11.4 C
Athens
1 Απριλίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗ80% των πολιτών στα Άνω Λιόσια, δυσαρεστημένο από τη διοίκηση του Χρήστου...

80% των πολιτών στα Άνω Λιόσια, δυσαρεστημένο από τη διοίκηση του Χρήστου Παππού

- Advertisement -

Αποτελέσματα δημοσκόπησης

- Advertisement -
- Advertisement -

Μη αναστρέψιμο φαίνεται πλέον να είναι το κλίμα σε βάρος της Δημοτικής Αρχής των Άνω Λιοσίων. Η παράταξη του Χρήστου Παππού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που ενήργησε η εταιρία Marc για λογαριασμό της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, έρχεται αντιμέτωπη με ένα συντριπτικό ποσοστό δυσαρεστημένων πολιτών της τάξης του 80% !

 

Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή που πραγματοποιείται επισήμως και η οποία, με βάση τα στοιχεία, καταδεικνύει ότι η διοίκηση του Χρήστου Παππού κατάφερε μέσα σε τριάμισι χρόνια να χάσει όχι μόνο μέρος της βάσης της αλλά και το μεγαλύτερο μέρος εκείνων που την ψήφισαν στις περασμένες εκλογές.

Ταυτόχρονα, όπως επίσης καταδεικνύουν τα στοιχεία, κατάφερε να διαψεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προσδοκίες των πολιτών, μεταχειριζόμενη ψευδείς υποσχέσεις, άσχετους ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις , μικροπολιτικές συμπεριφορές, βόλεμα των ημετέρων και των «δικών» μας παιδιών, ασεβή συμπεριφορά απέναντι στους θεσμούς αλλά και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις μηνύσεις που έχουν υποβάλλει τόσο η οικονομική διευθύντρια του ΞΕΝΙΟΥ, όσο και οι εργαζόμενοι.

Εξάλλου, σε μια ακατανόητη έκρηξη εκδικητικότητας σε βάρος των εργαζομένων του δημοτικού ραδιοσταθμού, απαξίωσε μια από τις πλέον ζωντανές επιχειρήσεις του Δήμου, την ίδια ώρα που μέσα από εκεί κινούνταν χιλιάδες ευρώ σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι ακόμη και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Όσον αφορά δε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, είτε πρόκειται για έργα που είχαν δημοπρατηθεί ή ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υποχρεώθηκαν να τα συνεχίσουν, είτε πρόκειται για έργα που βρίσκονται στις συμβατικές υποχρεώσεις μιας Δημοτικής Αρχής στη βάση της ανταποδοτικότητας προς τους πολίτες. Το να ασφαλτοστρώνεις τους δρόμους ή το να αλλάζεις τις λάμπες σε ένα δήμο που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ από τη χωματερή, δείχνει πολύ περισσότερα από έλλειψη φαντασίας, διορατικότητας και οργάνωσης.

Ακόμη,όμως και στο εσωτερικό της παράταξης του Χρήστου Παππού τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Οι ηχηρές αποχωρήσεις του Ιάκωβου Κορδώνη και Σταυρούλας Αγγέλου με σωρεία καταγγελιών, οι εντάσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Ομάδας και οι φωνές στο δημαρχιακό Μέγαρο φανερώνουν ότι κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία είναι η πρώτη που βλέπει επισήμως το φως της δημοσιότητας, οι δημότες δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (80,8%) ότι η σημερινή διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους και μόλις το 17,9% δηλώνει το αντίθετο.

Το γεγονός χαρακτηρίζουν αναμενόμενο ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Βάβουλας και η δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Κούραση, αφού όπως τονίζουν η Δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε τίποτα σχεδόν απ όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί. «Η δημοτική αρχή δυστυχώς απέδειξε ότι οι επιλογές της ήταν ανεπαρκείς, δεν είχε κάποιο σχέδιο ή έστω προτάσεις προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του σημερινού δημάρχου έμειναν στα χαρτιά» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι τα σημαντικά προβλήματα μπορούν να λυθούν από μία συνεργασία ικανών προσώπων ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση ενώ στην ερώτηση ποια από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης δραστηριοποιείται περισσότερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, η απάντηση «καμία ιδιαίτερα» κερδίζει ποσοστό 20,9%! Όσον αφορά στις παρατάξεις, ποσοστό 24,4% καταλαμβάνει η Δημοτική Συμμαχία των Κώστα Βάβουλα – Χρυσούλας Κουράση, 16,4% η παράταξη του Βαγγέλη Χριστοφιλάκη, ποσοστό 7,2% η παράταξη του Χάρη Κωστόπουλου και ποσοστό 5,5% η παράταξη της Αγγελικής Παπαδάτου.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -