KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Απλήρωτους άφησαν τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΦ. Θα μπει λουκέτο, είπαν στο σωματείο

13/01/2016 20:55
Ανανεώθηκε 13/01/2016 20:59
2 '
Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ως «σάκο» του μποξ απέναντι στο Γκίκα Χειλαδάκη φέρεται πως χρησιμοποιεί η διοίκηση του δήμου Φυλής τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, τους οποίους άφησε απλήρωτους για να εκδικηθεί – όπως όλα δείχνουν – τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΦ! Επιπλέον, σε συνάντηση που είχε με το σωματείο εργαζομένων ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, δήλωσε ευθαρσώς ότι θα κλείσει την Κοινωφελή Επιχείρηση.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πέρα από κάθε ανθρώπινη φαντασία βρίσκεται η απόφαση της δημοτικής αρχής να πληρώσει όλους τους εργαζόμενους του δήμου, εκτός από τους, αορίστου χρόνου, υπαλλήλους της ΚΕΔΗΦ, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν σταλεί τα εντάλματα από την Επιχείρηση.

57 υπάλληλοι, εκ των οποίων 19 άτομα με ειδικές ανάγκες, δεν μπόρεσαν να πάρουν τον «κουτσουρεμένο» έτσι και αλλιώς μισθό τους, πληρώνοντας όπως φαίνεται το «μάρμαρο» της κόντρας με το Γκίκα Χειλαδάκη.

Όπως ισχυρίστηκε στο σωματείο ο κ. Παππούς, η ΚΕΔΗΦ δεν έχει στείλει τα σχετικά εντάλματα, ούτε απολογιστικά στοιχεία και ως εκ τούτου δε μπορεί να τους πληρώσει. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε κλείσιμο της Κοινωφελούς, μέσω της λύσης και εκκαθάρισης ενώ οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο δήμο.

Από την πλευρά του, το σωματείο ζήτησε από τον κ. Παππού να αφήσει έξω τους υπαλλήλους από πολιτικά παιχνίδια και ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις και να καταβάλλει τα 62 χιλιάδες ευρώ που τους αναλογούν για τη μισθοδοσία τους. Όσον αφορά το θέμα της ΚΕΔΗΦ, να συζητηθεί με όλες τις πλευρές μετά την πληρωμή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πηγές της Κοινωφελούς ξεκαθαρίζουν ότι ο κ. Χειλαδάκης έχει στείλει έγγραφο με το ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο δήμος για τη μισθοδοσία του προσωπικού ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο έλεγχος των ορκωτών ελεγκτών στην επιχείρηση, ύστερα από αίτημα του ίδιου του προέδρου της ΚΕΔΗΦ, ο οποίος και θα βγάλει στην επιφάνεια κάθε οικονομικό στοιχείο .

Ταυτόχρονα, εκφράζουν την ανησυχία τους για τα σενάρια περί «κλεισίματος» της ΚΕΔΗΦ σε σχέση με τους εργαζόμενους και τα προγράμματα που υλοποιεί, καθώς οποιαδήποτε παράτολμη ενέργεια θα μπορούσε να αποδειχθεί ως μια «ωρολογιακή βόμβα», έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι αύριο Πέμπτη στη 1.30 μετά το μεσημέρι, το σωματείο εργαζομένων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο δημαρχείο, όπου θα ενημερώσει τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΦ για τις εξελίξεις και για την περαιτέρω στάση που θα τηρηθεί.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: