Νέα παράταση πήρε η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, η οποία λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ανοιχτό άφησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και πέραν του τέλους της χρονιάς. Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί στις πολεοδομίες περισσότερες από 270.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κι όπως είπε η υπουργός Περιβάλλοντος, θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει για το αν δοθεί παράταση μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Οι ουρές που έχουν δημιουργηθεί στις πολεοδομίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης προσωπικού, είναι οι αιτίες που οδηγούν το ΥΠΕΚΑ να ξανασκεφτεί το θέμα της παράτασης, την οποία άλλωστε έχει ζητήσει και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Στον δήμο Άνω Λιοσίων αν και υπήρξαν μικροπροβλήματα δεν διεκόπη ούτε μία στιγμή η διαδικασία, με μεγάλο μέρος των πολιτών να έχουν ρυθμίσει το θέμα. Παράλληλα, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Από την άλλη πλευρά στην πολεοδομία του δήμου Αχαρνών δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, καθώς οι πολίτες εξυπηρετούνταν αυθημερόν και πολύ γρήγορα. Η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη, σε ποσοστό 50% έχουν ελεγχθεί οι αιτήσεις και έχουν διεκπεραιωθεί ενώ οι υπόλοιπες αιτήσεις έχουν ελεγχθεί σχεδόν όλες.