11.4 C
Athens
2 Απριλίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΜε ισχυρό μήνυμα Θεόδωρου Πάγκαλου, η κοπή πίτας της παράταξης "Δημοτική ...

Με ισχυρό μήνυμα Θεόδωρου Πάγκαλου, η κοπή πίτας της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία- Νέα Πόλη”

- Advertisement -

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία – Νέα   Πόλη»Με την παρουσία και τα μηνύματα σημαντικών πολιτικών προσώπων και πλήθους κόσμου, η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία – Νέα Πόλη» έκοψε στα γραφεία της στην πλατεία Ηρώων Άνω Λιοσίων, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

- Advertisement -
- Advertisement -

Μια ιδιαίτερα θερμή επιστολή, στην οποία εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνει ο Βαγγέλης Χριστοφιλάκης προς όφελος των Άνω Λιοσίων και ταυτόχρονα τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η αξιοπιστία της. Δεν μας πιστεύουν γιατί επί πέντε ολόκληρα χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς έλεγαν ψέματα. Όπως ξέρετε όλοι πολύ καλά, την αξιοπιστία την κερδίζεις δύσκολα αλλά τη χάνεις πολύ εύκολα. Σήμερα η κυβέρνησή μας δίνει μια μεγάλη μάχη για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη, για να γίνει ξανά αξιόπιστη η Ελλάδα» ανέφερε, μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη μάχη, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους ώμους του Πρωθυπουργού μας. Χρέος μας είναι να τον βοηθήσουμε, να τον υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για να φέρει ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στην Ελλάδα.
Από αυτό το παράδειγμα πρέπει να εμπνευστούμε όλοι και ιδιαίτερα εδώ, στα Άνω Λιόσια. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και επιτυχίες. Επιτρέψτε μου, επίσης, να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχές μου στον φίλο Βαγγέλη για τον αγώνα που δίνει καθημερινά προς όφελος της πόλης μας».

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της, πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Χριστοφιλάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση, καθώς όπως είπε, «αποτελεί για μένα και τους συνεργάτες μου το καλύτερο εχέγγυο για την προσπάθεια που είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε μέχρι και την ημέρα των δημοτικών εκλογών».
Εξαπέλυσε, επίσης, δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης του Δήμου Άνω Λιοσίων, την οποία χαρακτήρισε ανίκανη και αδύναμη να διοικήσει την πόλη.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου όχι μόνο δεν προχώρησε την πόλη καθόλου αλλά κατάφερε να την πάει πίσω. Το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να προχωρά σε προσλήψεις κατά το δοκούν με καθαρά οικογενειακά, ρουσφετολογικά και προεκλογικά κριτήρια που ξεπερνάνε κάθε όριο και μέτρο. Σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα και την πόλη που όμοια της δεν έχουμε ξαναζήσει, δεν μπορεί η Διοίκηση του Δήμου να χρησιμοποιεί τη θέση της για να ικανοποιεί τα παραταξιακά, προεκλογικά, συμφέροντα με τρόπο εντελώς πρόχειρο και αποσπασματικό, ικανοποιώντας τους αρεστούς και αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους δοκιμαζόμενους πολίτες. Δεν κατηγορούμε τους εργαζομένους, είμαστε αποδεδειγμένα μαζί τους. Κατηγορούμε τις πρακτικές της Διοίκησης του Χρήστου Παππού.
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και διαχείρισης του Δήμου και αυτό δε λύνεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Η διαχείριση και λειτουργία του Ξένιου έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ένα πραγματικό όπλο του Δήμου που, στο παρελθόν βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου, έχει καταστραφεί. Και όλα αυτά γιατί η Διοίκηση αντιμετωπίζει το θέμα με καθαρά αλαζονικά και εγωιστικά χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή από την διαχείριση της δημοτικής ραδιοφωνίας περνάνε όσες δαπάνες επιθυμεί η Διοίκηση εντελώς παράνομα, αντικαταστατικά και με πλήρη αδιαφάνεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει να συγκληθεί εδώ και ενάμιση χρόνο, την στιγμή που εμείς ως Παράταξη έχουμε ζητήσει τρεις φορές την σύγκληση του και την γνωστοποίηση γραπτώς όλων τα στοιχείων της οικονομικής διαχείρισης.
Το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την πόλη μας, όταν προεκλογικά οι δεσμεύσεις της τωρινής διοίκησης μιλούσαν για «ηλιακά πάρκα» και περιβαλλοντικά θαύματα! Θα πρέπει δε να στιγματίσουμε την πλήρη απουσία της σημερινής διοίκησης από το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και βέβαια την ένοχη σιωπή κάποιων που στο κοντινό παρελθόν ήταν λαλίστατοι.
Υπάρχει τεράστιο θέμα με την έξαρση της ανασφάλειας, της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στο Δήμο, με άμεσο αντίκτυπο στην εμπορική κίνηση της πόλης και χωρίς η Διοίκηση να παίρνει το παραμικρό μέτρο ανακούφισης των πολιτών. Επειγόντως πρέπει να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.
Είμαστε υπερήφανοι για το σπουδαίο έργο που με την βοήθεια και την συμμετοχή των πολιτών δημιουργήσαμε ως δημοτική παράταξη. Οι κάτοικοι αυτού του τόπου έχουν και μνήμη και κρίση. Όλοι γνωρίζουν το σπουδαίο αναπτυξιακό έργο που έχει πραγματοποιηθεί, όπως και το γεγονός ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τους δημότες σαν τους ιθαγενείς που τους κοροϊδεύουμε με καθρεφτάκια, πρόχειρες, επιφανειακές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, όπως ηλιακά πάρκα, Ακαδημία Τεχνών στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης, αξιοποίηση των υποδομών της πόλης κ.λ.π.
Στηρίζουμε το σχέδιο «Καλλικράτης», την νέα σύγχρονη αρχιτεκτονική για αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ισχυρούς Δήμους με πραγματικές αρμοδιότητες και τους αντίστοιχους πόρους. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι τα Άνω Λιόσια θα παίξουν όπως τους αρμόζει, πρωτεύοντα ρόλο στην νέα πραγματικότητα.
Προστατεύουμε και ανανεώνουμε το περιβάλλον με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, τις οποίες σύντομα θα γνωστοποιήσουμε στους πολίτες.
Δέσμευσή μας η εξασφάλιση της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που τους αφορούν. Υποχρέωσή μας, η πλήρης ενημέρωση με κάθε πρόσφορο τρόπο όλων, για θέματα μεγίστης σημασίας όπως οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, της δημαρχιακής επιτροπής, των συμβάσεων των έργων που πρόκειται να γίνουν στο Δήμο.
Εργαζόμαστε ασταμάτητα για την πολιτική ενότητα της παράταξης μας και τη δημιουργία μίας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, βασισμένη στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης και διοίκησης, της συμμετοχής, της διαβούλευσης με βασικό εργαλείο την ανανέωση προσώπων, θέσεων, ιδεών και φυσικά με καθοριστική συμμετοχή της νέας γενιάς. Αυτή η παράταξη ξεκίνησε από μακριά και είναι πεπρωμένο να πάει πολύ μακριά. Έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρο ότι θα στηρίξει τους καταλληλότερους και θα επιβραβεύσει τους αγώνες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

 

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -