11.4 C
Athens
5 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΛειτούργησε ξανά μετά από 10 μήνες ο Ξένιος

Λειτούργησε ξανά μετά από 10 μήνες ο Ξένιος

- Advertisement -
- Advertisement -

Μετά από σιωπή δέκα μηνών άρχισε πάλι να εκπέμπει στα ερτζιανά, ο ιστορικός δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός ΞΕΝΙΟΣ Ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του συμβούλου του Υπουργού, των Σωματείων των εργαζομένων ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ και της διοίκησης του Δήμου Άνω Λιοσίων, επετεύχθη μια κατ΄ αρχήν συμφωνία, βάσει της οποίας η δημοτική επιχείρηση θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα το τρέχον μισθό συν ένα μισθό από τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

Τη συμφωνία υπέγραψε ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς ενώ οι εργαζόμενοι περιμένουν να τη δουν να υλοποιείται τον επόμενο μήνα. Ο κ. Παππούς, πάντως, μιλώντας στους εργαζόμενους, τους διαβεβαίωσε ότι πλέον θα πληρώνονται κανονικά μέχρις να εξοφληθούν ενώ ανάλογες δεσμεύσεις έχει δώσει, ερωτηθείς από άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε κάθε περίπτωση και, επειδή ανάλογες υποσχέσεις δόθηκαν στο παρελθόν και δεν τηρήθηκαν, πρέπει να περάσει να εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποδειχθεί ότι η Δημοτική Αρχή θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έδωσαν το πράσινο φως για τη συμφωνία με τον ένα συν ένα μισθό, υπό την αίρεση ότι ο Δήμος δεν είχε άλλα χρήματα να διαθέσει, προς το παρόν, όπως άλλωστε διαβεβαίωνε τους πάντες ο Δήμαρχος.

Λίγες ημέρες αργότερα, η Ζωή Αρβανιτάκη που εκτελεί χρέη Πρόεδρου (σύντομα ειπώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο που θα εγκρίνει την τοποθέτησή της στο σταθμό) παρουσίασε στους εργαζόμενους τους Χάρη Μπότσαρη και Γιάννη Ντάσκα, οι οποίοι πρόκειται να προσληφθούν με την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή και του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, αντίστοιχα. Οι κ.κ. Μπότσαρης και Ντάσκας, αμφότεροι δημοσιογράφοι, επεδίωξαν να συναντηθούν αμέσως με τους δημοσιογράφους του σταθμού, προκειμένου να γνωριστούν και να συζητήσουν για την πορεία του σταθμού.

Ταυτόχρονα, ήρθε στον ΞΕΝΙΟ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, ο οποίος ζήτησε να μάθει από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη με ποιο δικαίωμα προσλαμβάνει, αφού δεν ανήκει ούτε καν στο διοικητικό συμβούλιο του σταθμού και γιατί δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του και να ψηφίσουν. Ο κ. Χριστοφιλάκης διευκρίνισε στους κ.κ. Μπότσαρη και Ντάσκα ότι δεν έχει τίποτε εναντίον τους, πλην όμως, σημείωσε πως για όλα τα πράγματα υπάρχουν όρια και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει επιτέλους να τα σεβαστεί, τηρώντας τουλάχιστον τις τυπικές διαδικασίες.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τους δύο συναδέλφους τους για την κατάσταση που έχουν αντιμετωπίσει εδώ και δυόμισι χρόνια και ξεκαθάρισαν ότι περιμένουν την τήρηση των συμφωνηθέντων. Τόσο ο κ. Μπότσαρης όσο και ο Ντάσκας έδειξαν κατανόηση και τόνισαν στους δημοσιογράφους ότι το οικονομικό θέμα και η τακτοποίηση του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για τους ίδιους, προκειμένου να υπάρξει ομαλότητα στη λειτουργία του ραδιοφώνου.

Τρεις ταυτόχρονοι έλεγχοι

Στο μεταξύ, οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης είχαν ξεκινήσει τον διαχειριστικό έλεγχο στον ΞΕΝΙΟ, κάνοντας φύλλο και φτερό τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί για λογαριασμό του σταθμού. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι την ίδια ώρα δυο ακόμη παράλληλοι έλεγχοι διεξάγονταν στον Δήμο. Ο πρώτος γινόταν από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και αφορούσε στο επίμαχο ΦΕΚ και στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την προσπάθεια μονιμοποίησης συγκεκριμένων προσώπων και ο δεύτερος από την επιθεώρηση εργασίας και αφορούσε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Διαβεβαιώσεις στους εργαζομένους

Σε κάθε περίπτωση, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι προκάλεσαν αναστάτωση και ανησυχία στους εργαζομένους, ανησυχία που ενέτειναν οι «καλοθελητές» με απειλές περί απολύσεων ενώ δεν έλειψαν και οι «κορώνες» περί ευθύνης των εργαζομένων του ΞΕΝΙΟΥ για τις καταγγελίες. Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς διαβεβαίωσε ότι καμιά θέση εργασίας δεν κινδυνεύει και ότι παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι μισθοί θα καταβάλλονται κανονικά.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -