκμετάλλευση.

2) Το πολιτικό ρίσκο που αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές του σε ασφαλιστικό,πρώτη κατοικία,συντάξεις κλπ θυμίζει αυτοκαταστροφικές τάσεις…Που θα οδηγήσει αυτή η στάση;

Θα σας έλεγα ότι θυμίζει αυτοκτονικές τάσεις. Όχι για τον ίδιο αλλά για τον Ελληνικό λαό. Όσον αφορά στο πολιτικό ρίσκο εκτιμώ ότι είναι μικρό λόγω της απουσίας σοβαρής,σταθερής αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχουν πολιτικοί με κύρος ώστε να κάνουν γόνιμη και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Ο κ.Τσίπρας το γνωρίζει,αυτό,και δρα αναλόγως. Το ίδιο πράττουν και οι εταίροι.Αυτό το σκηνικό τους εξυπηρετεί πλήρως.
Ειδικότερα,τώρα, για το ασφαλιστικό θεωρώ ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αντίθετα με την κοινή λογική. Κόβει,δηλαδή, το δάχτυλο για να γιατρέψει το πόδι που πονά. Η τακτική της είναι λάθος όπως κι αν τη δεις. Η λύση είναι μία! Ανάπτυξη,νέες θέσεις εργασίας, μείωση εισφορών και μείωση ΦΠΑ.Τότε,μόνο,θ΄αντιστραφεί το κλίμα, θα υπάρξει ανάταση της οικονομίας και στη θέση των άδειων ταμείων θα υπάρξει πλεόνασμα. Αυτό που γίνεται,σήμερα,θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην αγορά.
Σχετικά με την πρώτη κατοικία, πάνε να αλώσουν το «τελευταίο οχυρό» του Έλληνα, το σπίτι του. Να διαλύσουν την έννοια της εστίας, της οικογένειας.
Πως θα το κάνουν; Πούλησαν τα δάνεια σε εταιρίες του εξωτερικού χωρίς καμία δέσμευση.

3) Ποιες οι επιλογές οποιαδήποτε κυβέρνησης δεδομένης της ρευστής κατάστασης που επικρατεί διεθνώς;

Οι επιλογές είναι απλές. Όλα πηγάζουν από την ανάπτυξη και η ανάπτυξη τα λύνει όλα. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Γιατί πρέπει να πειράξουν την 1η κατοικία; Λόγω της διεθνούς κατάστασης; Πως,μέσα σε λίγους μήνες, το σλόγκαν «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», έδωσε τη θέση του σε πλειστηριαμούς και κατασχέσεις;
Το αυτονόητο, να υπάρξει μείωση της δημόσιας σπατάλης,το αναφέρει κανείς; Για παράδειγμα στο δήμο μας πληρώνουμε πολλές χιλιάδες ευρώ για το κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ όταν,ακριβώς,απέναντι αργοπεθαίνει το Ολυμπιακό χωριό.

4) Πόσο επηρεάζει την εξομάλυνση των πραγμάτων η οικονομική συγκυρία παγκοσμίως και το προσφυγικό;

Διαφορετικά πράγματα,κατά τη γνώμη μου. «Φτιαχτό» το προσφυγικό γιγαντώθηκε υπό την ανοχή της κυβέρνησης η οποία επέτρεψε να λάβει τις διαστάσεις που βλέπουμε σήμερα. Άφησε δίοδο στους Τούρκους δουλέμπορους να αλωνίζουν στο Αιγαίο,μεταφέροντας ανθρώπινες ψυχές. Όσον αφορά στη διεθνή οικονομική κατάσταση,σαφώς,και επηρεάζει επιβαρρυντικά τις όποιες προσπάθειες. Είναι,όμως,καιρός να βρούμε το σθένος να μην το επιτέψουμε άλλο.

5) Με ποια στιγμή της σύγχρονης ιστορίας θα συγκρίνατε την παρούσα πολιτική κατάσταση;
Μου θυμίζει μια σύγχρονη κατοχή με στοιχεία από το «βρώμικο» ’89. Η ιστορία κάνει κύκλους και τα λόγια του Αριστοτέλη, στα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» είναι πιο επίκαιρα από ποτέ: «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές»

6) Σε ποια σημεία επιβεβαιώνεται ο Γιώργος Παπανδρέου;

Σε όλα τα σημεία. Αυτή τη στιγμή δίνουμε έναν αγώνα όχι για να πούμε ότι δικαιωθήκαμε αλλά για το καλό της χώρας. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν έχει παραιτηθεί της προσπάθειάς του. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Ένας πολιτικός με αναγνωρισμένο κύρος,με εμπειρία και διάθεση να συγκρουστεί με τις δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -