11.4 C
Athens
22 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΤα προσόντα του Υποψηφίου Δημάρχου στο νέο Δήμο Φυλής. Παρέμβαση του Νίκου...

Τα προσόντα του Υποψηφίου Δημάρχου στο νέο Δήμο Φυλής. Παρέμβαση του Νίκου Παπαδήμα

- Advertisement -

Ο Δήμος μας πλέον ονομάζεται δήμος Φυλής με έδρα τα Άνω Λιόσια. Αυτό είναι ολότελα δίκαιο και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν που το σχεδίασε και το έπραξε. Ο Διονύσιος Σουρμελής, ιστορικός της Αθήνας το έτος 1830 αναφέρει χαρακτηριστικά στο έργο του για την ονομασία των τότε «χωρίων της Αττικής Γης» στις σελίδες 87-88.

- Advertisement -
- Advertisement -

Α. Φυλή : Γνωστός Δήμος από την Αρχαιότητα. Χασιεύς ή Χαστιεύς καλείται ο κάτοικος. Ασχολούνται με την κτηνοτροφία οι Χασιώτες πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821.

Β. Λιόσια : Μερικοί κάτοικοι από την Φυλή κατώκοισαν τα Λιόσια και έτσι σχηματίστηκε το χωρίον αυτό.

Γ. Ζωφριά : Ορισμένοι πιστεύουν ότι ονομάστηκε από κάποιο πηγάδι που έπιναν νερό τα ζώα. Εξ’ ου και ( Ζώο – φρέαρ ) Ζωφριά. Το ορθό είναι ότι δωρίθηκε η έκταση αυτή στο Ποικίλον όρος σε κάποιον Αρχαίο Αθηναίο Ήρωα τον Ζωφρίδη τον Αθηναίο.

Αυτά τα παραπάνω είναι οι μόνες έγγραφες πηγές που προέρχονται από περιηγητές της Αττικής τον 16ο και 17ο αιώνα. Τα άλλα όλα όσα θρυλούνται ικανοποιούν μόνο την φαντασία του αφηγητή ή συγγραφέα.

Πέρασαν πολλές δεκαετίες από τότε έγιναν πολύ κοινωνικοί αγώνες από τότε άλλοι πετυχημένοι άλλοι όχι, αλλά σήμερα η αισθητική του Νέου Δήμου ( Φυλή – Άνω Λιόσια – Ζεφύρι ) είναι εντελώς διαφορετική.

Σήμερα υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο, οδικό δίκτυο και πεζόδρομοι, ηλεκτροφωτισμός, δίκτυο ύδρευσης , έργα κοινωνικού εξοπλισμού, (όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα φιλοξενίας γερόντων, υπερσύγχρονα κέντρα ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.α.). Υπάρχουν έργα κοινωνικού τουρισμού και αμέτρητες αθλητικές εγκαταστάσεις. Όπως προκύπτει μόνο από αυτά, έργα που για να γίνουν απαιτούν πλέον των 100 χρόνων, έγιναν από το 1988 έως σήμερα.

Επομένως, για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθεί το ΒΙΟΠΑ και το ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΗΣ καθώς και ο προγραμματισμός των σημερινών Δημάρχων (Φυλής και Ζεφυρίου) θα πρέπει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Του Νέου Δήμου Να Διαθέτει Τα Παρακάτω Προσόντα :

1. Να είναι ηθικός, να μην εμπλέκεται σε σκάνδαλα κ.λ.π.

2. Να είναι εργατικός, να εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ

3. Να είναι κοινωνικά ευαίσθητος και να επισημαίνει στην Κυβέρνηση που ανήκει Πολιτικά. Όπως π.χ. ότι το πρόβλημα της χώρας, δηλ. η κρίση λύνεται θεσμικά και εξωθεσμικά αλλά πάντοτε δημοκρατικά. Και θεσμικά δεν μπορεί να λυθεί εδώ έχει δίκιο το Κ.Κ.Ε. Αν το ενδιαφέρει ας με καλέσει να του πω τις προτάσεις μου.

4. Να παίρνει θέσεις στα εθνικά και πανελληνίου ενδιαφέροντος θέματα.

5. Να είναι αυτοδημιούργητος.

6. Να μην σέρνεται πίσω από Πολιτικό ή Βουλευτή, δηλαδή να είναι πολιτικά ανεξάρτητος και να το έχει αποδείξει έμπρακτα.

7. Να αγαπάει, να είναι ερωτευμένος όχι με την εξουσία, αλλά με τον τόπο του. Είτε η καταγωγή του είναι το Ζεφύρι, είτε τα Άνω Λιόσια είτε η Φυλή που ιστορικά δικαιούται το όνομα του Νέου Δήμου.

Όποιος διαθέτει και αποδείξει από τώρα και στο εξής τα παραπάνω προσόντα θα εκλεγεί Δήμαρχος και θα τον βοηθήσω γιατί θα έχει δύσκολο έργο.

Στις εκλογές που έρχονται θα μιλήσω και θα κατονομάσω αυτούς που με οδήγησαν σε Εγκεφαλικό Επεισόδιο και στην παραίτησή μου.

* Ο Νικόλαος Παπαδήμας είναι Δικηγόρος Αθηνών και ήταν Δήμαρχος των Άνω Λιοσίων από το 1990 – 2005

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -