KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΧΑΡΝΕΣ

26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών : Σχολεία με όραμα

08/12/2015 19:59
Ανανεώθηκε 08/12/2015 20:01
3 '
26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δίνουν «γροθιά» στη τυποποιημένη διδασκαλία. Προσεγγίζουν τους μαθητές ατομικά, ανάλογα με τις ικανότητες και τις ανάγκες τους. Εφαρμόζουν καινοτόμες δράσεις και συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Auhn;vn , το British council και κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Τα 26ο και 29ο δημοτικά σχολεία Αχαρνών, στο Ολυμπιακό Χωριό, με τις δράσεις που αναπτύσσουν και τις διακρίσεις που αποσπούν, κατατάσσονται στα πρωτοπόρα σχολεία της επικράτειας. Χάρει στους διευθυντές τους Μάνθο Πατρινόπουλο και Φώτιο Περρή καθώς και στο υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό αποδεικνύουν, καθημερινά, ότι η διδασκαλία αποτελεί μια αέναη διαδικασία. Η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι τα βασικά συστατικά της.
Την τρέχουσα σχολική χρονιά από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται δεκατρείς καινοτόμες δράσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών προσεγγίσεων (Αγωγή υγείας,πολιτισμού, περιβάλλοντος κλπ ).
Ποιο είναι,όμως, το κλειδί της επιτυχίας των δύο σχολείων;
Οι διαφοροποιημένες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις ανά μαθητή είναι το εγχείρημα των εκπαιδευτικών που αποφέρει καρπούς.
« Στόχος είναι να μηδενίσουμε τα ποσοστά της μαθητικής διαρροής και να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα ν΄αναπτυχθούν σ ένα περιβάλλον, που στοχεύει άμεσα στο ενδιαφέρον των παιδιών στη συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη. Μέσα από τις ψυχοκινητικές δραστηριότητες να γίνουν ικανοί ώστε ν ΄αναπτύξουν δεξιότητες» τονίζουν οι δύο διευθυντές.
Με λίγα λόγια, τα σχολεία αυτά επενδύουν στον άνθρωπο, την κρίση και την άποψη.Ολοκληρωμένοι άνθρωποι,πολύπλευρες προσωπικότητες.
Παράλληλα, τα σχολεία είναι ανοιχτά σε συνεργασίες είτε σε τοπικό επίπεδο είτε με σχολεία εκτός Αχαρνών τα οποία επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα ΖΕΠ και ν΄αντλήσουν γνώσεις από την εμπειρία του 26ου-29ου δημοτικού.

26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (12) 26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (13) 26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (14)  26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (10) 26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (9) 26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (8) 26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (6)  26ο-29ο δημοτικό Αχαρνών (3) 26ο-29ο δημοτικό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χώρος δημιουργικότητας-ανάπαυσης

Πρόσφατα τα δύο σχολεία απέκτησαν το δικό τους χώρο δημιουργικότητας με βιβλιοθήκη, χώρο ανάπαυσης-ανάγνωσης,υπολογιστές με διασύνδεση για να κάνουν εκπαιδευτική εργασία και εκπαιδευτικό υλικό -παιχνίδια. Πρόκειται για ένα χώρο πέρα από τη μαθησιακή διαδικασία όπου τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους μπορούν να επισκεφτούν, να διαβάσουν, να κάνουν τις εργασίες τους ή να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Πρόκειται για έναν χώρο ιδιαίτερα προσεγμένο, με έπιπλα όμορφα και πολύχρωμα. Ένας χώρος που την ώρα του διαλείμματος γεμίζει με παιδιά, τα οποία –χωρίς πίεση-αφιερώνονται στη γνώση, μαθαίνουν να οργανώνονται και να συνεργάζονται

Άποψη…
Τα παιδιά τρέχουν στο σχολικό προαύλιο μ ένα βιβλίο στο χέρι, μουσική ακούγεται από τα ηχεία του σχολείου, στη βιβλιοθήκη του διαδρόμου τρείς μαθήτριες ξεφυλλίζουν βιβλία, οι δάσκαλοι και δασκάλες συζητάνε με τους μαθητές τους νέες ιδέες, ακούν απορίες, προβληματισμούς…
Δύο συνηθισμένα δημοτικά σχολεία κατάφεραν να ξεχωρίσουν,να καθορίσουν πορεία και να δείχνουν,πλέον,το δρόμο και σε άλλα. Τα 26ο-29ο δημοτικά Αχαρνών με ανοιχτές αγκάλες, περιμένουν μιμητές. Σχολεία που θα κάνουν την υπέρβαση. Θ΄ αφήσουν πίσω τα τετριμμένα και θ΄ατενίσουν τον ορίζοντα.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: