KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Δημήτρης Μπουραΐμης :«Κωμωδία σε δυο πράξεις η συζήτηση για Προϋπολογισμό &Τεχνικό Πρόγραμμα»

31/12/2015 08:43
Ανανεώθηκε 31/12/2015 08:44
3 '
Δημήτρης Μπουραίμης, δήμαρχος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνο ως κωμωδία σε δυο πράξεις μπορεί να χαρακτηριστεί το θεατρικό έργο που παίχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Φυλής, στις 28 Δεκεμβρίου, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2016. Ένα έργο από το οποίο η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ απείχε συνειδητά, αρνούμενη να αποδεχθεί ακόμα και το ρόλο του θεατή. Άλλωστε οι πολίτες απεχθάνονται τη διαμάχη «προσωπικοτήτων» που δεν έχουν ως κίνητρο διαφορές απόψεων και ιδεών αλλά την ατομική φιλοδοξία.

Όλοι αναμέναμε με αγωνία τον Προϋπολογισμό του 2016, δηλαδή τον απολογισμό του 2015, δηλαδή που πήγαν τα έσοδα περίπου 80 εκατομμύριων ευρώ των τελευταίων 16 μηνών και με ποια ονοματεπώνυμα μετατράπηκαν σε έξοδα το αντίστοιχο διάστημα. Επίσης, να μάθουμε σε ποια τράπεζα βρίσκεται κατατεθειμένο το πλεόνασμα των 15 εκατομμυρίων ευρώ που επαίρεται ότι διαθέτει η διοίκηση (στην τράπεζα Πελοποννήσου που πτώχευσε ή κάπου αλλού;). Γιατί κάθε δημότης που έχει δώσει την έγκρισή του επί της αρχής, θέλει να ξέρει που πηγαίνει ακόμα και το τελευταίο ευρώ.

Αδυνατώντας πλήρως να τον ισοσκελίσει και αναβάλλοντας συνεχώς την κατάθεσή του, η διοίκηση του δήμου έφερε προς ψήφιση, μόλις δυο μέρες πριν το τέλος του χρόνου, έναν Προϋπολογισμό που στηρίζεται μόνο σε προσδοκίες, δηλαδή σε «αέρα» κοπανιστό. Και, νομίζοντας ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο, έψαξε να βρει στην αντιπολίτευση το άλλοθι για τη δική της αδυναμία να διοικήσει.

Παράλληλα, με ισχυρή δόση έπαρσης και αυτοπροβολής, αλληλοσυγχαρίκια και αλληλοπαινέματα προσπάθησαν να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο και, μέσα από περισσή, υποκρισία να αποκρύψουν αυτό που κατάφεραν σε 16 μήνες:

• Να καταστρέψουν ότι καλό άφησε η διοίκηση Μπουραΐμη (παιδικούς σταθμούς, σχολεία, ΚΕΔΗΦ, Πολιτιστικό Οργανισμό, Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, δημοτικές δομές-συλλόγους, στρατηγική αλληλεγγύης, προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας κ.λ.π)
• Να συρρικνώσουν τα έσοδα του δήμου, αποδεχόμενοι τη μείωση των αντισταθμιστικών και πολλαπλασιάζοντας τις υποχρεώσεις.
• Να ξεθάψουν, με απευθείας αναθέσεις, έργα αμφιβόλου χρησιμότητας και εγκυρότητας από το απώτερο παρελθόν.
Να καθυστερήσουν και να ακυρώσουν πραγματικά έργα.

Κυρίως, όμως, κατάφεραν να διεκδικήσουν μια θέση στα Όσκαρ επιπολαιότητας, με την αναφορά σε δήθεν «άνοιγμα» πολλών χιλιάδων ευρώ που «ανακάλυψαν» στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του δήμου, επί διοίκησης Κώστα Σκαμαντζούρα, καθώς, με μια απλή σύγκριση στοιχείων σε δυο περιόδους, ακόμα και ο πιο αδαής μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται απλώς για μια διαδικασία λογιστικής τακτοποίησης.

Είναι το ίδιο άνοιγμα που είχαν «ανακαλύψει» και στην ΚΕΔΗΦ, προκειμένου να εκπαραθυρώσουν τον πρόεδρο της Επιχείρησης Γκίκα Χειλαδάκη.

Επειδή όμως δεν προερχόμαστε από παρθενογένεση, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε, ότι οι τρεις δήμοι που συνενώθηκαν το 2011, συνένωσαν κατά κύριο λόγο τα πεπραγμένα του 2007-2010 αλλά και το σύνολο των πεπραγμένων τους από το 2000 και εντεύθεν. Καθώς και ότι, η επίκληση των πεπραγμένων του χθες δεν απαλλάσσει τα πεπραγμένα του σήμερα.

Η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ είναι υπερήφανη για όλα τα στελέχη της, εκτός από εκείνα που επέλεξαν το ρόλο του Εφιάλτη στον αγώνα για την αλλαγή. Μια αλλαγή που χρειάζεται να περάσει και από ήττες για να κερδίσει την τελική μάχη.

Η διοίκηση των Χρήστου Παππού και Δημήτρη Καμπόλη ας ψάξει να βρει τα εξιλαστήρια θύματα των πράξεών της στους «κλακαδόρους» των θεατρικών της παραστάσεων, όπως εκείνη που έδωσε στη συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμό του 2016. Και ποιος ξέρει, μπορεί εκτός από το Όσκαρ επιπολαιότητας, να κερδίσει και το Όσκαρ καλύτερης κωμωδίας.

Χρόνια Πολλά & Καλή Χρονιά

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: